reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny ratunku co na kaszel dla dwulatka? byliśmy u lekarza ale nie przepisał nic na kaszel, jest coraz gorzej, non stop kaszle. Nic nie chce jeść nawet mleka
teraz to ratuj się czym możesz, dla mnie już ręce opadłly bo my cały czas chorujemy(ja też!!!!) Z domowych sposobów to zaparz mu może majranek i daj do popicia, a najpierw możesz zrobić mu od razu z tego inhalacje, jak masz inhalator to oczywiście inhaluj go,oprócz tego w aptece na pewno dadzą Ci Lipomal,my mamy pulneo(ale to na recepte),nasmaruj nóżki olejkiem kamforowym(na noc!)i załóż skarpetki,to chyba tyle z moich pomysłów bo sama już jestem bezradna:(

reklama
dziewczyny ratunku co na kaszel dla dwulatka? byliśmy u lekarza ale nie przepisał nic na kaszel, jest coraz gorzej, non stop kaszle. Nic nie chce jeść nawet mleka

zyrafko to zależy jaki ten kaszel jeśli to jest taki suchy i męczący to z takich leków które możesz dawać bezpiecznie najlepszy jest syrop prawoślazowy albo zrób syrop z cebuli - my robiliśmy już kilka razy i szczerze mówiąc najlepiej zadziałał.Natomiast jeśli jest mokry i taki "gęsty" to najlepiej 3x dziennie inhalacja z soli fizjologicznej i jakbyś miała mucosolvan taki do inhalacji to 1ml+2ml soli (tylko ostatnia inhalacja najpóźniej o 5-6 wieczorem). A co mówił lekarz na ten kaszel? A może to wina kataru? małe dzieci często mają kaszel dlatego że wydzielina z noska cały czas spływa po tylnej ścianie gardła i je podrażnia - w takim przypadku też najlepsze inhalacje.dużo zdrówka dla Łukaszka!

dzień dobry

dziękuję za odpowiedzi w sprawie kaszlu. Dzisiaj zdecydowanie lepiej, w nocy też nie było najgorzej troszkę pokasływał ale całą noc przespana więc nie było to dla niego bardzo uciążliwe. Gdyby się pogorszyło to jutro znowu odwiedzimy przychodnię.
Z tym kaszlem to ciężo okreśłić czy suchy czy mokry, zazwyczaj jest suchy, taki uciążliwy ale od czasu do czasu coś się oderwie. Napewno przyczyną jest spływający katarek.

dzień dobry

dziękuję za odpowiedzi w sprawie kaszlu. Dzisiaj zdecydowanie lepiej, w nocy też nie było najgorzej troszkę pokasływał ale całą noc przespana więc nie było to dla niego bardzo uciążliwe. Gdyby się pogorszyło to jutro znowu odwiedzimy przychodnię.
Z tym kaszlem to ciężo okreśłić czy suchy czy mokry, zazwyczaj jest suchy, taki uciążliwy ale od czasu do czasu coś się oderwie. Napewno przyczyną jest spływający katarek.

No to inhalacje pomogą, a prawoślaz jest też super bo działa osłonowo na gardło. dobrze że noc już lepsza - najgorzej jest patrzeć jak maluszek się tak męczy. pozdrawiamy i życzymy powrotu do zdrowia

Witam sie w końcu mam chwilke by usiąść do Was na chwilkę...
Jestem zła jak pies... 3 dni szykowałam jedzenie , wczoraj do 1 w nocy ... I z wsystkich zaproszonych gości przyjedzie moja siostrzyczka kochana... bo reszta zapomniała dać nam wcześniej znać że nie przyjdą... I dzisiaj jak dzwoniłam potwierdzić to każdy po kolei jak jeden ..."właśnie mieliśmy dzwonić..." Noszzzz ryczeć się chce ....
Dobrze że siostra nie zawiodła...

Wszystkim solenizantom 2- letnim :Mi_mi'niowej Zuzi! Klementinkowemu Jasiowi! Anikowemu Oskarkowi! Anecznikowemu - Kamilkowi! Ewy Karolince
Wszystkiego najlepszego z okazji drugich urodzinek ! Rośnijcie zdrowo i z uśmiechem na buziakach!!!!

Hej
zyraffka ja na taki kaszel podawałam Mikołajowi Ambrosol 2x2,5ml.
Perfecta ojej no to goscie Cie załatwili nieźle...;/

Rano bylo zimno a po poludniu zrobilo sie 28 stopni :szok: a teraz sie chmurzy i chyba popada coś :tak:

My byliśmy dzisiaj w zoo :-)

Kasiu a my dzis bylismy:) fajnie nawet cieplutko:) Ameli sie bardzo podobalo:) a pozniej zrobila sobie drzemke od 15 do 18...

I jak lepiej Lukaszkowi? zdrowka:******

Lizko no ladna dzis nawet pogoda byla:) u nas tez popoludniu popadalo...ale nawet i dobrze dla zieleni:)

reklama
czesc dziewczynki, wpadłam zobaczyc, czy sie ktos rozpakował

eh ale ostatnio mam napięty grafik;(
większosc rzeczy mialam zrobic na wczoraj, ale jeszcze ze 2 tyg i bedzie luzniej
pochwale sie jeszcze ze osiagamy sukces nocnikowy!!!!!!!!! hip hip;)
sciskam Was mocno i wysyłam pozytywne fluidki

Do góry