reklama

Czerwiec 2011

reklama
witam sie również z rana, nocka nawet ok młoda spała od 21,30 do 4 z jedną przerwą na karmienie a potem już jej sie nie bardzo chciało spać, prężyła się i to ją wybudzało chociaż pierdzioszki było słychać. Potem o 6 tata ja przejął i przespałam się jeszcze do 8. A ok 9 młoda szczeliła taką kupę że była brudna prawie po szyję :)) i teraz kima.
Moja nie ma kolek tylko często rano od ok 5 ma te prężenia i nie może usnąć chociaż widzę że chciałby, bo zasypia i to ją wybudza. Kilka dni temu stosowałam bobotic ale wydaje mi się ze po tym zle mi spała i to odstawiłam. Dobrze ze w tym tygodniu mam konsultacje i szczepienie u pediatry, moze on mi coś poradzi co mam zrobić.

Czy macie wrazenie ze w nocy jest macie mniej mleka w piersiach? Ja się w tą noc czułam jakbym wogóle nie miała i boję się że młoda nie dojada przez co się budzi.

Również życze miłej niedzieli!

Co do Amy to też moją pierwszą reakcją było ze pewnie się zaćpała.

moj przesypia podobnie, tzn w zaleznosci od dnia i kampieli zasypia srednio ok 22-23 i spi bez przerwy do ok 4:30 wtedy karmienie przewijanie i od 5 lub 5:30 śpi az do 7:30 - 8 kolo 10 znowu drzemke zalapie ale to juz na pol godzinki wiec nocki mam fajowe :D

Iwonka - mi sie wydaje ze w nocy mam wlasnie nawal cycki jak skaly a jak zaczynam karmic z 1go to z 2go mi ciurkiem mleko leci az pieluche musze podkladac, to ze nie dojada to jest tylko Twoje wrazenie skoro w dzien sie najada i nie nazeka to w nocy tym bardziej powinna sie najadac, moze po prostu nie lubi sie obrzerać na noc ;)

Ivona83 ja tez mam w nocy nawal.... o tej 4.oo jak mloda zasiada do cyca to mam jak kamienie, bo w sumie w dzien to co 2-3 godz je czasami wisi i pol dnia wiec sciaga ciagle z nich a w nocy cycuchy czekaja na nia ok 6 godzin ;-)
ja mam podobnie z tymi porankami... prezy sie codziennie i pryka mi i ja to wybudza.. i pozniej jest mega kupa, choc dzis tez sie prezyla a na kupe ciagle czekamy :sorry2:

Witajcie,

Dawno mnie tutaj nie było, od jutra postaram się zaglądać częściej. Czytam Was w miarę na bieżąco, ale na odpisywanie brak już czasu.
andrewa u nas sprawdza się koperkowa hippa - mała puszcza po niej piękne pierdzioszki, po uspokajającej nie widzę efektów...
iwona ponoć w nocy mleko jest bardziej tłuste i sycące, może dlatego jest go mniej
mamusiu szalałam za Kelly Family, miałam pełno kaset magnetofonowych i wideo!!! ale temat zarzuciłaś!!!

u nas nocka ok, za to wczoraj cały dzień mała praktycznie nie spała, a jak zasnęła to budziła się ze strasznym krzykiem, chyba odreagowywała piątkowe wizyty lekarskie i pobieranie krwi, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

edit: larvuniu u nas kupy ostatnio co 3 dni, ale takie, że dwa razy pierdnie i pampers pływa, dobrze, że już dwójki kończę i na trójki przechodzimy. Najdziwniejsze jest to, że już 2x skupała się jak ją trzymałam na półsiedząco i za każdym razem była usrana po pachy, chyba takie ciśnienie, że do góry wybija...hehehe

Ostatnia edycja:
mrsmoon a na Twoim mleku jestescie czy z proszku : Confused:
pytam z ciekawosci bo dzieci cycowe robia kupki czesciej - niby. Moja tez jak jednego dnia nie zrobi kupki to na drugi dzien jest obsrana po paszki ;-)
my juz na 3kach jedziemy od 2 tygodni ;-) Takie dostalismy wiec urzywamy ;-) nie sa zle, bo mamy pampersa tego z jedwabiem, one sa rewelacyjne! Ukladaja sie do cialka i nie wygladaja na za duze i niby sa ciensze a wytrzymalsze :tak: dla mnie bąba :tak:

u nas jak maluch zrobi nr 2 w Pampersa nr 2 to jest obesrany poza pieluszką; a w tych z Rossmanna 2 jest wszystko pod kontrolą:tak:kupka jest codziennie; my jedziemy od 2 tyg. na Sab Simplexie, ale bez rewelacji... nocki zazwyczaj są fajne, bo jak zje o 21-22 to się budzi dopiero o 3-4, ale zazwyczaj ok.5 zaczynają się problemy z brzuszkiem i wtedy już jest ciężko; czasem dosypia jeszcze jak na brzuszku go ułóżę;
co do Kellysów jeszcze - mam do tej pory kasety VHS z ich koncertami, wywiadami itd.:-)a wczoraj sobie na you tube ich posłuchałam:-)
miłej niedzieli, dziewczyny! do nas zaraz wpada moja kumpelka, będziemy robić pizzę, a potem zjemy serniczek, który udało mi się upiec wczoraj (niech żyją gotowe twarogi w kubełkach!); to PA!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry