reklama

Czerwiec 2010

natucha11 myślę że kwas foliowy jak najbardziej:tak:bo zapobiega wadom u dzidzi. Ja poprzednim razem brałam luteinę przed zajściem w ciążę i w pierwszych tygodniach ciąży i kwas foliowy też bralam:tak:tak przykazała gin:-D

bakteria pewnie że nie ma sensu placić za prywatne wizyty jeśli masz możliwość pójść do tego samego gina na NFZ:tak:Jeśli to dobry lekarz (a z tego co piszesz tak jest) to bedzie tak samo traktował wszystkie pacjentki:-)

reklama
Dzieki wielkie Gosia !!
ja z tabletkami wole uwazac, wtedy co miałam to krwawienie poszłam do gina prywatnie, i ona mi przepisala jakis tam antybiotyk, cycloamine i vitacon, bo jeszcze nei było widac ciazy, ale nei ufałam tej kobiecie i nei wziełam tego antybiotyku , braam tylko chyba z 10 tabl vitaconu i 5 cycloamine , a pozneij przestałam jak poszłam do nastepnego lekarza i powiezdiał ze mam ich nie brac . Teraz sie kurcze boje troche i mam nadzieje ze ten vitacon i cycloamine nic nie zaszkodziły. Mowie wam ze wpadłam w taka paranoje jak sie klade spac to takie mysli miewam ze ujj! dochodzi do mnei ze juz nei jestem odpowiedzialna tylo za siebie, no i jak kazda matka chce zeby moje dziecko było zdrowe i szczesliwe :)

Mowie wam ze wpadłam w taka paranoje jak sie klade spac to takie mysli miewam ze ujj! dochodzi do mnei ze juz nei jestem odpowiedzialna tylo za siebie, no i jak kazda matka chce zeby moje dziecko było zdrowe i szczesliwe :)
hehe... Skąd ja to znam... Ja to z tych myśli i emocji nie mogę zasypiać wieczorami. Może się trochę uspokoję po pierwszej wizycie i USG - oby :eek::sorry::laugh2:

Teraz pytanie z innej beczki rozglądałyście się już za ciuchami dla ciężarówek ( sorki jeśli kogoś to określenie obraża, ale mi się podoba :) ) u mnie dopiero 6-7 tydzień ale brzuch mam cały czas wzdęty do tego stopnia że moje spodnie zrobiły się na mnie ciasnawe :) :) a nie chce żeby brzuch tzn. "inkubator" :) był obciśnięty. Właśnie przeglądam strony internetowe bo to pewnie i tak taniej niż w sklepie zwykłym. Może któraś z Was już coś wypatrzyła lub może polecić??

Ja już mam dwie pary spodni ciążowych i jeden sweterek. Najładniejsze rzeczy są w H&M :cool2:

Planujecie jakieś zwolnienie w ciąży?

Ja już jestem na L4 :-D

natucha11 no ja też sie trochę martwię bo zanim się okazało że jestem w ciąży leczono mnie na zapalenie mięśni i zapalenie dróg moczowych...:szok: no ale że COŚ mi nie dawało spokoju to nie brałam antybiotyku tylko pyralginum(albo AŻ!!) i teraz się martwię:-(ale ginka mówi ze nie ma co wpadać w paranoję, więc staram się o tym nie myśleć:tak:Jak już ktos tu pisał na tym forum- nasze maluszki są silne!!!:tak::-) Nie my jedne nie wiedząc o ciąży zażywałeśmy leki takich przypadków jest dużo, więc nie ma się co martwić na zapas;-)
A jeśli chodzi o "czarne myśli" wieczorami, to mialam talk w pierwszej ciąży:tak:i znalazłam sposób- w myślach ustawiałam mebelki dla dzidzi albo kompletowałam wyprawkę hihi Przyjemniejsze myśli wieczorem to i sen lepszy:-D

hej dziewczyny- zapisuje sie do mamusiek po 30-tce, mam 32 ;-)
od wczoraj czyli 5t4d skonczylo sie dobre samopoczucie:-( mdli mnie bez przerwy, rano wymioty i zawroty glowy jak tylko sie uda ide spac i spie do 15,zeby jakos przezyc-popoludniami jest ciut lepiej ale tylko ciut:-( nie moge pracowac i robic nic innego-masaka. modle sie zeby jak najszybciej ten stan minąl .... obyscie czuly sie lepiej kobitki niż ja.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry