reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hej Grygana ja też biegam często latać siusiu a dzisiaj w nocy budziłam się z bólem piersi-ale cieszę się że mnie bolą:-) lubię mieć i czuć objawy ciąży i rozwijającego się dzidziusia:-) Co do sikania to biegam tez dlatego że dużo piję, głównie soku z żurawiny-jest idealny dla filtracji nerek i wytwarza w pęcherzu taką "barierę" ochronną żeby zadne bakterie się tam nie zagnieździły-tak powiedziała mi lekarka rodzinna. Więc pije żeby nie złapać żadnej infekcji:-)

reklama
Ja na szczęscie nie mam jeszcze mdłości a o tym soku z żurawiny to nie słyszalam ale dobrze wiedziec, ja duzo pije ale wody niegazowanej Mama i ja i duzo herbatek owocowych z kawy zrezygnowałam choc bardzo mi jej brakuje. Fantazja słyszalam ze na mdłości sa dobre krakersy.

Grygana - tez tak slyszalam, ale ja mam mdlosci caly dzien a nie chce sie w slonia zamienic:-) Juz i tak przytylam...

Hello, ja właśnie po USG :D, było super, wprawdzie mój Niedźwiedź widział znacznie lepiej, ale i tak widziałam bijące serducho. Taki całkiem spory pęchęrzyk a w środku idealny, mały kształt Fasolki. Fasola ma od głowy do ogona całe 13,5mm i wg komputera ma dodładnie 8 tyg. Komputer podał też zupełnie inną datę porodu (14.06.07), trochę to dziwne skoro i tu i tu 8 tyg. a daty różne. W sumie to najmniej ważne kiedy się urodzi.
Nawet nie wiecie jak mi ulżyło, jak zobaczyłam Fasolkę i jej serducho, bosze to jest takie piękne :)

Blanes GRATULUJĘ serducha!!!!!! napewno jest to duże przeżycie. A jakie miałaś usg? czy jeśli było dopochwowe to partner mógł przy tym być?? JESZCZE RAZ GRATULUJĘ!!!

Hej Dziewczyny,
Dawno mnie nie było.
Blanes, gratuluję pierwszego naocznego spotkania z maleństwem - super nie? Ja mam za dwa dni i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej mam stracha (czy to czasem nie bliźniaki).:baffled: No i wreszcie się dowiem który to tydzień dokładnie i kiedy się spodziewać maleństwa.
Fantazja - możemy sobie ręce podać. Mnie też mdli cały dzień - najgorzej po południu i wieczorem. Próbowałam krakersy, słone paluszki i niby pomaga ale tylko na chwilę - tzn. jem to mnie nie mdli, ;-) a jak przestaję zaczyna na nowo. Ja też mam wrażenie że już utyłam i muszę się opanować.
Co do innych jeszcze objawów, to czy któraś z Was ma problem ze skurczem łydek i z krwawiącymi dziąsłami. Ja miałam te objawy (i tylko te) w pierwszej ciąży, a ponieważ teraz mam inne, to liczyłam że tym razem to mnie ominie. A tu figa - kilka dni temu zaczęło się z dziąsłami, a wczoraj zaczęły się skurcze. Ciekawe czy tylko ja tak mam?
Pozdrawiam brzuchatki. Trzymajcie za mnie kciuki w czwartek.

Co do siku przed usg to faktycznie było przez powłoki brzuszne więc miał rację gin.
fantazja mnie też już głowa nie boli :-) mam nadzieje że już mi tak zostanie :tak: ano zaczyna się 7 t.c. Ale super :laugh2:

Mnie mdli tylko rano. I codziennie sobie obiecuje że kupie sucharki albo krakersy i sie jeszcze nie zebrałam do sklepu :baffled:

Siwucha o soku z żurawiny też nie słyszałam. A dobrze wiedzieć. Dzięki

Hej dziewczyny
Blanes gratuluje napewno to jest swietne uczucie widziec bijace serduszko.
Ja też nie umie sie doczekac kiedy zobacze moja mała fasoke , jestem umówiona na wizyte w czwartek takze wszystko sie okaze co i jak.
Pozdrawiam wszystkich :-)

reklama
Dzięki Wam wszystkim za takie miłe gratulacje :)

Siwucha: miałam usg dopochwowe i mógł być ze mną partner. U mojego gina to zależy tylko od ciebie czy chcesz to badanie przeprowadzic z Tatą Fasoli czy nie.

Dzagud: ja miałam takie same obawy i nawet głośno nie chciałam o tym mówić, ale objawy wskazywały, że będą dwa serducha a wyszło jedno. A pozatym dwie fasole tez fajne, tylko tyle roboty przy nich, że szkoda gadać.

Efilo mnie też mdli całymi dniami i tylko jak jem jest lepiej, ale przez to waze 1,5 kg wiecej :-(

Do góry