Lenuszka
Mamusia Gajusi
Już oddany głosMam prośbe do tych co mają facebooka prosze o głosiki na moja fotke w konkursie trollbeads trzeba wcisnąc pod fotką moją lubie to:-)Trollbeads Poland | Facebook fotka z kaktusem
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Już oddany głosMam prośbe do tych co mają facebooka prosze o głosiki na moja fotke w konkursie trollbeads trzeba wcisnąc pod fotką moją lubie to:-)Trollbeads Poland | Facebook fotka z kaktusem

a mi się wyswietlaDla dzisiejszych mieesięczniaków najlepsze życzonka:-)
izia-fajnie sie bawi mały
ita-dobry i głos męża hi hi
lena-chyba nie zagłosowałaś bo się nie wyświetla pewnie wcisnełaś na link tak jak pare dziewczyn a to podobno trzeba najpierw wcisnąć na stronie trollbeads że się lubi tą stronke a dopiero można wcisnąć pod zdjęciem lubie to:-)ciekawe czemu zawsze jakoś utrudniają te głosowania różne przecierz powinno być prosto żeby kazdy łatwo mógł zagłosować ech
lena-o teraz juz widze:-)dzięki
Ja kaszke robie sama z kaszy jaglanej i platkow owsianych (zmielonych) i dosladzam miodem.
aisa, a nie boisz się dawać takiemu maluszkowi miodu? Wiesz, że może doprowadzić do zatrucia jadem kiełbasianym i do choroby zwanej botulizmem? W miodzie występuje bakteria, która dla nas nie jest szkodliwa, ale u niemowlaka może nieźle narozrabiać.
P.S. Sorry, że się wcinam, bo na co dzień się nie odzywam, ale trochę mnie to zdziwiło.
Każda matka wie co najlepsze dla jej dziecka![]()
Boshe jakmały robocik.Chodzi o to zeby dziecko miało regułe i schemat dnia. o 9 ,12 ,18 kaszka o 15 obiadek i zalezy jak wypada (bo czasem jest rozniaca w godzinach i sie przesuwa bo np spala, to o 20-21 kaszka na noc i cycek. W nocy cycek ze 2,3 razy bo jeszcze rano.
Czytalam Jezyk niemowlaka i dzieci sie czuja bezpieczne jesli wszystko jest dla nich pzewidywalne.
Dlatego Basia budzi sie rano i siada na nocnik, jedzenie, zabawa, spania itd, nocnik, jedzeni, zabawa i spanie i tak w kolko. Dlatego naprawde zadziwająco łatwo jest teraz juz zgadnnąć co Basieńka by chciala
Ps. Dajcie linka na wątek obiadkowy to tam wstawie, bo ja jeszcze nie opanowalam tego forum![]()
![]()
Spożycie występującej w miodzie bakterii Clostridium botulinum może spowodować u niemowląt (poniżej pierwszego roku życia) ciężką chorobę zwaną botulinizmem (niekiedy dla określenia tej choroby używa się również określenia ?botulizm"). Chorobę tę powodują przetrwalniki bakterii przedostające się do organizmu niemowlęcia i rozwijające w nim komórki bakteryjne. Te z kolei namnażają się w jelitach i uwalniają toksyny. Choć stężenie przetrwalników Clostridium Botulinum w miodzie jest niewielkie, szczególnie narażone na tego typu zatrucie są niemowlęta. Powodem jest nie rozwinięta jeszcze flora jelitowa, która jest zbyt słaba, by zwalczyć bakterie rozwijające się w układzie pokarmowym. Botulinizm niemowlęcy może skutkować paraliżem ramion, nóg lub tułowia. W ciężkich przypadkach zatruć może nawet dojść śmierci. Zdarza się to w 10-25 proc. przypadków z powodu niewydolności oddechowej, powiązanego z tym zapalenia płuc czy zatrzymania akcji serca.
Niemowl sparaliowane po zatruciu jadem kiebasianym. Mid miertelnie grony dla niemowlt. Trucizna ukryta w miodzie sparaliowaa niemowl - Fakt.pl