reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Wyniki badania
Testowi poddane zostały pieluchy o nazwach: DadaKomfort Soft and Dry (7-18 kg), Huggies Super Flex Super Dry (10-16 kg), pieluszki Tesco- Value 64 Maxi Baby Diapers (9-18 kg), pieluszki Ultra Baby soft dla dziewczynek i chłopców(9-18 kg), pieluszki Tesco Unisex Nappies Maxi Plus(10-20 kg), pieluszki Happy Bella Baby Big Pack(8-18 kg), Pampers Active Baby 4 Maxi Jumbo Pack (7-18 kg), pieluszki Love Air Dry (8-18 kg), pieluszki Maxi Unisex Hygenika (8-19 kg).
Najwięcej punktów dostały pieluszki Pampers Active, Tesco Unisex i Huggies Super flex. Najmniej – Love Air Dry oraz Tesco Value.
Badania zostały podsumowane tak:
Pampers Active – ocena bardzo dobra
Tesco Unisex – ocena dobra
Huggies Super flex – ocena dobra
Dada Komfort – ocena dostateczna
Happy Bella – ocena dostateczna
Ultra Baby Soft – ocena dostateczna
Maxi Unisex Hygienika – ocena dostateczna
Tesco Value– ocena niedostateczna
Love Air Dry – ocena niedostateczna

Ja używam w dzień tych z Tesco i jestem w zadowolona, pampersy to nie są ale cenowo o wiele atrakcyjniejsze :-) a na noc pampersy :-)

reklama
Właśnie, dziewczyny, czy któraś z Was ma męża informatyka, albo coś takiego, żeby wymyślił program, żeby móc kiedyś sciągnąć to wszystko co napisałyśmy na bb.... Bo np. moje poprzednie forum- piotrusiowe mialo kiedyś awarię i kilka miesięcy naszego pisania poszło się....:wściekła/y:, a dziewczyny z innych wątków pisały, że zdążyły dzięki jakiemuś tam programowi wszystko zapisać w swoich kompach.... Mam nadzieje, ze na bb żadna awaria się nie przydarzy, ale lepiej dmuchać na zimne....

Ita- współczuję Ci serdecznie :-( A nie możesz wziąć zwolnienie na Tymka chociaż do świąt i zacząć od nowego roku? Choroby się przecież zdarzają, grudzie to paskudny miesiąc ;-)- (tfu ftu oczywiście...)
gosiagro- świąteczna Majusia przepiękna- jaka długa się wydaje w tym stroju :szok:
agast- jak szwagierka? Niezły numer z tą podróżą :tak:
dorotkade- zdrowiej!!! Ale się z Jasia uśmiałam, już chce skakać przez przeszkody :-) No i fryz- prawdziwy artysta :-D A pozę w łóżeczku to mamy taką zawsze po 3 minutach :-D
Lena- blog super!!! Podziwian
Bbutterfly- dziki za namiar na te pamiętnik, chyba skorzystam :tak:
Klementinka- fakt, dzisiaj andrzejki, a mój stary znów do nocy w pracy :-(
Ewela rzeczywiście śliniak super :tak:

A ja mam zamiar pójść dziś do przedszkola po Piotrka na nogach, z wózkiem i sankami :tak:A nich się dzieciak cieszy :-D A ja może schudnę trochę :-D

Witam!ale zasypało śniegu po kolana a zimno jak holera w dodatku stary w domu bo jak tu kostke kłaść jak tyle śniegu:-Dposzedł z małą na spacer na godzinke niech się dziewczyna hartuje a teraz siedzą w domu a ja w pracy musze się dziś wybrac składniki na torcik dla Marysi na kupić ciekawe co mi z tego wyjdzie:eek:trudno jak nie wyjdzie pójdzie do kosza:cool2:
gosiagro-świetnie malutka wygląda:tak:
agast-no to niezłe mają przygody troche strachu ale oby szybko poszło:tak:ja jak rodziłam Marysie 4 lata temu 2 grudnia to było 12 stopni ale wcześniej miałam stracha że legionowo zasypie i nie dojade:-D
dorotka-ale bujna czuprynka:-D

Ostatnia edycja:
Nie udało mi się spędzić z małą nocy w osobnych pokojach:no: O 2 Emilka zrobiła sobie pobudkę, dałam jej smoczka, ale ona się wybudziła, zaraz go sobie wyjęła, zaczęła się nim bawić, potem grzechotkami... I stwierdziłam, że nie wracam do sypialni, bo pewnie zaraz znowu będę musiała lecieć do małej. Ułożyłam się w salonie (było niewygodnie) i oczywiście się okazało, że mogłam spokojnie pójść do własnego łóżka, bo mała w końcu zasnęła i dopiero przed 6 wstała na cyca:wściekła/y: Ale za to po karmieniu i zmianie pieluchy poszłam już do sypialni i z jedną pobudką na danie smoczka pospałam jeszcze do 9.30:szok::-)

ita85 Pierwszy dzień najgorszy, ale szybko minie :tak: Potem się przyzwyczaisz, wrócisz do ludzi, odetchniesz trochę od dziecka i z tym większą chęcią i radością zajmiesz się Tymkiem po pracy :tak:
gosiugro Majunia jak zawsze jest śliczna:-) Ona ma taki śliczny kolor skóry i ładną buzię, że się w nią mogłabym godzinami wpatrywać:tak:
lena zagłosowane, powodzenia w pisaniu na blogu :happy2:
agast szwagierka już urodziła? Będzie miała co wspominać z drogi do szpitala:-D
dorotka Zdrówka. Z Ignasia mały rozrabiaka rośnie:-D Ale ma czuprynkę fajną:-)
bbutterfly Sama robiłaś odlewy? Mam zestaw i się jakoś nie mogę za niego zabrać, bo mi się to zbyt skomplikowane wydaje :dry:
klementinka ja też żałuję, że nie wpadłam na pomysł z gazetą:-( A o Andrzejkach zapomniałam, więc na wróżby nie jestem przygotowana:-D
ewela super śliniak:-D Współczuję koledze, co za dziewczyna:szok::wściekła/y:

Całkiem nie na temat, ale musiałam: Ewela właśnie odkryłam, że mieszkasz w naprawdę wspaniałej miejscowości (miejscowościach?). Chodzi mi o Ustronie Morskie :))

WitAM panie :)

Dzis przezylam cos wyjatkowego: Lila chlusnela mi mlekiem z kaszka prosto w buzie jak ja podnioslam do odbicia, a ze do niej akurat robilam glupie miny wiec polowa tego wplynela mi prosto do gardla. Na zdrowie!:-D:-D

agast przygoda porodowa jak z filmu!! Ale emocje!:szok:

konniczynka a spalas w salonie na fotelu czy macie kanape:-p? My niedlugo bedziemy przecinac pepowinke, ale mala sie tak czesto budzi ze na razie nie wyobrazam sobie latac po calym domu tam i z powrotem jak zombi w polsnie (teraz jak do niej wstaje to sie nawet nie budze do konca,czasami nie pamietam ze ja karmilam):zawstydzona/y:

ewelinka pochwal sie torcikiem, no i zycze udanej imprezki!!:tak:

gosiagro slicznie Majusia wyglada a jakie ma dlugie nogi laska!!:szok::tak::-D

Kajdusia dobry pomysl, ja jak zwykle slomiany zapal: nakupilam pamietnikow i ksiazeczek do uzupelniania i nawet jeszcze nie wpisalam tam daty urodzin Lili

ita wyobrazam sobie jak sie czujesz..trzymam kciuki za jak najszybsze mijanie czasu, moze to chorobowe to nie taki zly pomysl, chociaz co sie odwlecze to nie uciecze ale zawsze pare dni do przodu z synkiem

agusia wlasnie o tobie ostatnio myslalam jak znioslas te 2 tygodnie, widze ze przezyliscie ale musialo byc ciezko.. jacys nieludzcy sa w tej firmie przeciez mogliby odroczyc te wyjazdy o jakies pol roku..Zycze wytrwalosci!

dorotka w koncu wiem o czym dziewczyny mowia na zamknietym bo mi sie nigdy twoje zdjecia nie otwieraly: waaaaaaauuw ale rokers z Ignasia! Super. A dla ciebie zdrowka!

Ostatnia edycja:
Gorzej: spałam na podłodze, na kocach i pod kocem:-D Ale kanapa strasznie skrzypi i mnie denerwuje i budzi przy zmianie pozycji, więc podłoga okazała się wygodniejsza :-D

reklama
Do góry