reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Zyrafka - Nie pomogę bo u nas gorączka żadko , tylko jak ząbkuje , podaje Viburcol i przechodzi. Lepiej Kochana wybierz sie do lekarza jak Łukaszek tak ciężko znosi
Kasiek- Ja jak myła Emolium czy Oilatum to włoski także myłam w tej wodzie w której był kapany. Tak mi farmaceutka powiedziała że nie trzeba szamponu kupować. Jak umyłam szamponem to na 3 dzień wyskoczyła ciemieniucha. Teraz uzywamy nivea 2in1
Słuchajcie dzisiaj podałam Jasiowi obiadek własnej roboty:) I chyba mamy problem z konsystencją:p Bo połowa wylądowała na mnie, podłodze , stole , kanapie, Jaśku:) Smakowało mu widac to było ale jak był nierozgnieciony kawałek to pluł dalej niż widział:)
Jak go moge przyzwyczaić do takich rozgniecionych konsystencji? Bo juz czas by zaczynał gryżć... Mam nadzieje że się przyzwyczai bo pamiętam że na początku z zupkami jak wprowadzałam 3 dni były takie plujące i nie chciał jeść. Teraz aż mlaskał tak mu smakowało:) Zrobiłam mu 1marcheweczkę , 2 ziemniaczki , garstkę ryżu , doprawiłam pietruszką i koperkiem i oddzielnie ugotowałam cielecinkę. Wczoraj mama mi przywiozła pól kg ekologicznej cieleciny , słuchajcie smak nie porównywalny z tym co się w sklepach kupuje... Nie ma tego posmaku taiego dziwnego tylko piękne , pyszne soczyste słodkawe mięsko. Mniam:) Ale kg 48złotych... MASAKRA!
Klementinka - a co to za zupka???
Zyrafka - Kochana te termometry do pupy szybciej mierzą temperaturke niż te zwykłe elektroniczne:)
Kasiek - Ja mam 3 termometry! I kazdy inną temperaturę pokazuje:) Polecam Brouna do pupy z miekka końcówką , mierzy temperaturrkę w 10 s (tylko nie mam pojecia jak w nim baterie wymienić! bo już są słabe...:p) , drugi NIE POLECAM mam dotykowy na podczerwień , temperature pokojowa pokazuje super ale temperature ciała strsznie mierzy! 3 mam zwykły elektroniczny i jak pewna nie jestem jak zmierze tym brouna to poprawiam tym ale za długo to trwa !

Ostatnia edycja:
reklama
Perfecta - dziękuję!!! zaraz coś wymyślę bo trochę mi brakuje... ale może coś od siebie dodam ;)

Moje dziecko właśnie odkryło że może pełzać do tyłu i wychodzi mu to lepiej... hehe! ale się uśmiałam!!!!!!!
mój to tylko do tyłu się porusza :) do przodu przepełznie tylko troszkę i zaraz się denerwuje ze mu nie wychodzi

o rany jaka mi zupa wyszla, chyba zaraz caly garnek zjem, ciagle sobie dolewam

a coto za zupka??

Laski, zapomniałam zapytać lekarza: skoro muszę małego kąpać w Emolium, to już niczym go nie myć tylko tą wodą z tym Emolium? A włoski????

Jak już myjesz małego w emolium to nic więcej nie potrzeba. Ja Hanię myłam tylko tym emoilium a do włosków mam teraz emolium szampon i jest rewelacyjny

Mam strasznego doła...
Mam męża, dziecko, rodzinę... wydaje sie ze to spelnienie marzeń, ale jednak chyba nie dla mnie....
Wszystko niby jest tak jak powinno, ale ja czuje sie samotna i opuszczona... Prawie zupelnie stracilam kontakt z najlepsza kolezanka, a tylko dlatego ze mieszkam na drugim koncu miasta i mieszkam z Tesciami. Jej synek chodzi teraz do szkoly i nie moze juz tak przyjezdzac jak kiedys....
Zreszta nie tylko o to chodzi....
Kocham Basię i ciesze sie ze jest, ale czy tylko na tym polega zycie?
Kiedy zacznie sie jakis nowy ciekawszy etap?
Mam nadzieje ze szybko bo tego etapu mam dosyć...

Mam strasznego doła...
Mam męża, dziecko, rodzinę... wydaje sie ze to spelnienie marzeń, ale jednak chyba nie dla mnie....
Wszystko niby jest tak jak powinno, ale ja czuje sie samotna i opuszczona... Prawie zupelnie stracilam kontakt z najlepsza kolezanka, a tylko dlatego ze mieszkam na drugim koncu miasta i mieszkam z Tesciami. Jej synek chodzi teraz do szkoly i nie moze juz tak przyjezdzac jak kiedys....
Zreszta nie tylko o to chodzi....
Kocham Basię i ciesze sie ze jest, ale czy tylko na tym polega zycie?
Kiedy zacznie sie jakis nowy ciekawszy etap?
Mam nadzieje ze szybko bo tego etapu mam dosyć...

nie umiem Ci odpowiedziec bo to Twoje zycie ale współczuje Tobie szczerze bo musisz sie czuc bardzoi nieszczesliwa ,
zapisz sie do psychoterapeuty może tam znajdziesz odpowiedz co zrobic z własnym życiem i sprawic zebys poczuła sie szczesliwa....
rozumiem ze chciałas tego dziecka i małżenstwa ale Cie to przerosło i nie tego sie spodziewałas......musisz poczynic jakies kroki bo za chwile nie tylko ty bedziesz nieszczesliwa ale również Twoja córeczka i twój mąż........a tego byc chyba nie chciała

Madzia M- Kochana WSPÓŁCZUJĘ i życzę Szymkowi i Kacperkowi szybkiegop powrotu do zdrowia!!!! A jak dzisiaj sytuacja?? Jak się Szymuś czuje i jak katarek Kacperka? toż to jakas kumulacja.
Koriander- Mam tak samo , od razu widzę w mej szalenie rozwiniętej wyobrażnią głowie jak upada itp Jeszcze mam tak że np książki mu nie dam do kojca bo może się w oczko uderzyć. Dobrze że nie jestem sama w tej mojej nadgorliwości...
Kasiek - Jak Twój paluszek? I co tam w końcu wymysliłas na ten obiadek?:) Współczuje całej przychodni... brak słów!
Nadika - Kochana ja Ci z chęcią odstąpie te pare kg:) Gratulacje za sprawnie przeprowadzoną akcję "odstawianie":)
Lenka - zgadzam z się z KasiąJ - też bym wybrała bransoletkę. To i na czasie i ładnie wygląda :)
Troszke sie udało... Jak kogos pominęłam to przepraszam!!!!!

reklama
Kochana Zyraffko mi teraz w szpitalu pielęgniarki powiedziały że trzyma sie tak długo jak "idzie w góre" słupek rtęci,jak sie zatrzyma to mozna już wyjąc i odjąc od tego 5 kreseczek.
Podajesz leki zbijajace temp powyzej 38 st, srednio co 8 h ale jesli podasz np Paracetamol i temp do godziny od podania nie spadnie to możesz po tym czasie podać kolejny lek ale zawierający np ibuprofen

Do góry