reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Dobry!:)
Dziś pobudka 9:40!!! TTAADDAMMM Pięknie mi synuś dał się wyspać. Siadam z kawką i zaraz będziemy sie udawać do sklepu w celu nabycia pączków drogą kupna!:tak::tak::-D:-p
Wiecie co? wczoraj nie miałam kawy mojej i wypiłam od teściów rozpuszczalną...:tak: Dziewczyny jak ja się potwornie czułam do końca dnia!!!! Ciśnienie pińcet na pińcet , brzuch mnie bolał , wątroba prawie wyszła na spacer... Ja nie przyzwyczajona do tej chemi która w kawie rozpuszczalnej jest:-( Pijamy tylko sypaną
Normalnie zasnąc nei mogłam do 1:40 ...
Julia jak tam mąż ????
Elizka- WOW pieknie przepysznie faworki looksają tu na mnie:tak: sama bym zrobiła ale kuchnie mam na dole i Jasiek nie wytrzymam tam wiecej niż 15 a potem to go szukaj po cąłym domu
Klementinka- GRatulacje dla Jasieńka!!! Mój Jasiek wstaje z rana i ledwo otworzy oczy i krzyczy "GÓRKI" co oznacza Ogórki kiszone! Więc mu robię kanapeczki tzw hapsiki z ogórkiem na topie. I Jasiek wyjada ogórki a hapsiki zostawia:) Na potem Jak już widzi że nie wynegocjuje więcej ogórków to zjada hapsiki:p A wczoraj na kolację zrobiłam kanapki dla wszystkich i najpierw swoje zjadł a potem wyjadł wszystkie ogórki z naszych kanapek:)
Żyrafciu- dołóż do apapu jeszcze kompres zimny na główkę powinno szybko przejść! A jak nie to jak masz kapustę białą w domku to oderwij liść kapuchy nakłuj go widelcem tak by puścił \soki i przyłóż sobie do miejsca gdzie Cię boli. Po 15 minutach przestanie Cie bolec Kochana! Buziaki!
Emalia- A to do Ciebie poszedł ten leń:) Kochana czekam na zdjęcia przedpokoju jak już pomalujecie:)
Koriander- Buziak na dobry dzień! Co do sanek to nie kupiliśmy niestety:( Ale Jaś pohulał u babci będąc troszke:) na saneczkach!
Klementinko- Tak robiłam ten na zimno czekoladowy. Wyszedł na prawdę bajeczny!!! Polecam , bo robi się w trymiga a jest booossskiii:)

reklama
Perfecta a robilas wersje dla doroslych z wisniami z nalewki? tak za mna chodzi ten sernik ze przy najblizszej okazji pieczenia robie go, moze na wielkanoc
skoro piszesz ze sie go latwo robi to chyba dam rade z moimi Czasoumilaczami
gorki kiszone to tez nasz hicior, choc Jas to w ogole gorkowe dziecko i wszystko zielone okragle je

Kasiulka ha! a nie mowilam:-)

Ostatnia edycja:
ufff, jestem. Łukasz w łóżeczku- oby zasnął. Głowa już lepiej, troszkę boli ale już nie jest źle.

koriander- zazdroszczę wypadu, moze za 18 lat też się wybiorę z mężem na kolację, do kina :-D. do końca ciąży już w domku, choć już tęsknię za pracą.

klementinko- współczuję przeżyć podczas szczepienia. Co do wagi to wydaje mi się że są miesiące, ze dziecko mniej przybiera w innym zaś więcej, więc nie masz się czym martwić, żadne dziecko książkowo się nie rozwija.

olavip- słuchaj takiego wiersza żaden 3 latek by się nie powstydził:-D:-D - żart- liczą się chęci hehe

eagle- hehe uśmiałam się z dzidziusia Asi, fantastyczna jest:-). Tomek jak to chłopak, nie będzie się babskimi rzeczami zajmował:-D.

julia- strasznie współczuję, mam nadzieję, ze wszystko się dobrze skończyło, napisz szybciutko!!

emaila- może zatrudnię Cię przy remoncie u mnie, przyda się dobry fachowiec :-)

eagle- jeszcze 2 tygodnie z nami posiedź!!później nie będziesz miała dla nas czasu! Ja wolę kupne pączki od tych własnej roboty

liza- ja nie robię faworków choć uwielbiam, bo pewnie zjadłabym ich gigantyczną ilość:-D poczekam aż mężuś pączka kupi

kasiulka- trzymam kciuki, jak na moje oko będzie chłopczyk :-)

klementinka
- łuki w domu bo przeziębiony więc na 5 minut nie mogłam się położyć. co usiadłam na chwilę, to przylatuje do mnie, daje mi rękę i mam się z nim bawić :-D

emalia- powodzenia dla Oli! Suwaczek zmieniłam, wcześniej miałam wg USG ale to się zawsze zmienia więc zrobiłam wg OM i niech tak zostanie.

perfecta- Ty masz dobrze, choć ja też nienajgorzej, bo Łuki wstał o 7:30, jak na niego to dosyć późno. Co do kawy to ja piłam zawsze rozpuszczalną z mlekiem, niestety albo i stety odkąd jestem w ciąży źle się po niej czuję, więc czasem wypiję bezkofeinową ale rzadko mam ochotę.

kasiulka- właśnie doczytałam ze moje prognozy z płcią się nie sprawdziły:-D gratuluję :))

idę jakieś drugie śniadanko zrobić i herbatkę i zaraz wracam

Dzien dobry i SMACZNEGO!!!

Moj maz od rana w szoku o co chodzi z tymi paczkami :-D Ale twardo zjada bo gdzie nie pojdziemy to nas czestuja

Zaraz uciekamy do Lencji i Nelusi (oczywiscie z zapasem paczkow:-D) a wczoraj mielismy okazje poznac wyjatkowo przystojnego!!!! Marcelka Ity a Lila wyszalala sie z rownie rozgadanym jak ona Tymusiem. A dzis od rana Lila chodzi z wiadrem na glowie (co podlapala wczoraj od kolegi :-p)

Perfecta jestes genialna :* Ja zapomnialam jak Lila kocha kwasne gurki!!! zaraz dokonam zakupu :-)

zyraffka e tam za 18 lat zobaczysz jak Lukaszek sie za kilka lat bdzie zajmowal mlodszym rodzenstwem :-) bedziecie mogli zaszalec az milo!

eagle dziekuje kochana u mamy jak na razie dobrze bole zdarzaja sie bardzo rzadko. A co u twojego meza z serduszkiem?

gosiagro jak leniuszek?:happy:

Klementinka gratulacje dla Jasia a ja myslalam ze on duzozerny jest :-) czy tylko na sniadanka tak wybrzydza?
Kasiulka gratulacje to moze jeszcze zdazysz na promochach te sliczne ciuszki pokupowac :tak:

Jutro mamy spotkanie w zlobku/przedszkolu zobaczymy co i jak z zapisami

Hej dziewczyny dziekuje za trzymanie kciukow:) Napewno pomogly:) cale szczescie to tylko stluczenie!z:) troszke go boli ale jest znosnie.
Wrocil do domu okolo polnocy,do tego Mela mi sie budzila i dusila kaszlem:( potem zasnac niemoglam ehhh;/
A dzis ledwo wstalam i szybko latanie sie zaczelo z P. do chirurga, a drogi to jedna wielka tragedia;/ potem szybko spakowanie Meli i do lekarza,bo antybiotyk juz skonczyla a kaszel gorszy, cale szczescie jest lepiej ale mam pociagnac jeszcze 5 dni antybiotyk...potem zakupy...
Jestem zmeczona glowa mnie boli,chate trzeba wysprzatac bo gosci mam po poludniu..;/

Dziewczyny moze ktoras z was sie orientuje czy z Zusu cos dostanie? za stulczenia w pracy?

koriander- długo będziecie w Polsce?

julia- cieszę się ze to nic strasznego, co do ZUSU to niestety nie wiem

dziewczyny czy macie sprawdzony przepis na delikatne ciasto do pierogów
??? chciałam zrobić Łukaszkowi z twarogiem i borówkami, może by zjadł?

Ostatnia edycja:
koriander- długo będziecie w Polsce?

julia- cieszę się ze to nic strasznego, co do ZUSU to niestety nie wiem

dziewczyny czy macie sprawdzony przepis na delikatne ciasto do pierogów
??? chciałam zrobić Łukaszkowi z twarogiem i borówkami, może by zjadł?

Asiu- Kochana Very bardzo easy:
Mąka plus bardzo gorąca woda. Mieszasz widelcem po chwili da się to wyrabiac w rękach. Jak juz dobrze wygnieciesz ciacho to do miski i szczelnie przykryj woreczkiem foliowym. Tylko nie miske a ciasto nalezy owinąć tą folią:) Po 5 minutach bedziesz miała bardzo elastyczne i delikatne ciasto do pierożków:*

reklama
Do góry