reklama

Czerwiec 2011

Witam wszystkie wyspane i te mniej mamuśki,
ja chyba jestem najbardziej niewyspaną mamą na forum wszystkie wasze maluchy ładnie śpią a moja potrafi się budzić po 3-5 razy w nocy w przeciągu 22-5. Nawet wczoraj ją zatankowaliśmy do pełna, zasnęła o 22 i wstała już ok 24 :/
Czy jest jakaś mama która ma podobnego dzieciaczka? ja juz nie wiem co mam robic żeby dłuzej spała niż 2 h :/

Może za dlugo spi w dzien. W nocy strasznie się wierci i kopie. Powiedzcie mi czym przykrywacie maleństwo w łóżeczku?

reklama
w dzien moj Tymcio lata na bodziaku z krortkim rekawkiem i skarpach a po kapieli zakladamy juz mu dlugi rekawek i spodenki, na glowe zadnej czapeczki wycieram tetra do sucha i ok, jak maly zasnie to siup do lozeczka przykrywam go kocykiem do pasa i otwieram ono i balkon tzn uchylam i tak przez noc

Ja Edgarka na noc ubieram w pajaca albo body z długim rękawkiem, przykrywam kocykiem lub tetrą - w zależności od temperatury otoczenia :-) Mały i tak się rozkopuje, ale nockę przesypia, prawie 8 godzin!

idziemy dziś na szczepienie brrr... biedna mała. Chyba przeczuwa co ją czeka bo strasznie marudna dzisiaj.
Marysia śpi ubrana zależnie od temperatury. W te ostatnie upały tylko bodziak z krótkim rekawem i pielucha ale teraz jest tak zimno w domu, że śpi w welurowym pajacyku przykryta kocykiem. Strasznie się rozkopuje i jak ją wyjmuję z łóżeczka do karmienia to jest lodowata. Próbowaliśmy śpiworek ale chyba jej nie spasował...

hej.
ja pisze z Antkiem na rekach... zrobił się taki marudny trochę... Tomek mówi ze jest mami synkiem:baffled:

no kurcze nie moja wina ze cały dzień jest tylko ze mną i u mnie na rekach się uspokaja... ehhh

Nie chce żeby tak było bo widzę ze Tomkowi jest przykro, ale co mam zrobić?

ANTOŚ KOŃCZY DZIŚ MIESIĄC!!! :happy::happy::happy::rofl2::-D
kiedy to zleciało?!

miłego dnia :-)

Hej laseczki
u nas pogoda do d***:wściekła/y:ani na spcer ani do ogrodu...szlak mnie trafia....
nocka u nas spokojna..Franio budził się tak co 3h czyli standardowo...potem o 7.34 zrobił afere na całą chate ale poszłam po niego i wziełam do siebie do łożka(pierwszy raz) bo Franek ma pokój ze starszym bratem i chciałam żeby się wyspał...tak więc do 8.45 jeszcze podrzemaliśmy a potem nastał czas karmienia...teraz mam 5 min dla siebie bo Franio ładnie śpi na brzuszku a Kubuś ogląda bajeczki...

mamusia czerwcowa wspołiczuje bólu zęba...mnie też napiernicza jeden bo mi pękł:baffled: a oczywiście dentysta to dla mnie terrorysta haha...

Madziolka u mnie było podobnie jeśli chodzi o krzyk po kąpieli ale znalazłam sposób żeby tego uniknąć- gdy wyciągam małego z wanienki to obracam go przodem i tak niose na przewijak..wtedy jest zainteresowany tym co się dzieje i nie płacze..

no tak więc właśnie się obudził Franek...spał aż 15 min :baffled:

hejka.u nas już pierwsza drzemka właśnie trwa.noc super,usnęła po kąpaniu po ok 2h ok 22.00 ,spała do 2.00,a potem co 2h,więc sie wyspałam

Trasia, zołza, - super macie :) a powiedzcie mi czy wasze dzieciaki dlugo spią w sumie w dzien?

moja prawie cały dzień przesypia,choć im jest coraz starsza tym częściej ma dłuższe czuwanie

generalnie to polecam bujaczki...przynajmniej ma się ręce wolne a dzidzia obserwuje otoczenie:-)

oj tak tak :tak:
Poza tym teśc powiedział ze wyładniała i jużnie jest tak brzydka jak tata :P ma duże oczka po mamie i jej murzyński noc a także uśmiech od ucha do ucha (tylko mój niejest bezzębny, żeby nie było ) :)

:-D:-D

a jutro jedziemy na usg mózgu i brzuszka :-)

a czemu usg mózgu macie?

A tak poza tym to Majuśka uśmiecha się do nas cały czas i gada bez przerwy, "a gu" jest na porządku dziennym :)

u nas to samo:tak:

Ja Edgarka na noc ubieram w pajaca albo body z długim rękawkiem, zależności od temperatury

ja też pajace tylko do spania używam

ok.spadam,bo mam stertę prasowania,a jutro z rana jedziemy do W-wy na imieniny koleżanki i w związku z nowym członkiem rodziny musze zabrać dużą ilość rzeczy:-)

miłego dnia

O andrewa88 widzę że Ty też z Poznania. Mam ten sam problem z pogodą. Starsza córka ma przerwę z przedszkolem, bo mają urlop i już nie wyrabiam z dwójką w domu przy takiej pogodzie. Jak jest pogoda to młodsza pięknie śpi w wózeczku na ogrodzie, albo idziemy na Cytadelę na plac zabaw a tak to d..a blada z taką pogodą:wściekła/y:

justynka - bo mały po urodzeniu miał duzy krwiak podkostnowy na główce i trzeba to skontrolować :) przy wypisie z intnsywnej terapi miał badany i bylo ok ale wolą sie upewnić :-)

jak to załatwimy czeka nas jeszze: usg bioderek, badanie słuchu i kontrola serca w 6 mc :-( eh... w brzuchu mowili ze moze miec dziurke w sercu ktora sie moze zrosnac, nie ma jej ale wykryli jakis inny ubytek w przedsionkach chyba asd jakieś :-( ponoc 25% poulacji z tym żyje i jest ok...

lece szukac najemców na stancje eh...krecia robota i zawracanie tyłka tylko z tymi studentami i tak co roku :-(

reklama
Hej hej :)
Widzę, że tu znowu postów przybywa. Pewnie mamuśki drzemki maluszków wykorzystują na forumowanie ;)

Ivona
, u nas na noc pajacyk i w zależności czy jest ciepło czy nie, to do przykrycia albo pieluszka flanelowa, albo kocyk.
Mamusiu, współczuję bólu zęba. Ale jak kiedyś będziecie w Gdańsku to może jakaś kawka? :)
Mamusiacóreczki, ja też kota dostaję z dwójką w domu ;) U nas żłobek ma przerwę przez lipiec. Od wczoraj młody u babci jest, to przynajmniej troszkę luźniej :)
Młoda dała wczoraj wieczorem popis. Za nic nie chciała spać czy to w gondolce czy łóżku. Po odłożeniu było darcie. W końcu o 23 D. ją wziął i spał w dużym pokoju. Ja u młodego. Do karmienia mi ją przyniósł i już do rana ze mną spała. Ehhh.
A teraz wisi przy cycku, opos mały ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry