hej
u nas juz po obiadku, więc popołudniowa laba i nic nie robienie
co do mojej Asi to fakt bardzo dumna z niej jestem, pewnie z odrobiną zazdrości się nie obejdzie ale damy radę:-)
a w przygotowaniach i wszelakich zakupach bardzo chętnie uczestniczy, przy Tomku również ja wciągaliśmy w to ale chyba była na to jeszcze za mała i dopiero po porodzie tak naprawdę przekonała się o co chodziło z całym tym zamieszaniem, chociaż tak porównując ja wtedy i Tomka teraz (a ten sam wiek przecież) to muszę stwierdzić że jego to kompletnie nie interesuje

za to siostra nadrabia tak jak juz pisałam wcześniej, na dziś przebojem jest tekst że to będzie jej dzidziuś i będzie go zabierać na sanki:-)
Klementinka świetny Jaś chciał ułatwić zadanie od razu za jednym zamachem szynka i sztućce
Gosiu dobrze że czujesz się dobrze tylko z tym powerem to też nie przesadzaj, jejku ja to się bardziej przejmuję niż swoim porodem i nawet przemknęło mi przez myśl że nie pójdę rodzic dopóki nie napiszesz tej fantastycznej wiadomości

matko Gosiu jakie cuda czekoladowe, ja uwielbiam wszystko co z czekoladą, przygarniesz mnie na kilka dni??????/;-)

Olavip to widzisz u nas dla siebie również dostanę wszystko podkłady i te duże na łóżko i wszystko inne jedynie co to wiadomo dla siebie koszule i całą tą resztę a dla dzidzi niby powinnam mieć chusteczki nawilżane i pampersy, ubranka niby zapewniają ale swoje są mile widziane a ja jakoś tak wolę bo te szpitale to takie już sfatygowane i wogóle więc myślę że 4 komplety powinny wystarczyć
no prosze ja też juz prawie spakowana, została jeszcze kartka z rzeczami do dorzucenia na ostatnia chwilę typu kosmetyki, coś do jedzenia, ładowarka
ha ha ha dobrze ze w razie W wiesz już na czym to polega, drugi poród szybszy i łatwiejszy;-) oczywiście żartuje bo nawet sie nie wygłupiaj i jeszcze chwilke poczekaj
zyraffka obawa o zazdrość będzie zawsze, pamietam jak ja sie o Asie bałam, a teraz widzę że tym razem z Tomkiem bedzie o wiele gorzej, wiadomo Asia jest już starsza i dużo można jej wytłumaczyć a Tomek to taki synuś mamusi i będzie ciężko z odcięciem jego pępowiny
Lena nie my na 3 jeśli chodzi o Tomka i mm
kasiek nic tylko sie cieszyć ze tak chętnie chodzi, widocznie potrzebuje towarzystwa rówieśników
Emalia szkoda że ze żłobkami nie ma tak jak z przedszkolami że do 5 godz jest bezpłatnie, jedynie co to za posiłki sie płaci i za rzeczy typu wyprawka etc. bo sama chetnie posłałabym gdzieś Tomka od września
Julia myślę że z cerą to nie ma co kombinować samemu bo można sobie tylko zaszkodzić, profesjonalna kosmetyczka napewno coś Ci doradzi
Koriander super że taki wieczorek udany, ja także uważam ze nie ma lepszej, sprawdzonej i zaufanej niani niż moja mama, co prawda mam jej czasem za złe że przesadza z rozpieszczaniem dzieciaków ale z drugiej strony babcie od tego są, a sama po sobie wiem jakie to wspaniale uczucie mieć wspomnienia z dzieciństwa z taką kochaną babcia własnie, korzystajcie wiec, a jak mama się czuje?
ech i koniec bo już mi dzieciaki marudzą, a jak by chciały wyjść na sanki.... a tu się nie da bo za bardzo wieje, może jutro.... idę ich trochę zmęczyć;-) tylko pytanie kto padnie wcześniej