witam sie wieczornie
mega wyczerpujący dzień miałam w pracy, od 8 do 14 tłumaczenie każdemu pierwszoklasiście, co ma podpisać, w którym miejscu, dlaczego ma iść na szkolenie BHP, o której godzinie i dlaczego tak długo...

a że wczoraj miała to rwanie (połowy) zęba i częściowa naprawa ogromnego ubytku, to nie mogłam paszczy za bardzo otwierać, nawet mówienie sprawiało mi ból, więc po tylu godzinach gadania cała dolna szczęka mnie centralnie n.apierdalała

dopiero prochy troche pomogły, jutro postaram się umówić do dentysty, żeby przyspieszyć leczenie bo nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku...
dubeltówka tulam:*
andariel kochana nie wyrzucaj sobie tego za bardzo, no przecież jesteśmy tylko ludźmi i każdej z nas zdarza się nie tak zareagować jakbyśmy chciały, dobrze że nos Leosia cały

a tak z innej beczki: dasz jakiś prosty smakowity przepis na obiadek (zupkę bądź II danie) wg 5 przemian (oczywiście w odpowiednim temacie)?

jakiś jeden chociaż z tych co sprawdziłaś, własnie widzę, że cosik o zupce z indyka i soczewicy pisalaś, wstyd sie przyznać ale nigdy nie jadlam soczewicy...

aha zaraz kukne ile tej dyni miało być i uzupełnię przepis. A co z Twoim nastrojem???
ironia benio mówi: 'biją' i 'ty'???
ironia, trasia, kati no jak napisałam andariel: każdej z nas puszczają nerwy. Ja czasami nawet mam wyrzuty, że o 21 już nie mam siły (ani cierpliwości) bawić się z Emi...
trasiu jak to Maryska weszła na parapet???

ja pitole nawet k... nie można zrobić (chyba śmiesznie zabrzmiało a nie miało

)
moon zupa pomidorowa z serkiem wiejskim?

:-) i Maja też się tak wdrapuje (stół)?
mamoM tulam:* i sił życzę
Doris współczuję Julci i Tobie zarówno w sprawie kataru jak i żłoba. Przemyśl i na pewno podejmiesz dobrą decyzję
saffi cześć, zdrówka życzę
Aestima nawet nie umiem namacalnie sobie wyobrazić wczepiającej się we mnie Emilki... a myślę poważnie, żeby od przyszlego września poszła do żłoba... Przesyłam uściski
katamisz chyba będziemy musiały przełożyc nasze spotkanko, co?:-(
forever super, że lepiej się czujesz, choć niefajnie, że Młoda w takim nastroju płaczliwym i ta akcja z kotem

no koniecznie coś z nim musisz zrobić!