reklama

Czerwiec 2011

o kurcze dziewczyny nie było mnie parę godzin i ...
Doris zdrówka dla Was ja też z bolacym gardłem i słaba bardzo, ale Mati zdrów, obyście sie wykurowali. A w pracy jak sie ogarniesz to na pewno do nas wrócisz :-) ja też tak miałam :-)
Mamusia czerwcowa witaj kochana długo Cię nie było :-) jak zaczęłam czytać o Tymku:szok: to mnie ciarki przeszły... bidulek malutki...a w końcu wiedzieli co mu jest? Duuużo zdrówka dla niego
Olga GRATULACJE :-):-):-) na kiedy masz przypuszczalny termin? oby wszystko było ok :-)

Przepraszam ze tak wybiórczo, ale gardło napieprza i cała słaba jestem czas wziaść aspiryne i lulu sie wygrzać

reklama
_Olga_ - GRATULACJE:-)
to jest jednak super nowina! zawsze mi się gęba cieszy gdy słyszę, że któraś w ciąży jest:-)

my byliśmy na późnym spacerze i w drodze powrotnej koleżanka zgarnęła nas na domową szarlotkę, pyyyycha:tak:
kati - zdrówka!!!!
Doris - dla Was tak samo!
mamusia czerwcowa - szczerze współczuję, ja jeszcze nie przetrawiłam naszego pobytu w szpitalu:baffled:ale wiadomo w końcu co to było/jest?

Ostatnia edycja:
Trasiu dynie musisz obrać ze skórki dość grubo i z tego miękkiego środka a ta"pozostała" część to zjadalne ja kroiłam na kawałki wielkości hmm ok 1,5-2 cm moze i normalnie razem z warzywami dawałam do zupy. Dynia sie łatwo rozgotowuje i tworzy jakby spoiwo w zupce :-)
dzieki za przypomnienie musze sie wybrać do sąsiadki o dynie zapytać czy ma sprzedać, bo Mati barzdo lubił

nie wiedzieli co mu jest do końca a na wypisie napisali że zapalenie ucha środkowego (sprawdzało tyle lekarzy że szo a dopiero dzień przed wypisem stwierdzili ze jest lekko zaróżowione) i zapalenie dróg oddechowych :/ nawet mu badania na trzustkę i wątrobę robili i nic, i jeszcze rentgena klatki piersiowej i usg brzuszka miał wszystko w normie więc nie wiem co mu było ale ważne że jest poprawa ;)

Traschka - nie mam zielonego pojęcia, bo mam strasznie rozregulowane cykle.. ale wg betki wychodzi 4-5tydz., więc byłoby raczej majowe :tak: pewnie w środę dowiem się coś więcej..
ja zupę z dyni robię tak:
podsmażam dynię w kostkę na masełku z cebulką parę minut
wrzucam do rosołu
ząbek czosnku, sól, pieprz,
i pogotować aż dynia zmięknie
zblendować, dodać natkę pietruszki ... i już :tak:
Ale to chyba jest najprostszy przepis.... :zawstydzona/y:

edit: kurxzę, a gdzie jest to "edytuj sygnaturę"? ale jestem tępa...

Ostatnia edycja:
Ale żeście nastukały przez cały dzień :-p
Po kolei....... Ale przede wszystkim _Olga_ - gratulacje :-D, zajmujesz zaszczytne 3 miejsce wśród ponownie zafasolowanych czerwcówek, bo z Doggi był to niestety fałszywy alarm....:-(

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry