reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Wogóle mi tak raźniej z wami dziewczyny!!!!!!!! niby tyle kilometrow nas dzieli, nie znami się nie widziałysmy, ale jakas wiez zawsze sie rodzi :-DWiec DZIEKI ze jestescie!! :-):-):-):-)

A pomyślcie ile nasze dzieciaczki będą miały przyszywanych ciotek hihi:-D Sama przyjemność!

A ja mam pytanie odnośnie temperatury. Jaka jest u was? Czy nadal około 37 ??? Ja do niedawna tak miałam, a teraz 36,6 lub 36,4 :szok: ostatnie 3 dni czułam się tak okropnie i nie ukrywam, że trochę się martwię...

reklama
A ja mam pytanie odnośnie temperatury. Jaka jest u was? Czy nadal około 37 ??? Ja do niedawna tak miałam, a teraz 36,6 lub 36,4 :szok: ostatnie 3 dni czułam się tak okropnie i nie ukrywam, że trochę się martwię...

Ja mam teraz 37,2.

Właśnie nie wiem jak to jest z tą temperaturą. Czy ona cały czas będzie podwyższona?

Kobietki też macie takie napadowe bóle w podbrzuszu?? Nie żeby były bardzo silne ale wystarczająco żeby było o czym myśleć :(

U mnie mdłości to też jakoś od 6 tygodnia się zaczęły i pomyśleć że wcześniej się martwiłam że ich nie mam :)
mnie mecza cały czas i to taki głupie uczucei jest, ze czasami to mam dosć , ciekawa jestem do kiedy wystepuja takie skurcze, no i u mnei szczegolnei wieczorem, ale nie jest to regóła, dzis jak się obudziłam to miałam uczucie takiego ciagniecia w podbrzuszu,
a dziewczyny ostatnio na jakiejs stronie przeczytałam ze jak ma sie młdłości to ze to podobno dobrze dla dziecka jest ( takie małe pocieszenie ) ,ja mam jeszcze czas, mdli mnie tylko jak czegos nie zjem , np. od dłuzszego czasu mam tak ze budze sie 5.30 albo 6 musze wstac zrobic siusiu, pozniej do kuchni , herbata, musli, troche poogladam tv i łapie mnei straszny sen , budze sie 10-11! śmiesznie tak i to codziennie :-D

mnie mecza cały czas i to taki głupie uczucei jest, ze czasami to mam dosć , ciekawa jestem do kiedy wystepuja takie skurcze, no i u mnei szczegolnei wieczorem, ale nie jest to regóła, dzis jak się obudziłam to miałam uczucie takiego ciagniecia w podbrzuszu,
a dziewczyny ostatnio na jakiejs stronie przeczytałam ze jak ma sie młdłości to ze to podobno dobrze dla dziecka jest ( takie małe pocieszenie ) ,ja mam jeszcze czas, mdli mnie tylko jak czegos nie zjem , np. od dłuzszego czasu mam tak ze budze sie 5.30 albo 6 musze wstac zrobic siusiu, pozniej do kuchni , herbata, musli, troche poogladam tv i łapie mnei straszny sen , budze sie 10-11! śmiesznie tak i to codziennie :-D

Ja codziennie wstaję tak o 11:00 wcześniej nawet jak wstanę to jestem niewyspana jak nie wiem co bym w nocy robiła :tak:

Ja też słyszałam, że mdłości i wymioty to dobry objaw (ciekawe kto to wymyślił, pewnie jakiś facet tak samo jak co mięsięczne menstruacje) :szok:

Co do ciuchów - ja ma już jedne spodnie ciążowe z H&M i super się noszą, zamówiłam sobie też sukienkę tuniczkę i leginsy ciążowe z allegro NOWOŚĆ ! Ciepła i wygodna sukienka ciążowa... (770811640) - Aukcje internetowe Allegro :-)

Co do mdłości - najpierw miałam odruch wymiotny jak otworzyłam lodówkę, na obecnym etapie mam odruch gdy widzę lodówkę :-(

Ja też mam problemy z kręgosłupem od lat (dyskopatia, poszerzony kanał, przepukliny, ucisk na worek oponowy, protruzje itd.), sama nie wiem co z tym będzie, bo po tym jak zaproponowano mi operację przestałam chodzić do państwowych lekarzy i znalazłam prywatnie rehabilitanta który mnie postawił na nogi, aczkolwiek zmiany w kręgosłupie będą już do końca życia i mogą się jedynie pogłębiać. No i właśnie od 3 lat nie chodzę już z tym do lekarza i nie wiem co teraz. Boję się rodzić naturalnie. Do tego mam systematycznie pogarszający się wzrok. Chyba będę musiała gina zapytać przy najbliższej wizycie - na razie ten na NFZ nie pytał mnie w ogóle o żadne choroby :-(

Dzisiaj odebrałam wyniki badań i martwi mnie trochę cukier bo norma jest wpisana 70-115, a ja mam 100 mg/dl. A jak jest u was ?
I mocz też mam byle jaki - nabłonki, krwinki białe 3-5, czerwone 0.1, b.liczne bakterie. Chyba pójdę z tym do l.domowego.

Dzisiaj odebrałam wyniki badań i martwi mnie trochę cukier bo norma jest wpisana 70-115, a ja mam 100 mg/dl. A jak jest u was ?
I mocz też mam byle jaki - nabłonki, krwinki białe 3-5, czerwone 0.1, b.liczne bakterie. Chyba pójdę z tym do l.domowego.

Ja też mam wysoki cukier: 109 mg/dl

Zobaczymy co gin powie za tydzień bo idę.

Jak masz bakterie w moczu to leć do lekarza

Ja właśnie zmierzyłam i mam 36,7 ale jak mierzyłam przez pierwsze 4 tygodnie od poczęcia to miałam podwyższoną do ok 37,0.

reklama
witajcie dziewczyny nowo zafaslokowane :-);-):tak::-D !!!
moge zadac pytanie do zafasolkowanych?? ile macie lat ?? bo ja chyba najstarsza tutaj a tak z ciekawosci pytam moze jest jeszcze mamusia po 30 ?!:tak::tak:

melduję się - równo 30 latek :tak:

temp zmierzona przed chwilką - 37,4
- ale to się chyba nie liczy, bo powinna być mierzona w spoczynku chyba co najmniej pół godzinnym

Ostatnia edycja:
Do góry