Witajcie

U nas nocka też oki. Maja zasnęła 0 22 o spała do 3, zazwyczaj zostaje już wtedy z nami w łóżku bo mi się nie chce wstawać ale dziś ją odłożyłam i też ładnie spała dalej a i my mieliśmy więcej swobody choć mi spanie z Małą nie przeszkadza bo raz że łóżko mamy szerokie więc mieścimy się we troje spokojnie a dwa że tak się przebudza tylko to zasadzam jej cyca na śpiocha i śpimy wszyscy dalej
Misialinka zastosowałam wczoraj Twój rytuał przed kąpielą, najpierw karmienie potem zabawa, gaworzenie, na brzuszek i po półtorej godzinki od karmienia kąpiel, efekt był taki że po kąpieli bardzo szybko zasnęła przy cycu

, oczywiście ubieranie odbyło się z wrzaskiem ale bardzo szybko się uspokoiła
Wczoraj kupiłam butelkę Avent ze smoczkiem 1m+ czyli z dwiema dziurkami, chyba
Ironia pisała że Benio ma taki i jest super i faktycznie - Maja tak ładnie wczoraj popijała herbatkę że aż miło było popatrzeć, no i herbatkę kupiłam tą "Spokojny sen" (koper, rumianek i melisa)... ehhh to bł miły i spokojny wieczór, mam nadzieję że dziś się powtórzy
Blusia Twoja Ada faktycznie może mieć skok rozwojowy, my to przechodziliśmy przez poprzedni weekend, było ciężko ale po dwóch dniach wróciło wszystko do normy i Maja jest już super grzeczna, trzymam kciuki aby i u Was szybko minął ten ciężki okres.
My, a w zasadzie głównie Tomek, zrobiliśmy właśnie 39 słoików ogórków kiszonych (pychota ale nie wiem kto to zje

), teraz chwila odpoczynku i sprzatanko lekkie jeszcze zostało bo też jutro mamy gości na przyjazd których bardzo się cieszę bo przyjedzie m.in. moja babcia która "opuszcza" dom raz na 5 lat albo i rzadziej. Szkoda że dziadek też nie przyjedzie ale mieszkają na wsi i nie zostawią gospodarstwa. Już bardzo dawno się nie widzieliśmy i na razie nie prędko pojedziemy bo to prawie dwie godziny jazdy samochodem w jedną stronę i na razie nie podejmujemy się z Małą takich dystansów dlatego tym bardziej jestem happy ze przyjeżdżają
Miłego popołudnia