reklama

Czerwiec 2010

aisa a czemu tak pilnujesz żeby jadła co 3 godz przecież to nie ma sensu w wieku naszych dzieci powinny zjadać5-6 posiłków dziennie ale nie koniecznie w równych odstępach czasowych

reklama
jak tylko znajdę to się podzielę, ale to nie takie proste, bo mój je wszystko co nie jest obiadem, nawet moje kanapki, a było juz tak pięknie że potrafił zjeść cały mały słoiczek, teraz zwalam to na zęby i biorę na przeczekanie
Ja już tak przeczekuje ponad3 tygodnie i nic się nie zmienia, a wcześniej Krzysiek wcinał duży słoiczek obiadku. Tanu mojemu diabełkowi smakuje np. bułka z masłem, wędlinka drobiowa, ale obiad jest be.

izia- super !!!! Ale ta muszla genialna!!! A i mamy taki sam , nie wiem jak to nazwać , pałąk, drabinkę na zabawki zawieszane , tyle że u mnie się już nie sprawdza:) bo Jasio se wstawać chce trzymając się tego:) A to lekkie i mało stabilne:) Gratulacje dla Michasia , juz niedługo zobaczysz jak bedzie fruwał na kolanach:)
ewelinka - zdróweczka od Cioci Perfekci !
Kolenderko - aleś rozmowna dzisiaj:):P Zupełnie jak ja ostatnimi dniami:)
koniczynko- gdzies była... Brakuje Cię tutaj KOBIETO! Wracaj!:) Gratulacje dla Emilki. a powiedz Kochana , bo ja tez ciekawa jestem z jakiego powodu ta wizyta? Moze bym tez z Jasiem poszła w ramach sprawdzenia jak się rozwija.
Ita - zdróweczka dla Tymonka. Ja bym zagryzła jak by mi tak lekarka powiedziała!
Milka - przytulam

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA NATALKI I JASIUNIA

Perfecta nie no ciebie nikt nie przebije:-)
izia imponujacy plac zabaw, hehe a ta muszla super widac ze Michas zachwycony

eagle, adorea u nas jest to samo ja mysle ze to kwestia paru dni-tygodni i przejdzie w faze jedzenia wszytkiego ;-)Ktoras z dziewczyn pisala ze nasze maluszki maja teraz ciekawsze sprawy na glowie (zabki, siadanie, stawanie) niz otwieranie buzki na am am:laugh2:

aisa jesli masz przepisy to jest na to osobny watek mozesz tam je wstawiac chyba ze to jakas tajemnicza zupa z zab i nietoperzy ktora wolisz zachowac tylko dla Basi?:confused:

Kajdusiu co u was robaczki kochane??????
:rofl2:

Sto lat dla Jasienka i Natalci!!:-D:-D:-D

aisa a czemu tak pilnujesz żeby jadła co 3 godz przecież to nie ma sensu w wieku naszych dzieci powinny zjadać5-6 posiłków dziennie ale nie koniecznie w równych odstępach czasowych

Chodzi o to zeby dziecko miało regułe i schemat dnia. o 9 ,12 ,18 kaszka o 15 obiadek i zalezy jak wypada (bo czasem jest rozniaca w godzinach i sie przesuwa bo np spala, to o 20-21 kaszka na noc i cycek. W nocy cycek ze 2,3 razy bo jeszcze rano.
Czytalam Jezyk niemowlaka i dzieci sie czuja bezpieczne jesli wszystko jest dla nich pzewidywalne.
Dlatego Basia budzi sie rano i siada na nocnik, jedzenie, zabawa, spania itd, nocnik, jedzeni, zabawa i spanie i tak w kolko. Dlatego naprawde zadziwająco łatwo jest teraz juz zgadnnąć co Basieńka by chciala :)

Ps. Dajcie linka na wątek obiadkowy to tam wstawie, bo ja jeszcze nie opanowalam tego forum ;)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry