reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

HEJA MOJA NIUNIA DZIŚ KOŃCZY 3 MIESIĄCE - KUPIŁAM SOBIE TORCIKA Z TEJ OKAZJI .....
ewunia i dobrze ulzyj sobie niech stara wie że niejesteś dupa wołowa ;-);-);-)

Byliśmy z niuńkiem dziś u księdza zapłacić za chrzest i 100 poszła na ofiare:baffled:
a teraz ja grzebie w necie a oskar ogląda na wspólnej normalnie dziecko mi sie zapatrzyło na to badziewie :-p , zresztą cokolwiek by leciało to by oglądał tak mu telewizja przypadła do gustu .
zaraz przyleci moja drakula popilnować małego a ja musze śmignąć do NFZ odebrać karte małemu .

reklama
Ewcia- normalnie nie moge!!!!haha parsknelabym drakuli smiechem w twarz! ojj nawet nie wiesz jak bardzo mi to przypomina zachowania mojej wrednej tesciowej- to podejscie i sposob podejmowania decyzji...bleeeee. Ja jestem moja na maxiora wymeczona jak spedzila u nas te cholerne 11 dni to mam jej dosc juz na pare lat, atoglupie posraszylo mnie ze ona do anglii przyjedzie znalezc sobie "jakas" hahah prace i oczywiscie zamieszka z nami bo po co z obcymijak my 3 sypialnie mamy! o nieeeeeeeeeeee! nigdy przenigdy! Ewcia nic tylko Ci wspolczuc i zyczyc sil i szczescia w totaka bys mogla jak najszybciej sie od nich wyprowadzic
a tak w innym temacie to moja niunka kolejna noc przespala do 6 rano! normalnie cudownie oby juz tak zostalo, troche slabo po tj 6 rano spi tzn zasnie jeszcze na godzinke gora dwie i ciezko juz pozniej ja uspac to czesto ja biore do siebie do wyrka i troche drzemie, ale przebudza sie co jakis czas i tak dociagamy do ok 9 rano, czasem mezus ja wezmie o tej 9 rano i ja wtedy moge spac i spac! tak jak dzis wstalam o 10.30 :-):-):-)
dzis nic wielkiego nie planujemy, odwiedzi nas moja kumpelka ze studiow i musze powalczyc z tym moim dofinansowaniem studenckim
uciekam pa

my juz po spacerku wrocilam na obiad pozniej pewnie jeszcze wyjde.bylam zarejstrowac mala do ortopedy najpierw zapisala na 2 pazdziernika a pozniej zadzwonila ze jednak na 7 pazdziernika bo to sroda i w tedy robi usg.masakra ile trzeba czekac na nfz moglam isc prywatnie ale to ten sam gosc i co bede mu dawac zarabiac.

Adapterku nie gniewam sie. Ciesze sie ze twoje malenstwo juz lepiej. :-)

A my z Mikolajem jutro do uk lecimy, i jestem przerazona. Boje sie strasznie lotu, zastanawiam sie jak to jest i czy maly zniesie ta podroz ok. Dzisiaj nabylam takze chuste elastyczna, i musze wam powiedziec ze bardzo mi sie podoba.:-)
Macie jakies wskazowki dla mnie na podroz samolotem z maluchem? :sorry2:

Witajcie kochane :-):-),
teściowa chyba wiedziała, co ją czeka, jak zacznie gadać, bo już wczoraj sama do siebie i do wyklinałam na nią fest :tak::tak:;-) nic się nie działo, a szkoda bo bym jej powiedziała co myślę, a tak muszę czekać na kolejną okazję hahahaha... :-p:rofl2::-D

Byliśmy dzisiaj w magistracie w sprawie wniosku o ten lokal, była miła pani inspektor i powiedziała, że ze wzg na zaludnienie i na niskie dochody mamy duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuże szanse na otrzymanie własnego M :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

HURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dskładamy jak najszybciej wniosek i czekamy :tak::tak: ach, chociaż tyle dobrego... :-):-):-):-):-)

Kabaretko, najważniejsze żeby się nie stresować, wszystko będzie dobrze, trzymam za Was kciuki, powodzonka :tak:

Ewcia- swietne wiesci!!! trzymam kciuki!
Moja niunia jest niesamowita- jak ktos kolwiek nas odwiedza to ona za chiny nie chce spac...taka towarzyska a jest zmeczona i na zmiane sie cieszy i marudzi, normalnie nie chce by ja cokolwiek ominelo. Dzis kumpelka byla mnie odwiedzic i bardzo sie zachwycala Inusia a ta mala ani rusz sobie drzemke uciac...ahhh

Dziewczyny z IE!!!!

mam takie pytanko.........
Czy jeśli sama zwolnie się z pracy po macierzyńskim to bede mogla starac sie o zasilek???

Jestem teraz w PL i wracam do IE 20 wrzesnia. Macierzynski mam do 28 wrzesnia. Mozna jeszcze wziac 16tyg bezplatnego i tak sie zastanawiam.....
Chcialabym zrezygnbowac z pracy i przejsc na zasilek bo nie oplaca mi sie pracowac- to co zarobie to oddam dla niani a z dzieckiem nie bede sie wcale widziala :baffled:
Zamierzalam isc do prawnika i dowiedziec sie wszystkiego ale ten przy polskim kosciele bedzie dopiero 7 wrzesnia a mnie nie ma od 2 tyg w IE :-(
Jesli zdecyduje sie na powrot do prac lub na rezygnacje z niej to musze powiadomic o tym pracodawce 4 tyg wczesniej :-( no i teraz jestem w kropce.....
Nie wiem czy:
jesli sie zwolnie z pracy to czy nie odmowia mi zasilku???
wszystkie kryteria do zasilku spelniam ale.....

Jesli cos wiecie na ten temat to prosze o szybka odpowiedz.
Z gory dziekuję i pozdrawiam wszystkie mamuśki :-)

Witajcie kochane... niedawno wstaliśmy, Ania bryka mi na łóżku i się bawi, a Juluś jeszcze dosypia w łóżeczku. Zaraz będzie trzeba śniadanko zrobić i wymyślec, co się zrobi przez dzień, może podskoczę do mojej kadrowej, niech mi wypisze to zaświadczonko, pozostanie jedynie uzupełnienie wniosku i można go złożyć do urzędu :-) ach... aż zyć się zaczyna chcieć :tak:

Kami, wczoraj o Tobie myślałam a tu ryp! :-) posta wysmażyłaś, super, ze urlopik udany :-)

Gosiu, moja cwaniara przesypia całe przedpołudnia, ale pod wieczór prawie nie śpi wcale ;-)

udanego dnia kobitki... PS któ dołącza z kawą do mnie, bo mi nudno samej ;-)

reklama
Ewunia świetne wieści. Trzymam kciuki za to mieszkanko:tak:
A my z mężusiem w sobotę jedziemy do Krakowa do Aquaparku. Fifi zostaje z babcią. Ale jak pomyślę że nie będę go widziała cały dzień to już strasznie za nim tęsknię.
Życzę miłego dnia dziewuszki :-)

Do góry