reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Nadinka mi wypadaly tak z poltra miesiaca temu, to byla masakra wszedzie wlosy a po mysciu nie wspomne , podzialal preparat do spryskiwania wlosow tani u mnie 11 zl :)) nazywa sie Pokrzypol , moj maz tez zaczal uzywac i zaczela mu gestniec czupryna w strategicznych u mezczyz miejscach , a ja wyciagam po myciu 2 - 3 wloski

Alusia my mamy z aventu nie jest sciety troszke imituje sutek ale tez bywa roznie sa dni ze bieze go chetnie a czasem nawet ma odruch wymiotny

MagdaM a czy Kacperek czasem nie zalapal czegos z przedszkola?? strasze dziecko moze na tego wiruska nawet nie zareagowalo ale mlodsze zalapalo przyniesiony, ja sie tego boje ze Olaf bedzie nam swinstwa znosil

U nas za oknem 15 stopni i mocny wiatr czasem pokapuje wiec ogolnbie do bani. Ercio spi ale wczesniej uzadzil niezly koncert. Wczoraj pisalalm ze obrot brzuch plecy zrobil raz a tu dzis chyba zeby udowodnic ze nie chce byc gorszy od Olafa zaliczyl tych obrotow c hyba z 10, co go polozylam na brzuch to fikolek i plecy, widac ze skubaniec robi to celowo, wiec chyba za duzo juz na tym brzuszku nie polezy bo nie przepada

A co do ubioru radzilabym tak jak Kasia 2 dlugie rekawy i kocyk

reklama
Tylko mój Olek nie potrafi zasnąć bez mojej piersi tylko że on tak sobie pociągnie i przerwa i znowu pociagnie i przerwa, Czasami go oszukuje swoim placem to wtedy zasypia i tak myśle o smoczku. Tylko jeszcze pytanie. Bo mam z Nuka i czy smoczki wszystkie mają taki sam kształt? Czy sa jakies super podobne do piersi ? (do brodawki) :p

Ja mam i z LOVI i z TOMMEE TIPPEE i wszystkie Hania zlewa ;-)

Cześć, dziewczyny. Ale zimno, brr! Ja trzeci dzień wyspana :-D Tzn. przerwy w nocy typowe - po karmieniu o ok. 23 pierwsza pobudka 1-2 godz, potem pobudka 4-5, no i "śniadanko" ok. 7-8. Potem dalsze spanie małego, a moje razem z nim :-D Oby te 2 pobudki nocne już mu zostały, bo jak się budził 4 razy i z godzinę potem nie chciał spać, to myślałam, że padnę :baffled:
Słuchajcie, mam pytanko. Co myślicie o sadzaniu malucha przez osobę dorosłą tyłem do siebie, nóżki dziecka na kolanach osoby, a plecki oparte o jej brzuch. To takie trochę "siedzenie", chyba bardziej pionowo niż w foteliku samochodowym czy na leżaczku (no i niezbyt stabilnie). Moja teściowa tak robi Witkowi, a ja nie wiem sama, czy mówić jej, żeby przestała, czy dać spokój, bo w sumie na rękach czy w chuście dziecko też jest spionizowane albo oparte na pupie. Co myślicie? Jest o co kruszyć kopie, czy jestem przerważliwona? Bo ja staram się małego trzymać albo w poziomie albo w pionie, raczej bez takiego "sadzania". Sama nie wiem... ech, dylematy pierwszego dziecka ;-)

Skleroza ze mnie. Zapomniałam jeszcze zapytać: jaki mniej więcej rozmiar kombinezona kupujecie na jesień/zimę? Wiem, że nasze dzieciaczki mają różny wzrost... Zastanawiam się, czy np. 72 lub 74 byłby ok? teraz Witek nosi jeszcze ciuchu na 62 cm...

Ostatnia edycja:
Witam w ten pochmurny zimny dzień,

my z Natankiem po szczepieniu :szok: to już drugie jego szczepienie i wiecie co chyba już od nocy przeczuwał co się szykuje. Wczoraj mu mówiłam że pojedziemy do lekarza i może to dziwne ale on naprawdę przeczuwał co go czeka. Tak jak w nocy budzi mi się tylko raz ok 3.00 tak dzisiaj budził się co 2 godziny. Rano cały czas by spał, musiałam go przebudzać ok 9. Całą drogę do przychodni trzymał mój palec ściśnięty i wogóle był jakiś niespokojny.
Pierwsze szczepienie zniósł dzielnie nawet nie zapłakał a dzisiaj było już gorzej. Im starsze dziecko tym będzie gorzej znosił kłucie bo jest bardziej świadome ale nie wiedziałam że 3 miesięczne dziecko też tak to przeżyje. Jednak pamiętał to pierwsze szczepienie. Szkoda mi tych dzieciaczków przestraszonych - no ale to dla ich dobra.
A szczepicie na PNEUMOKOKI?? mnie za kazdym razem pediatra namawia na tą szczepionkę a ja się waham bo słyszałam różne opinie. Niektórzy zalecają dopiero przed ukończeniem 12 m-cy bo niby za duże obciążenie dla organizmu.

A teraz z innej beczki. Dziewczyny jak z waszymi włosami? wypadają? bo mi zaczęły strasznie wypadać - normalnie garściami, jestem załamana - nigdy nie miałam bujnej fryzury, mam słabe i rzadkie włosy. Ponoć między 3 a 6 m-ce mamą wypadają włosy. Orientujecie się czy można zażywać jakieś witaminy, zioła na wypadanie włosów??

My szczepimy i na pneumokoki i na rotawirusy.
Nadika mi od 2 tyg. podobnie jak Tobie strasznie wychodzą. Ja biorę skrzyp polny tzn. tabletki Skrzypovita, narazie nie widzę efektów. tylko ja nie karmię piersią.

Nadinka mi wypadaly tak z poltra miesiaca temu, to byla masakra wszedzie wlosy a po mysciu nie wspomne , podzialal preparat do spryskiwania wlosow tani u mnie 11 zl :)) nazywa sie Pokrzypol , moj maz tez zaczal uzywac i zaczela mu gestniec czupryna w strategicznych u mezczyz miejscach , a ja wyciagam po myciu 2 - 3 wloski
a gdzie można go kupić??

witam,

u nas słonecznie ale nie upalnie ...
i marudkowania ciag dalszy ;(, płacze i za nic nie chce na plecach lezeć, ani na brzuchu ale to juz od jakiegoś czasu ...
klementinka, gosiagro - dzieki, zaraz popatrze czy to nie skok ..., a babciom mówie stanowcze NIE!

a dzis USG bioderek, trzymajcie kciukasy ...
nie wiem jak to bedzie jak Natalcia taka marudna ... ile to trwa? i czy Wasze maluchy płakały?

bakteria - ja nie wiem jak z tym sadzaniem, czasem tak robie ale utrzymuje wtedy pozycje półleżącą..., a co kombinezonu mam dwa po znajomych ale na metce jest na 6-9 miesiecy, ja poczekam jak bedzie blizej zimy i wtedy kupie jak te beda niedobre ...teraz nie problem kupic od reki:)

Dziewczyny co śpiewacie maluchom /oprócz kołysanek/?:-) bo ja nie za bardzo umiem, ale zauważyłam, że nawet moje fałsze wywołują ogromną radość u mojego syna, więc się jakoś spróbuję przemoc (oczywiście pod warunkiem, że będe z nim sam na sam ;-)), ale jedyne co przychodzi mi do głowy to "Szła dzieweczka do laseczka" :-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2:

kpi, pewnie, że nie problem! Po prostu zrobiło się tak zimno, że gdzieś mi myśli wybiegły w stronę zimy ;-) Na razie nic nie kupuję, tak się zastanawiam :-)
Powiem Wam, że i nas też ostatnio ciągłe marudzenie. Tylko by na rękach mały siedział, w każdym razie na pewno nie leżał na pleckach ;-) No i buntu brzuszkowego ciąg dalszy.

Witam sie z południa juz własciwie

Wreszcie sie dzis wyspałam jesuu,ze tez tak długo wytrzymalam na tym weselichu . Mały dostał prezent od znajomych taki super kombinezon - w sam raz na jesien :-)

Wstawiam obiecane zdjecie z wesela i z moim D jeszcze :p

Ostatnia edycja:
reklama
yoshe, ja wywlekam z pamięci przyśpiewki szkolne, np. Szły pchły koło wody ;-) Śpiewam też kolędy :-D Często zamieniam w nich słowo "Dzieciąteczko" itp. na imię synka i powstają piosenki prawie o nim ;-)

Do góry