reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam i ja.
Nas zasypało po pachy. Wieje strasznie więc sanki odpadają. Miałam jutro jechac na bilans ale nie ma szans żebym wyjechała z podwórka.

Eagle- fajnie masz zAsią:tak:

U nas remont korytarza. Przedwczoraj pogruntowałam ściany i pomalowałam sufit. Mąż poobsadzał narożniki i ma zacząć tynkowac dzisiaj. Kolory wybrane ale to dopiero po wypłacie zrealizuje. Jeszcze muszę okleinę kupić,żeby starą szafę trochę upiększyć , bo nową wstawimy za jakiś czas.

Kasiek- super masz synka, tylko się cieszyć :) Ja juz nie wiem czy dawać Jaśka do żłobka. Mój mąż mówi ,że się nie opłaca żebym poszła do pracy. Na początku dużo nie zarobie ( jeżeli w ogóle znajdę pracę) , zapłać żłobek i paliwo na dojazdy i jeszcze będzie musiał dokładać. Tyle tylko ,że w domu nie bedziemy siedzieć.

No i popisane. Jasiek wstał :)
Do później

reklama
Hej laseczki mam juz telewizje:) musialam wejsc na drabine a byla bardzo slizka;/;/ ale dalam rade:)

Gosiargo sliczny ten torcik:) a jest mocno czekolady?

Zyrraffko pewnie to te zeby;/

Olavip teraz nie bedziesz rodzic wiec badz spokojna;) a wspolczuje tego odcietej drogi od swiata

Ja dzis mam kosmetyczke:) mam nadzieje ze dojade:) musze cos dla siebie zrobic, wogole jestem zalamana bo taka cere ze przed @ syfki mi wychodza;/ macie moze jakies sposoby? bo niechce isc do slubu z syfkami na twarzy...;/;/;/

I ja sie witam :-) Wczoraj dalismy Lile babci pod opieke na dlugie popoludnie i wieczor a sami zaszalelismy na miescie z romantyczna kolacyjka wlacznie :happy2: Nie ma to jak zaufana niania :-p A dzis zasypalo nas tak ze biegalam po parkingu z miotelka i odgarnialam snieg z rejestracji bo nie moglam znalezc auta :cool:

gosiagro :szok::szok: juz nawet nie pokazalam A. tego ciacha co za pieknosci!!! A co do blogu to jestem od dawan fanka, cos wspanialego :tak: czyli Walentynki udane? :-)

nadika fajna taka romantyczna kolacja, nam sie bardzo przydala :tak: A jak u Natanka skonczyl antybiotyk?

eagle Asienka jest niesamowita, na pewno az cieplo na sercu ci sie robi widzac jaka jest zaangazowana :tak: Powodzenia kochana!

Klementinka wspolczuje nocki, u nas na szczescie lodowka za wysoka zeby Lila otworzyla ale jak juz jest otwarta to wyciaga z niej od razu szuflady z warzywami :-) No i ubrania z szaf, ale to na szczescie nie jest wielkim problemem :cool2:
Kasiek brawo dla Damisia! jestesmy bardzo dumni :-) wspanialego masz synka, mam nadzieje ze wkrotce na wlasne oczy bedziesz mogla zobaczysz jaki jest dzielny w zlobku :tak: A tobie chyba troszke humorek i energia wrocily? :blink:
Perfecta :*:* a wy w koncu sanki kupiliscie? My te z Tesco :-) przynajmniej jest co robic :-p

zyraffka czy dobrze rozumiem ze juz do konca ciazy zostajesz w domku? Juz prawie wiosna wiec na pewno nie bedzie zle :-)

oluvip wspolczuje zasypania, mam nadzieje ze nie bedziecie mieli problemow przez to! Kochana a waga dziecka sie nie przejmuj bo usg sie prawie zawsze myli! Zreszta wiekszosc dziewczyn przeszla przez ten stres ze dziecko bedzie wielkie lub z niedowaga a rodzilo sie idealne :tak:

ide doczytac bo oczywiscie nie pamietam co dalej odpisywac

Ostatnia edycja:
Gosiu wlasnie tez chcialam zielony do pokoju chlopakow, a dodatki niebieskie, czerwone i zolte ale zastanawiam sie czy lepiej nie dac jakiejs obojetnej farby w stylu magnolii a dodatki kolorowe, zeby nie przesadzic
do sypialni chce ciemny turkus a duzy pokoj jeszcze nie wiem
eee tam gest, narozrabial to teraz nadrabia
a ciasto bajka, wlasnie scieram sline z klawiatury
Lena od 2 lat to ja przechodze calkiem na krowie;-)
Zyraffko nie mozesz wejsc do sali? dziwne zasady, tez nie wyobrazam sobie zeby nie wiedziec co i jak robi moje dziecko w przedszkolu, ciekawe w takim razie czy z jedzeniem zgadza sie to co mowia
Kasiek fajny zlobek, i taka mala grupa, sama bym chciala do takiego dac
Ola oj to poczekaj lepiej:-D
Perfecta robilas tego czekoladowego na zimno? marzylam wczoraj o nim
Emalia fajnie wam tak remontowo, ja niestety czasu nie mam a tez poswiecilabym troche uwagi mieszkanku
julia ty odwazna jestes:-)co do cery na slub to radze wziasc profesjonalny makijaz, mi zrobila w 15 min cere jak u naszych dzieciakow
Koriander hehehe juz cie widze szukajaca auta, a wyjscia na starowke torunska zazdroszcze bardzo, eh ile bym dala za taki wieczor ale moze juz latem sie uda
co do babci-niani masz racje, ja tez ufam najbardziej mojej mamie

dopisze bo maz mi juz nad uchem nie gledzi: na szczepieniu horror, odkad polozylam go na przewijak zaczal ryk i skonczyl jak wyszlismy z przychodni czyli okolo 40 min.
wazy 7200, martwie sie bo troche malo przytyl jak na moje, oni oczywiscie ze wszystko jest super a wychodzi mniej niz 200g na tydzien

Ostatnia edycja:
eejjj a ja zapomniałam się Wam pochwalić,że dostałam wczoraj od męża wiersz miłosny:
"Na dole róże do góry fiołki a my się kochamy jak dwa aniołki!:-D:-D" romantyczność mojego męża mnie rozwala:-D:-D normalnie erotyk:cool:

hej
u nas juz po obiadku, więc popołudniowa laba i nic nie robienie :-D

co do mojej Asi to fakt bardzo dumna z niej jestem, pewnie z odrobiną zazdrości się nie obejdzie ale damy radę:-)
a w przygotowaniach i wszelakich zakupach bardzo chętnie uczestniczy, przy Tomku również ja wciągaliśmy w to ale chyba była na to jeszcze za mała i dopiero po porodzie tak naprawdę przekonała się o co chodziło z całym tym zamieszaniem, chociaż tak porównując ja wtedy i Tomka teraz (a ten sam wiek przecież) to muszę stwierdzić że jego to kompletnie nie interesuje:dry: za to siostra nadrabia tak jak juz pisałam wcześniej, na dziś przebojem jest tekst że to będzie jej dzidziuś i będzie go zabierać na sanki:-)

Klementinka świetny Jaś chciał ułatwić zadanie od razu za jednym zamachem szynka i sztućce:tak:

Gosiu dobrze że czujesz się dobrze tylko z tym powerem to też nie przesadzaj, jejku ja to się bardziej przejmuję niż swoim porodem i nawet przemknęło mi przez myśl że nie pójdę rodzic dopóki nie napiszesz tej fantastycznej wiadomości:tak:
matko Gosiu jakie cuda czekoladowe, ja uwielbiam wszystko co z czekoladą, przygarniesz mnie na kilka dni??????/;-):-D:-D:-D

Olavip to widzisz u nas dla siebie również dostanę wszystko podkłady i te duże na łóżko i wszystko inne jedynie co to wiadomo dla siebie koszule i całą tą resztę a dla dzidzi niby powinnam mieć chusteczki nawilżane i pampersy, ubranka niby zapewniają ale swoje są mile widziane a ja jakoś tak wolę bo te szpitale to takie już sfatygowane i wogóle więc myślę że 4 komplety powinny wystarczyć
no prosze ja też juz prawie spakowana, została jeszcze kartka z rzeczami do dorzucenia na ostatnia chwilę typu kosmetyki, coś do jedzenia, ładowarka
ha ha ha dobrze ze w razie W wiesz już na czym to polega, drugi poród szybszy i łatwiejszy;-) oczywiście żartuje bo nawet sie nie wygłupiaj i jeszcze chwilke poczekaj

zyraffka obawa o zazdrość będzie zawsze, pamietam jak ja sie o Asie bałam, a teraz widzę że tym razem z Tomkiem bedzie o wiele gorzej, wiadomo Asia jest już starsza i dużo można jej wytłumaczyć a Tomek to taki synuś mamusi i będzie ciężko z odcięciem jego pępowiny:tak:

Lena nie my na 3 jeśli chodzi o Tomka i mm

kasiek nic tylko sie cieszyć ze tak chętnie chodzi, widocznie potrzebuje towarzystwa rówieśników

Emalia szkoda że ze żłobkami nie ma tak jak z przedszkolami że do 5 godz jest bezpłatnie, jedynie co to za posiłki sie płaci i za rzeczy typu wyprawka etc. bo sama chetnie posłałabym gdzieś Tomka od września

Julia myślę że z cerą to nie ma co kombinować samemu bo można sobie tylko zaszkodzić, profesjonalna kosmetyczka napewno coś Ci doradzi

Koriander super że taki wieczorek udany, ja także uważam ze nie ma lepszej, sprawdzonej i zaufanej niani niż moja mama, co prawda mam jej czasem za złe że przesadza z rozpieszczaniem dzieciaków ale z drugiej strony babcie od tego są, a sama po sobie wiem jakie to wspaniale uczucie mieć wspomnienia z dzieciństwa z taką kochaną babcia własnie, korzystajcie wiec, a jak mama się czuje?

ech i koniec bo już mi dzieciaki marudzą, a jak by chciały wyjść na sanki.... a tu się nie da bo za bardzo wieje, może jutro.... idę ich trochę zmęczyć;-) tylko pytanie kto padnie wcześniej:-D

dziewczyny czytalam i mialam wam odpisac, ale dostalam telefon ze P. mial wypadek;( wpadl do rowu, czeka na karetke kregoslup go boli:( cala jestem zdenerwowana:(:(

Julia - to straszne!!!!!!! mam nadzieje że nic poważnego się mężowi nie stało... buziaczki dla Was!!! :*

Napisałam mega długiego posta ale brakło prądu i koniec pisania... w domu nie mamy prądu już od 17... masakra... napiszę jutro co i jak bo trzeba się zabrać za robotę ;)

reklama
Julia i co z P??? mam nadzieję że nic poważnego się nie stało i to zwykłe potłuczenia!!
koriander super że wieczór udany :) Natan dzisiaj ostatni dzień na antybiotyku, czuje się dobrze i jest zdrowy :):):)
gosiagro jakie pyszności!!!! mniam mniam :-)
Klementinka wspolczuje nocki, u mnie Natan jeszcze lodówki nie otworzy ale za to wszytsko z szuflad i z szafy chętnie wyrzuca
Perfecta dziękuje Kochana, ja z Natankiem zdrowi :)) dzisiaj ostatni dzień na antybiotyku był, jeszcze przez ok 2 tyg będę mu probiotyk podawać
olavip ważne że mąz pamietał :)) a poeta z niego nieziemski :-D
Lena ja chyba po 2 roku będę próbować już ze zwykłym krowim mlekiem
emalia wielki szacun za Twoje wyczyny przy remoncie!!:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry