• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Aguś właśnie doczytałam, dużo zdrówka dla A. trzymamy kciuki abyście jak najszybciej wyszli ze szpitala &&&
w ogóle dużo zdrówka chorowitkom.

Moja kaszkę na gęsto zjada łyżeczką więc nie pomogę a niekapek mamy ale nie korzystamy. Ja bym próbowała ale jak jest na co dzień z moją mamą to ona jej nie podaje z niekapka "bo sie nie napije z niego bo nie umie". No to jej odp. jak ma umieć skoro się nie uczy?

Fotelik też mamy Maxi Cosi do 13kg ale niebawem musimy zmienić na większy bo po dłuższej jeździe już się w nim wierci ale na jaki to nie mam zielonego pojęcia? Może coś polecacie?

Młodej sama nie dawałam łyżeczki żeby jadał sama, nie za wcześnie na takie umiejętności?
Natomiast sama trzyma butelkę czy to z piciem czy jak je mlesio.
Acha i kosi kosi robi już od dawna ( jakoś po świętach zaczęła) a ostatnio zaczęła cmokać tak jakby buziaka dawała, i wtulać też sie wtula, przytulamy się tak dłuższą chwilkę przed nocnym spaniem.

Aylin cudownie że młoda ma 7 z przodu ;)
I już popisałam własnie któryś z sąsiadów wierci jakąś dziurę wiertarką i obudził mi małą wrrrrrrrr....:wściekła/y:
Zmykam do małej narka pa pa

reklama
Claudette nie trzymaj nas w niepewności co to za owoc?

Mój Król Julian śpi od prawie dwóch godzin- zbiera siły na nocne rozrabianie. Na sama myśl jestem zmęczona. Dziś w ramach lenistwa pierwsza drzemkę zalicyłam z od 10 do 12. Na druga, która nadal trwa brakło mi ochoty.
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak to jest z tym dzieleniem się. Wszystkie wasze dzieci są skłonne oddać coś.wam? Mój ani myśli wręcz uważa, że wszystko mu się należy i wszystko jest dla.niego... A ja- matka loser nie umiem nawet nauczyć dziecka, że ma mnie nie gryźć, bo jak mnie uchyla to ją najpierw krzyknę potem jak J się popłacze bo matka krzyknęła, oczywiście z bólu nie na niego, to nie ma jak mu tłumaczyć że nie wolno używać zebcow przeciwko matce tylko się biedaczka płaczacego pociesza... Boję się nawet myśleć co to będzie dalej z tym wychowywaniem.

Pamka MELON :tak: wyczytałam ostatnio, że jest mało alergizujący i faktycznie Leni wsuwała i skutków ubocznych brak..:cool2: U nas też kiepsko z dzieleniem się, ale czasem da się przekonać... i też zawsze krzyknę niestety jak mnie pacnie :sorry: a najgorsze jest to, że jak widzę, że się przewraca to robię takie zaciągające 'iiiiiiiiiiiii' i ona się zawsze potężnie rozbeczy nie przez to, że się przewróciła tylko, że ją wystraszyłam tym moim super spontanicznym dźwiękiem..

MAMY ZĄBKA !!!!!!!!!! Prawa dolna jedyneczka już się przebiła. Synuś zademonstrował ją mamusi solidnym ugryzieniem w palec :szok: A dzisiaj wyjątkowo nie sprawdzałam łyżeczką. Ale mnie zaskoczył.

Witam,

jabłka sie pieka w piekarniczku na romantic kolacje z meżem wiec na krótko wpadałam. Nawet co nieco nadrobiłam.

Josie - mlody bezbłędny z tym językiem :)

Młodak - gratuluje ząbka.

Pamka - moja nie ugryzła mnie jeszcze, tj podczas karmienia. Bo w nos już nie raz. Ale chyba przeczuwa ze jak mnie w cycka dziabnie to skończy sie mlesiowanie.

.

Aylin no różnica w cenie jest. Najbardziej chciałabym przymierzyc gdzieś. Nawet nie wiem, czy wiązane czy klamrowe...

hmm a nie ma u was warsztatów chustowych? U nas są i pani któa prowadzi ma kilka chyst i nosideł ergonomicznych. Można sobie przymierzyć.

Mam przerwę, więc coś tam skrobnę. Czy Wy w ogóle doceniacie to, że ten malutki moment wolnej chwili poświęcam Wam Moje Drogie, a nie np. rozkoszy jedzenia albo czytania Pudelka? :-p;-)

ajtam, na Pudelku same nuuuuuuudy :)
to juz lepiej allegro odpal :)

Aylin wspolczuje pobudek - lacze sie w bolu. Moja siostra mnie ostatnio pocieszyla mowiac, ze sie wyspie jak Tomcio bedzie mial tak ze 3 lata :/

Czy ktos juz zamontowal fotelik nr 2 w aucie? Ja chyba jutro zainstaluje, bo to moje male badziewie jest do 10 kg tylko, a mlody juz ponad 9 wazy.

tos mnie pocieszyła.....

My mamy 2 foteliki - jeden do 10 kg drugi do 13. Tylko z tepem przybierania młodej to 13 kg osiagnie w wieku 5 lat :) a łupio 5 latke wozić w foteliku dla niemowlaka.

Mi sie strasznie podoba:
i-romer-safefix-plus-tt-krowa-9-18kg.jpg

Czy możecie polecić jakiś fajny niekapek z silikonowym ustnikiem??

moja sobie z niekapkuem nie bardzo radziła więc kupiłam kubek treningowy
lovi_kubek_treningowy_250ml_new_21-831.jpg

i dokupiłam ustnik niekapek silikonowy. Na razie kiepsko nam idzie bo mała chce sama. Ale nie unosi butelki wiec nie leci i sie wkurza. Więc używam tej butelki ze zwykłym smoczkiem lovi.

Aylin rysica piekne kotki i niesamowicie podobne! Rysica a ty swojego juz nie masz chyba? Bo nic nie piszesz o tym ze monia ciagnie kota za kite:-)

Dziękuję - moja ukochana kupa futra :) Nawet śpi znów z nami. Odbraziła się. Mój maz na nia klnie ale też ja kocha :)

ja też już wykorzystałam 15% rabat w rossmanie :tak: ledwo to potem dźwignęłam :-D

czy któraś z was próbowała już pozwolić dziecku jeść czy raczej próbować jeść samodzielnie łyżeczką?

dobrze ze mi przypomniałyście - jutro do rossmana moze podjadę.

Łyżeczkę mojej daje czasem samą - i jak na razie to próbuje ja zjeść ale w takich pozycjach ze zaden produkt by sie na niej nie utrzymał.

Aylin/Rysica- a moze to koty blizniaczki :-p

hmm moja z rzeszowa ale z ulicy warszawskiej :)

cudowne uczucie prawda??:-) moja Gabi od dawna jak kładę się koło niej w ciągu dnia, albo biorę do siebie w nocy, odwraca się, obejmuje mnie za szyję i wtula we mnie główkę!!! mogłabym tak spać i spać! ;-)

Czy Wasze dzieciaczki śpią na brzuchu?? Gabi non stop się dziś wybudzała i w pewnym momencie miałam wrażenie, że chce przekręcić się na brzunio, ale w tym zaspaniu jej to nie wychodzi. Pomogłam jej i odkąd tak śpi to ani razu się nie wybudziła. Nie wiem tylko czy ją w tej pozycji zostawić na całą noc... MsMickey mówiła, że jej Gosia od dawna tak śpi, a ja mam pietra...

moja jak zasypia to się wtula.

I zdarza jej sie nad ranem przekręcić na brzuszek i spać. Ale ja już nie śpię... bo sie boję.

Wczoraj wieczorem byłam na piwie z dziewczynami z rzeszowskiego bb :) super się czasem wyrwać.

Jutro do taty na obiad a potem do brata mojego T - uczyc go obsługiwać internet w telefonie :)

Dobra - jabłka gotowe - idę szamac i raczyc sie grzańcem :)
Paaaaa

Młodak gratuluje ząbka.

aylin a o tak, czasami fajnie sie wyrwać :tak: Ja za tydzień w sobotę planuje.

dzien 5marca bedzie jednym z najszczesliwszych dni w moim życiu :-D Teściowa nas opuszcza. Te 2,5 miesiąca zdecydowanie wystarcza.

Aylin - a moja z Konstancina hahaha

Młodak - gratuluję ząbka!!!!!!!!!

Claudette - gratuluję znalezienia niealergizującego owoca!

Załączniki

• 563409_351075758341527_252260001_n.jpg
    563409_351075758341527_252260001_n.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 41
  • 734050_340282839420819_1868667460_n.jpg
    734050_340282839420819_1868667460_n.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 42
  • 74607_340282989420804_705863479_n.jpg
    74607_340282989420804_705863479_n.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Polaa - polecam. Rewelacyjnie taki wypad bateryjki ładuje. A i facet pokory nabiera :)

Rysica - przez konstancin przejeżdżam jak do centrali na szkolenie jade :)

Wprowadzam sprostowanie odnosnie spania na brzuszku. Wlasnie dziec zaczął płakać - wiec wpadam do sypialni a tam dziecina na czworakach z zamkniętymi oczętami kwęka, wiec ja ją delikatnie przewrócic chciałam ale padła na brzuch. I spi - sprawdziłam przed chwilą - wypluła smoczek :)

reklama
Aylin za tydzień jednak wypad ale z mężem, mamy ostatnia szanse bo 5marca teściowa leci do domu wiec jeszcze można gdzieś wyjść w dwójkę :) ale przed chwila tak mnie wkurzył, ze chyba nigdzie nie idę :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry