• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2010

witam wieczornie !:-)
Ja już w domku zmęczona i znudzona jak mops nie mówię już o synu :-Doczywiście tym starszym pogoda w miarę dopisała wycieczka taka sobie dobrze że choć towarzystwo ok same starszaki ale większość już znałam niech mały trochę się zmęczy to wrzucę kilka fotek
emalia płynęliśmy pochylniami na kanale ostródzko-elbląskim a,a fotelik świetny kiedyś też je oglądałam ale stwierdziłam że Michał ma dość takiego sprzętu w domu i kolejny mu nie potrzebny
lencja a gdzie to się wybieracie?ja ważyłam Michała wczorajto wyszło mi 13,200:szok:
edit:już doczytałam
cobra niezłe wyzwanie nigdy bym się tego nie podjęła co do sandałów ja miałam ten sam problem i kupiłam mu kapcie takie wysokie coś takkiego KAPCIE KORNECKI 19 skórzana wkładka profil lato
i są super mały popi....w nich jak stary a ma też bardzo wysokie podbicie a mój starszy ma już 46 a to dopiero 15 lat co to będzie dalej:szok:
perfecta buciki fajne ale nie kupiłabym za tą cenę bucików na 2 -3 mies.
u nas 1 drzemka ok 11-12 i trwa od 0,5-1,5 godz ale najczęściej ok 1 godz

reklama
Lencja, Ola ja też chętnie się spotkam(jeżeli nie będę miała dyżuru). No chyba że nie chcecie mnie (ostatnie spotkanie było po cichaczu).

Ot właśnie także chciałam zauważyc że żadnej konspiracji tudzież teorii spiskowej nie było:P Bośmy pisałyśmy na forum że zamierzamy się spotkać... Troche to takie naciągane stwierdzenie że po cichaczu...

Jaś padł a ja się zbieram do mycia włosów i takie tam , bo trzeba jakoś wyglądac po tygodniu w domku:) Do ludzi , do ludzi , do ludzi:):P

Izia - Kochana to troszke odpoczełaś chociaż:) Co do butków to my je mamy od marca i jeszcze są dobre Fakt 159 to jest kupa kasy ale tak mnie się spodobały , zwłaszcza że właśnie mieliśmy problem z wysokim podbiciem Jaska i nie mogliśmy mu nic na noge włożyć :( , że mu trzasłam takie drogaśne Bartki:) bo pasowały :)

Ostatnia edycja:
Ja już w domku zmęczona i znudzona jak mops nie mówię już o synu :-Doczywiście tym starszym pogoda w miarę dopisała wycieczka taka sobie dobrze że choć towarzystwo ok same starszaki ale większość już znałam niech mały trochę się zmęczy to wrzucę kilka fotek
emalia płynęliśmy pochylniami na kanale ostródzko-elbląskim a,a fotelik świetny kiedyś też je oglądałam ale stwierdziłam że Michał ma dość takiego sprzętu w domu i kolejny mu nie potrzebny
lencja a gdzie to się wybieracie?ja ważyłam Michała wczorajto wyszło mi 13,200:szok:
cobra niezłe wyzwanie nigdy bym się tego nie podjęła co do sandałów ja miałam ten sam problem i kupiłam mu kapcie takie wysokie coś takkiego KAPCIE KORNECKI 19 skórzana wkładka profil lato
i są super mały popi....w nich jak stary a ma też bardzo wysokie podbicie a mój starszy ma już 46 a to dopiero 15 lat co to będzie dalej:szok:
dzieki. jemu wlasnie takie wchodza tylko do tego nitu metalowegoo;/

korianderku o co kaman z tą pruchnicą bulelkową??:oo: mam tyle nie pic?? bo w dzien tez cały czas chodzą z butelka i na 2 dzis np wypili litra:-Dheh
kochana a co oni glownie pija? Bo jesli wode to nie ma problemu, najgorzej jesli soki lub slodka herbate. Powinnas powoli uczyc pica z kubeczka, a butelki na noc ja bym nie dawala, jesli Kubus tak tylko potrafi zasypiac to sprobuj dawac mu na poczatek butelke z woda, albo pusta butelke. Picie slodkiego w nocy zmienia Ph w buzi a to uszkadza szkliwo, nawet tych zabkow ktore jeszcze nie przebily sie przez dziasla.

Sen bez butelki w buzi
Gdy dziecko je słodkie pokarmy przez smoczek, pożywienie długo pozostaje w buzi dziecka, co psuje zęby. A już na pewno spowodujesz próchnicę butelkową dopiero wychodzących ząbków, jeśli dopuszczasz do tego, by maluch zasypiał ze smoczkiem oblepionym pokarmem. W ustach dziecka zmniejsza się wówczas ilość wytwarzanej śliny, która neutralizuje kwaśne środowisko jamy ustnej.

kochana a co oni glownie pija? Bo jesli wode to nie ma problemu, najgorzej jesli soki lub slodka herbate. Powinnas powoli uczyc pica z kubeczka, a butelki na noc ja bym nie dawala, jesli Kubus tak tylko potrafi zasypiac to sprobuj dawac mu na poczatek butelke z woda, albo pusta butelke. Picie slodkiego w nocy zmienia Ph w buzi a to uszkadza szkliwo, nawet tych zabkow ktore jeszcze nie przebily sie przez dziasla.

Sen bez butelki w buzi
Gdy dziecko je słodkie pokarmy przez smoczek, pożywienie długo pozostaje w buzi dziecka, co psuje zęby. A już na pewno spowodujesz próchnicę butelkową dopiero wychodzących ząbków, jeśli dopuszczasz do tego, by maluch zasypiał ze smoczkiem oblepionym pokarmem. W ustach dziecka zmniejsza się wówczas ilość wytwarzanej śliny, która neutralizuje kwaśne środowisko jamy ustnej.
on nie śpi z butelka w ustach tylko sie do niej przytula:-D ale mimo wszystko musze chyba na noc odstawić herbatki,a z kapkiem w nocy nie ma szans, bo on przez sen sa leżąco pije, więc by się zalał, ale na dzień w sumie juz piki Z tego kapka, ale zapomnialam, dobrze jak ktos kopnie w d. i przypomni:-D :-D co ja bez Ciebie bym zrobiła:-D chciałam podziękowć, ale nie bylio tego znaczka, więc tenks:-D
ps wskakuj na skeypa jak będziesz miała chwile, bo mam newsy:-D

on nie śpi z butelka w ustach tylko sie do niej przytula:-D ale mimo wszystko musze chyba na noc odstawić herbatki,a z kapkiem w nocy nie ma szans, bo on przez sen sa leżąco pije, więc by się zalał, ale na dzień w sumie juz piki Z tego kapka, ale zapomnialam, dobrze jak ktos kopnie w d. i przypomni:-D :-D co ja bez Ciebie bym zrobiła:-D chciałam podziękowć, ale nie bylio tego znaczka, więc tenks:-D
ps wskakuj na skeypa jak będziesz miała chwile, bo mam newsy:-D

jezeli trzyma butelke w buzi tzn smoczek to na pewno nie dawaj pustej bo to głupkowaty pomysł, bedzie nie wesoło gdy na łyka sie powietrza wiec moze byc noc nie przespana!!:):-D

ale ja jestem glupia..brat rzucil mi wyzwanie - ze w ten deszcz nie przeplyne z jednego brzegu watry na drugi,stawka byla wysoka - o szacunek i paczke fajek...

mam teraz taki katar i kaszel ze nawet te fajki mnie nie pocieszaja

Uwielbiam Cię za twoje szaleństwo. Wariatka :)

Super Kochana moja, że powróciłaś...liczyłam na Ciebie;)
Emalia fotelik super szkoda, że nie dałaś znac ze zamaiasz:)Zapomniałaś sie pochwalić ze Jasiu woła GAJA:)
Cobra Ty to powinnaś mieć na imię Agentka;)Podoba mi się Twój charakterek:)

Ale gapa ze mnie. Racja!!! Woła jeszcze Gaja i Ola czyli Oda

Czy Wasze szoguny tez maja jeszcze w dzien drzemki???

Jasiek ma zazwyczaj jedną koło 11-12 a potem 19-20 już śpi na noc do 8-ej nieraz dalej lub krócej.

Faaaajnie!!!! Ja nie płynełam statkiem. Super!!! Tym bardziej czekam na fotki. No normalnie zazdroszcze :)

Jasiu śpi a ja popijam drineczka ( taki gotowy w "Dino" kupiłam. Jack Daniels w puszcze- Mniamuśny!!!!!!!!!!!!!
Kto dołączy?

A no i mam córcie znowu w domku :) Brakowało mi jej. Dwa tygodnie to dla mnie za długo.

reklama
Uwielbiam Cię za twoje szaleństwo. Wariatka :)

Ale gapa ze mnie. Racja!!! Woła jeszcze Gaja i Ola czyli Oda

Jasiek ma zazwyczaj jedną koło 11-12 a potem 19-20 już śpi na noc do 8-ej nieraz dalej lub krócej.

Faaaajnie!!!! Ja nie płynełam statkiem. Super!!! Tym bardziej czekam na fotki. No normalnie zazdroszcze :)

Jasiu śpi a ja popijam drineczka ( taki gotowy w "Dino" kupiłam. Jack Daniels w puszcze- Mniamuśny!!!!!!!!!!!!!
Kto dołączy?

A no i mam córcie znowu w domku :) Brakowało mi jej. Dwa tygodnie to dla mnie za długo.
to wpadnij do mniej:)u nas w pracy to nowośc w tej puszcze:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry