Aestima
Fanka BB :)
Kati ,na moje oko, to skok, Miesio też ma od ok. 2 tyg. i mam nadzieję przejdzie, bo już w nocy z nim nie wyrabiamy
Teraz te skoki mogą trwać nawet kilka tygodni...
Moim zdaniem taki maluszek jeszcze nie tęskni, prędzej Ty świadomie czy nieświadomie przeżywasz w jakiś sposób, to że urlop się skończył, że znów z Matim jesteście sami i on od Ciebie ten niepokój bierze. Dzieciaki jeszcze nie mają pojęcia stałości przedmiotu- dla nich coś co znika nie istnieje... NO i pamięć też jest jeszcze mocno prymitywna;-) Ale z drugiej strony, kto go tam wie, psychologowie, badacze co chwila donoszą, że dzieci wiedzą o świecie więcej niż nam się wydaje (np. już male niemowlęta rozumieją wiele fiz. praw, które rządzą światem), więc może zaraz się okaże, ze i do tęsknoty takie Maluchy zdolne;-)
Trasia, no ostatnio chyba trochę marudziłam;-)
Ale już basta!
My dziś troszkę pospacerowaliśmy- 2 razy byliśmy, ale ogólnie dzień ciężki, bo m. dopiero teraz wrócił...
Teraz te skoki mogą trwać nawet kilka tygodni...Moim zdaniem taki maluszek jeszcze nie tęskni, prędzej Ty świadomie czy nieświadomie przeżywasz w jakiś sposób, to że urlop się skończył, że znów z Matim jesteście sami i on od Ciebie ten niepokój bierze. Dzieciaki jeszcze nie mają pojęcia stałości przedmiotu- dla nich coś co znika nie istnieje... NO i pamięć też jest jeszcze mocno prymitywna;-) Ale z drugiej strony, kto go tam wie, psychologowie, badacze co chwila donoszą, że dzieci wiedzą o świecie więcej niż nam się wydaje (np. już male niemowlęta rozumieją wiele fiz. praw, które rządzą światem), więc może zaraz się okaże, ze i do tęsknoty takie Maluchy zdolne;-)
Trasia, no ostatnio chyba trochę marudziłam;-)
Ale już basta!My dziś troszkę pospacerowaliśmy- 2 razy byliśmy, ale ogólnie dzień ciężki, bo m. dopiero teraz wrócił...

oj poszłabym do teatru... ale niestety u mnie jak u trasi - strasznie kasa płynie ghrr.... a przed nami swieta, urodziny imieniny eh.... 

i nie wiem czym bo niczego sie nie uczyłam na obrone wiec nie powinnam