reklama

Czerwiec 2011

hej

Aestima głos oddany i zapodałam stronę paru znajomym:tak:

edit: hmmm znajomi oddali głos jako anonimy...:zawstydzona/y: Karola mam nadzieję, że nie jesteś zła...?:zawstydzona/y: ja poprawiłam swoje.

katamisz no heeeej:-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:)

Lecę pichcić! (Martadelka :-p)

Dziś z Szymkiem do dentysty na 16:00. Już się pocę jak myślę o tym stresie...

uwielbiam Twoje wpisy:-D

dentysta???

katamisz jak w sieprniu jesteście? coś pisałaś o Ipoł że nad morze, ja parę dni będę sama bez M to może byście wpadły/wpadli???:-)

Ostatnia edycja:
tak dentysta... bo Szyms ma na górnych jedynkach taki brązowy nalot (jak po kawie lub fajkach;-)) i chciałabym to skonsultować, prawdopodobnie da się to usunąć zanim jakaś próchnica się z tego wykluje... cholera wie po czym, bo chłopak bezcukrowy i zęby myte po każdym posiłku... no ale sama wizja ścierania nalotu u tego dzikusa mnie przeraża...

Jestem! Cholerny świat - ten niepozorny osad to niestety próchnica:( Na szczęście początek. Doktor zaimpregnował - cieszę się, że ząbki nie będą od tego czarniały. Za 2 miesiące kolejne malowanie. Potem co pół roku i może uda się nam uniknąć borowania do czasu aż się zębole wymienią na stałe. Ale tak czy siak niefanie. Człowiek, dba, stara się, nie daje słodkiego, a i tak coś się dzieje... bo to typowa próchicnica, nie butelkowa tylko od jedzenia po prostu. Słabsze zęby ma Szymi i tyle. Acha i doktor mówi, żeby od razu po posiłku (a tym bardziej soku lub owocu) nie myć zębów, bo się wtedy ściera szkliwo. Odczekać ze 20 min.

Silva no to oby obyło się się bez borowania!!!a czym się impregnuje??? jak Szymek to zniósł??? dzięki za info co do czasu mycia po posiłku
wiem co to słabe zęby - sama takie mam:-( myję, chodzę regularnie do dentysty, rocznie zostawiam kilka ładnych stów u dentysty i dupa blada...:baffled:

Hej ja tak na chwilę z pracy ukradkiem...:-)

katamisz jak w sieprniu jesteście? coś pisałaś o Ipoł że nad morze, ja parę dni będę sama bez M to może byście wpadły/wpadli???:-)

My na te spotkania umawiamy się od roku od naszego pierwszego spotkania :-p:-p:-p:-pMoże jak się nie będziemy umawiać to w końcu jakieś spontaniczne spotkanie nam wypali;-)A kiedy Ty masz urlop???

silva próchnica u takiego malca, który nie je słodyczy??Szok!!

reklama
No właśnie...z tymi zębami...kurcze, jak to jest tak naprawdę; są ludzie (znam ich z forum, nie osobiście), którzy zaprzestali mycia zębów pastami sklepowymi, robią jakieś swoje mieszanki chyba z sodą oczyszczoną i na dodatek nie myją zębów codziennie - i ponoć zęby w świetnym stanie, a takie nie były wcześniej (swoim dzieciakom też tak myją). Na etapie, na którym jestem teraz, to nie do pomyślenia wręcz. A jednak. A co np. z biednymi Murzynami? Jak to kurka jest...:dry:

no właśnie Silva, jak zachowanie Szymka podczas tego impregnowania?

a gdzie Madzioolka, mamaM, kati ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry