reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Madzioolka, Andariel - no z chłopami tak aczkolwiek nie powiem Tata Młodej choćby dla świętego spokoju w miarę ogarnia fakt, że się nie śpi w przepoconych rajstopkach z całego dnia... Wie, że trzeba miskę i sztućce umyć po posiłku, posprzątać wanienkę i zabawki po kąpieli, chyba już wypleniłam zostawianie pieluch na wierzchu ( jest kosz ) niestety wciąż walczę z rozwalonymi zabawkami.... :baffled:
Andariel - Ty znowu przesadzasz z tymi włosami..... ? :crazy:
Andariel, Martadelka - z tym TV to chodzi o bodźce, bardziej dostosowane wiekowo np. wyrazy dźwiękonaśladowcze, TV nie sprzyja rozwojowi mowy, bo maluch jest mocno stymulowany dźwiękowo i wzorkowo....
mama MATIEGO - lekarka powiedziała, że do 2 roku życia nie ma się co martwić jak dziecko nie mówi, a moja Mama znów zaczęła.... :baffled:
Setana - to tym bardziej w wielkim szoku jestem, że na państwowym tak.... :szok: Młoda może nie w pełni formy ale się szybko pomyka w jej kierunku - troszkę melancholijna, ale jeśli by ktoś nie wiedział że jest zwariowana i energiczna uznałby, że tak jest ok.
Asinka85 - Wy łącznie 2,5 kg czy sama Ty ? ;-)
No i fajnie, że u Traschki sytuacja się..... ogarnia :-p. Ale 1,5 h na izbie bez powodu to lekka przesada..... :wściekła/y: Jerzyku, jeszcze nie zapraszamy.... Marysiu, zdrowiej :happy2:
Madzioolka - nie pierwsze nie ostatnie, wszystko cichcem i za naszymi plecami, taki styl traktowania ludzi - jest składnik wynagrodzenia uznaniowy - no i tu można poszaleć.... A czy wszystkim czy niektórym tego nie wie nikt, jak danego dnia wiatr zawieje..... Po tym jak została potraktowana 28.12. moja koleżanka tak naprawdę za nic - kompetentna, pracowitą, nie wadząca nikomu, nie można wierzyć, w jakiekolwiek sympatie. Mnie chyba lubi, w polemiki związane z niemerytoryczną stroną pracy się już nie wdaje - raz próbowała i odpuściła - a merytorycznie chce się ode mnie uczyć :-(Nic mi prosto w oczy nie powie raczej, no ale cyferki może pozmieniać. To się wygadałam....
Damada - zapraszamy, gdzieś jest wątek do przedstawiania się ale ostatnio nowoprzybyłe robiły to tutaj. Skąd piszesz ?

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie przeczytałam na wp.pl, że na Podbeskidziu, konkretnie w Bielsku panuje świńska grypa. 15 osób zarażonych i zakaz wchodzenia do szpitali... Ale najlepsze rozwiązanie według tego portalu: szczepionka na grypę :-D

Marysi zinnat zdecydowanie nie posmakował, pierwsza dawkę od razu zwymiotowala. Potem straszliwie protestowała i całą dawkę udało mam się podać w pojedynczych ml, każdy okupiony krzykiem:/ no cóż, jak trzeba to trzeba. Nie wiem czy to efekt antybiotyku ale mamy 5 godzine bez gorączki! Wcześniej tak nie bywało.
Pisze z tel więc i nic nie pamiętam, przepraszam. Moja kochaną mama jutro znowu do nas przyjdzie z pomocą to może uda mi się wreszcie podpisywać po ludzku.

fikusowo moja bratanica miała ten sam problem z błonka, tez towarzyszyło temu odmiecznikowe zapalenie nerek. Niestety obie rzeczy wciąż powracają:( ja nie mam pojęcia skąd u nas to cholerstwo.

Madzioolka cieszę się jak nie wiem ze ominął nas szpital, bo od razu wyobraziłam sobie wszystkie gronkowce i inne takie, które łapiemy wspólnie.

Damada witaj! Pewnie, zapraszany do nas:) tylko tu ostatnio dość smętnie, większość dzieci choruje

A w Bielsku jest epidemia swinskiej grypy!!! Kilkanaście osób w ciężkim stanie w szpitalach...

Ostatnia edycja:
któraś z Dziewczyn wcześniej pisała (Setana? wybacz, ale mam dziury w głowie ostatnio a nie chce mi się cofać), że jak dziecko słyszy, to wcześniej czy później się rozgada; sama osobiście znam 3 latka, który jest na takim samym etapie z mową co mój Leo (czyli kilka prostych słówek, często przekręconych-skróconych), a sluch ma ok; ale też jak leżałam z Leo na laryngologii w wakacje to spotkałam mamę z 3-letnim chłopcem, który trafił tam na obserwację pod kątem zalegania wydzieliny w uszach (taka wstępna diagnoza postawiona przez lek. rejonowego), a u którego prędko wykryto niedosłuch - chłopaczek nie wszystko i nie dokładnie słyszał, więc od razu mowa padła; reasumując: ja bym się absolutnie nie przejmowała brakiem mowy do 2 roku życia, po 2 bym baczniej obserwowała i umiejętnie stymulowała (umiejętnie, czyli pewnie za poradą i techniką podpowiedzianą przez logopedę dziecięcego), a po 3 roku ostro ruszyła z lekarzami; i co jest ponoć istotne to fakt czy dziecko robi jakieś postępy - czyli jak zaczęło wypowiadać 2 słowa mając około 2 lat, a potem na 3 urodziny nie ruszyło ze słownictwem wcale albo prawie wcale, to może świadczyć o jakimś zahamowaniu rozwoju w tej sferze i jak najbardziej jest to powód do badania; o matko, ale się rozpisałam...

Setana - loxon to jakiś preparat, który ponoć jako jedyny może cofnąć miniaturyzację mieszka wlosowego (typowego przy androgenowym); ma dużo zalet, ale i efektów ubocznych (jak choćby opcja włosków na twarzy!!!), ale cóż - tonący brzytwy się chwyta... najwyżej będę brodę golić (sorki - czarny humor); nie mogę czekać na cud - już się nie zdarzy w moim przypadku (forever - nie przesadzam, niestety);

trasiu jeszcze raz zdrówka dla Marysi a dla Ciebie odrobiny wytchnienia i odsapnięcia. Jutro oczekuję pozytywnych wieści - że jest wreszcie lepiej. Basta!

Trasiu może zasługa antybiotyku. Oby było już tylko lepiej! A z tą świńską to się nieźle przeraziłam...
Kasia Ninka waży już 2 kg, a gdzie tam do końca. Jak tak dalej pójdzie, to będzie większa niż Tymek przy porodzie...

konkretnie w Bielsku panuje świńska grypa. 15 osób zarażonych i zakaz wchodzenia do szpitali... Ale najlepsze rozwiązanie według tego portalu: szczepionka na grypę :-D

brawo:) cudnych mamy specjalistów, a wakcynolog zawsze czuwa, jak widać, radą posłuży i w ogóle... rzyg!!!
asinka - super, z Niny kawał baby będzie:-D

Asinka ja tez się przeraziłam, zwłaszcza ze byłam dziś całą rodzina w szpitalu, drugi dzień z rzędu w przychodni i laboratorium:/
ale przede wszystkim gratuluje świetnych wiadomości od giną! Nina super dziewczyna:)

forever dobrze, że Krysia ma się lepiej! a co do logopedy to skąd kolejna wizyta? chyba niedawno miałyście jedną? coś Cię niepokoi?

andariel dobre podejście do rozwoju mowy, tylko, żeby w praktyce to przyjąć... wiem, że nie można porównywać i staram się tego unikać... ale poważnie widząc jak rówieśnicy już mogą rozmawiać to jednak gdzieś czarniejsze myśli świtają...
a ta kuracja to tak po okiem lekarza czy na własną rękę?

asinka no to ładny wynik, na kiedy dokładnie masz termin? a Tymek ile ważył jak się urodził? Kubi prawie 3600, ale u nas to pewnie efekt bardzo późno wykrytej cukrzycy ciążowej, a ja sobie pozwalałam równo żyjąc w niewiedzy ;)

trasiu cieszę się, że z Marysią lepiej i że jakoś udało Wam się z zinnatem... ehhh, chyba lepsze takie wciskanie niż obca baba ze strzykawką!

damada zapraszamy! pisz o sobie, a raczej o WAS coś więcej!

andariel mi włosy wypadły straszliwie jakieś 10 lat temu. Jestem pewna ze straciłam ok połowy. Nie wiem dlaczego tak się stało, nic wtedy nie pomagało. No i po porodzie tez było bardzo kiepsko. Pewnie czeka mnie powtórka z rozrywki.

reklama
co też Wy piszecie?!? świńska grypa - uroczo! pamiętam jak w Anglii była 'epidemia' i u mojej koleżanki stwierdzono świńską grypę po konsultacji telefonicznej, potem ktoś miał odebrać jej leki, heh interesujące doświadczenie...

Do góry