• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Niespodzianka no moj tez nie cmoka oczywiscie tylko takie polotwarte usta i slini:-)
A dzis sie usmialam z niego bo
1) probowal wyrwac sobie palce w jednej raczce i robil to z wielkim zacieciem chyba z 5 min o.O
2) probowal wyciagnac sobie reka jezyk z buzi i to udalo mi sie to nagrac :-) :-) przy okazji wylizal sobie rece z kazdej strony az po nadgarstki. Dzieci sa przesmieszne!!!

reklama
Moj ukochany synek sie od kilku dni przytula. Caluski dawal juz jakis czas ale teraz wystarczy powiedziec daj buzi a on podchodzi i daje, np w noge , reke, brzuch:-) no chyba ze nie ma ochoty, ale zazwyczaj sie udaje. I tak super sie glowa wtula. Wczoraj w nocy sie obudzil i wzielam go do lozka klade miedzy naszymi poduszkami a ten siup do mnie na poduszke i wtula sie w szyje:-)

cudowne uczucie prawda??:-) moja Gabi od dawna jak kładę się koło niej w ciągu dnia, albo biorę do siebie w nocy, odwraca się, obejmuje mnie za szyję i wtula we mnie główkę!!! mogłabym tak spać i spać! ;-)

a jak długo dziecko się mieści w foteliku tyłem do kierunku jazdy? chodzi mi o to czy warto kupować drugi fotelik z taką opcją bo jak to ma potrwać miesiąc i już się nogi nie zmieszczą to odpuszczę :dry:

czy któraś z was próbowała już pozwolić dziecku jeść czy raczej próbować jeść samodzielnie łyżeczką?

1. myślę, że kupować nie warto, bo pewnie niedługo pojeździ tyłem. Ja będę miała za free, więc skorzystam z funkcji, ale pewnie nie na długo.
2. Gabi czasem chwyta łyżeczkę jak ja ją trzymam i wtedy razem ze mną wkłada jedzonko do buzi. Sama jeszcze nie próbuje, bo za głęboko czasem wkłada i ma odruchy wymiotne ;-)

Muńka - jaki Ty masz fotelik tyłem do kierunku jazdy wpinany??

jeszcze go nie mam, ale z tego co pamiętam to jest ten:

Fotelik Jane Racing Team 0-18 Kg - Ceneo.pl

Czy Wasze dzieciaczki śpią na brzuchu?? Gabi non stop się dziś wybudzała i w pewnym momencie miałam wrażenie, że chce przekręcić się na brzunio, ale w tym zaspaniu jej to nie wychodzi. Pomogłam jej i odkąd tak śpi to ani razu się nie wybudziła. Nie wiem tylko czy ją w tej pozycji zostawić na całą noc... MsMickey mówiła, że jej Gosia od dawna tak śpi, a ja mam pietra...

Munka- moja tylko raz w zyciu spala na brzuszku, jak bylam w PL i dostala pierwszy raz por to brzuszek ja bolal i plakala a jak ja polozylam na brzuszek to przespala cala nocke ale ja nie bo co chwile wstawalam i sprawdzalam czy oddycha hahha bo to nowosc dla mnie byla

Muńka - Monika też często śpi na brzuszku, a dzisiaj rano zasnęła jak scyzoryk - siedząc w łóżeczku głowa jej opadła na kolana i tak spała...

Josie Jas jest rewelacyjny :D:D

Muńka ano pije :) nieco sie poleje po brodzie i jeszcze nie do konca mu wychodzi takie normalne picie bo ciagle probuje jeszcze jak z butelki ale praktyka czyni mistrzem :) i smiesznie stuka zabkami o kubek od dolu ... probowalam tez dawac mu przez slomke i tez pil :) ale tak nie chce go uczyc tylko po doroslemu :)
a co do spania to Nikodem kreci sie tak ze lezy na boku brzuchu boku plecach boku plecach brzuchu wte i we wte

reklama
Dzieki za odpowiedzi odnosnie spania.Tez mam wrazenie,ze na brzuszku lepiej jej sie spi,choc jak weszlam przed chwilka do pokoju to podniosla sie na czworaka i nie wiedziala co ze soba zrobic.

Kasienka- moja jak tylko dorwie cos o co moglaby postukac dolnymi zebami,to sie napukac nie moze ;-)

Dobra,czas spac,bo ledwo patrze na oczy a rano do ikei sie wybieram,pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry