• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

My po wizycie na całodobówce. Katar spływający po tylnej ścianie... GHR!!!!!

I musimy iść na podcięcie wędzidełka wargi górnej. Mam wrażenie, że my nic tylko po lekarzach chodzimy, a każdy znajduje coś innego... :sorry:

Dlatego lepiej do nich nie chodzic :-p zawsze cos znajda :confused2:

MAMY ZĄBKA !!!!!!!!!! Prawa dolna jedyneczka już się przebiła. Synuś zademonstrował ją mamusi solidnym ugryzieniem w palec :szok: A dzisiaj wyjątkowo nie sprawdzałam łyżeczką. Ale mnie zaskoczył.

Gratulacje, kurcze to tylko ja jeszcze czekam??? :eek:

Rysica- Czapeczka ta biala z brazowym kwiatkiem, a sukieneczka ta coo na zdjeciu :tak:

Padam do jutra :tak:

reklama
Młodak gratuluję ząbka!!! Doczekałaś się :-D

Pamka
gratuluję ząbka! Melona starliśmy na tarce wyszła trochę ciapa, ale łyżeczką wsunęła ładnie :). To był pierwszy raz, więc wiesz, dziś będziemy znów kombinować, bo mamy teraz innego melona :sorry2:

moje dziecię śpi coraz lepiej budzi się tylko raz na mleczko i raz na przesiadkę do naszego wyrka - chyba się przyzwyczaił:dry:

katarek powoli ustępuje, ząbek go męczy, ale wyleźć drań nie chce :-/ ogólnie S jest strasznie marudny teraz i często się drze :/

josie niezły agent z Jasia, S próbował wyrwać język, ale mój ;) dawaj filmik :)

muńka S odwrotnie - budzi się bo przez sen przewraca się na brzuch i trzeba go na pleckach lub boczku położyć

Pamka współczuję @! ja też się jeszcze nie nauczyłam, że cisza to zły znak :-D a telefonem S często się zajmuje jak zapomnę go zabrać z jego zasięgu :/ kiedyś jak zadzwoniłam do siostry to słyszałam ją jakbym była pod wodą:-D

claudette gratuluję znalezienia nieuczulającego owocu :) a katarku współczuję :( i tych kolejnych diagnoz :(

polaa pewnie wygrana w totka by cię tak nie ucieszyła ;-)

Pamka Mlodak gratuluję ząbków!!!!!!!!!!

zapomniałam zapytać - czy kupujecie mięso ze sklepu??? chodzi mi dokładnie o filet z indyka

Ostatnia edycja:
Pamka, Młodak, gratuluję ząbkow!

Rysica, jak dziś Monisia?

Aylin, jak romantyczny wieczór z męzem? :-D

Claudette, no tak to jest z lekarzami...ze jak sie człowiek pokaże to cos znajdują niestety...ale wędzidełko to nie jest poważna sprawa, wiec spokojnie :)

Waris, gratulacje postępów Ksieżniczki!

Zaza, szybkiego wyklucia ząbka!!!
Josie, Jasiek walczący z językiem wymiata!!! ;-)

Iwon, jak jedzenie w nocy u Was? Uspokoiło się? U nas jest dokładnie to samo od jakis 2 miesiecy i nie poradzilismy sobie z tym jeszcze niestety...

A u nas brak drastycznych postępow...juz zaczynam sie martwic...tzn. mały pełza z prędkością swiatła za mną po mieszkaniu, ale nie raczkuje...tzn. przybiera juz pozycje do raczkowania, ale jeszcze nie odkrył jak sie poruszac w ten sposób...nie siedzi tez sam...tzn. chwieje sie na wszystkie strony, wiec staramy sie go nie sadzać - niech sam usiądzie z raczkowania...tez ze stawaniem kiepsko, tzn. mały nie wstaje, próbuję sie dzwignąć, ale tez jeszcze nie zczaił jak sie to robi...wiec jedynie to pełzanie u nas...ostatnio obnizylismy mu łozeczko, zeby było mu łatwiej chwytac sie za szczebelki...mysle tez o rozłozeniu turystycznego, bo wtedy moze byłoby łatwiej po tej siatce sie piąć...a no i nie gadamy w ogóle...tzn. mały krzyczy, wydaje jakies pojedyncze dzwieki, ale brak takiego sylabizowania jak u Was - dadadadadada, tatatatatata, mamamamamama, wiec jesli któraś w Was ma jeszcze obawy, ze Wasze dzieci sie wolniej rozwijają to proszę spojrzec na nasz przykład (a Peter z pocztaku czerwca) i nie narzekac ;)))
Miałam tez isc dzis na basen z dziewczynami (tez w kontekscie rozwoju małego), ale chwilowo nie moge sie kąpac, a P. odmowil współpracy w tym względzie...nie chciało mu sie jechac, wiec d....pa :((( moze nastepnym razem, o ile w ogole bedzie taka szansa :///

Mam 3 pytania do Was i proszę o poradę ;)
1. Spacerówka. Mamy spacerówkę Tutek grander, ale mam wrazenie, ze mały zjezdza z niej, zsuwa się, siedzenie jest jakos bezndziejnie wyprofilowane. Wczoraj bylismy w sklepie i spodobał nam się z ponizszy xlander XA.
Wózek X-LANDER XA +POMPKA +FOILA+MOSK+UCHWYT NA KU (3031552890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o tym myslicie??? Któras ma ten wózek? Ewentualnie jaki inny model polecicie?

2. Nie podawałam jeszcze małemu kaszki z butelki. Jak ją zrobić? Rozumiem, ze normalnie robię mleko modyfikowane i dodaję np. jedną łyżkę kaszki ryżowej, zeby zagescic???

3. U nas nadal fatalne noce - przez ostatnie 3 dni to nawet pobudki co 20-30min...rzeczywiscie dobrze mu sie spi na brzuchu, ale czesto podnosi sie do czworakowania z tej pozycji i nie wie, co dalej ze sobą zrobic i krzyk. Wczoraj i przedwczoraj jedynie po paracetamolu przespał ciurkiem 2h...o co chodzi z tym jego niespaniem??? Jest przebadany - wygląda na to, ze wszystko ok. W piątek mamy jeszcze usg brzuszka, zeby upewnic sie, ze to nie o brzuszek chodzi...ząbki?????? no ale ząbki jednego dnia bolą mniej, drugiego bardziej, wiec nie moze byc tak, ze kazda noc jest do bani, tak jak u nas....:/// branie do nas do łózka nic kompletnie nie daje - tez marudzenie, nawet płacz. macie jakies pomysły??? czy jest jeszcze na forum jakies malenstwo które tak czesto sie budzi???

Będę wdzięczna za odzew...
Kissesssssss....

Ostatnia edycja:
zapomniałam zapytać - czy kupujecie mięso ze sklepu??? chodzi mi dokładnie o filet z indyka
mloda dostaje te same mieso co my i warzywa tez, czyli ze sklepu :tak:

Hatszept- Piterek rozwija sie w swoim tepie, ja stram sie nie przejmowac bo jedne dzieci szybciej lapiej pewne rzeczy drugie co innego :tak: A tym bardziej, ze byl juz przebadany na wszystkie sposoby to mozesz byc spokojna :tak:
Co do pytan:
1. wydaje mi sie ze Klusia kiedys odradzala ten wozek ale nie jestem pewna, moze dziewcyzny cos doradza
2. Jak masz kaszce mleczno-ryzowa to tylko wode i gotowe ale jak chcesz zagescic mleko kleikiem/kaszka to dodajesz do zrobionego mleko 1-2 miarki jak chcesz gestsza to nawet 3 miarki :tak:
3. Ciezko cokolwiek doradzic bo pewnie juz wszystkiego probowalas.... :dry: moze postaraj sie go przetrzymac w lozeczku tzn nie wyjmowac od razu moze uda mu sie samemu uspokoic, na moja to dziala, czasem jak sie przebudzi to tylko naslu****e czy wszystko ok bo wiem ze jak bym sie jej pokazala to zaraz by byl placz i koniec snu :tak:

A Aura sie dzis podciagnela do pozycji stojacej :-) siedzialam mi na kolankach zlapala sie za bujaczke i wstala i tak jej sie spodobalo ze przez 10 min to samo :-D chyba czas lozeczko obnizyc :dry:

Sunshine - o widziałaś ;) zanim skasowałam :P
no więc zdecydowałam już wczoraj inaczej bo odzewu nie było :P sukienusia będzie malinowa z białymi lamówkami. Nie chciałam białej bo by się bardzo brudziła a ona ma służyć jako kamizelka. A czapeczka - wczoraj "wkleiłam" jedną i drugą czapę na zdjęcie Monisi i różowo brązowa zdecydowanie lepiej wyglądała, wyglądała w niej tak... konkretnie ;)

Hatszept - dzięki za troskę, z Monią lepiej :) kaszel dużo mniejszy, katar też mniejszy, spała bez pobudki do 6, ale w dzień jeszcze widać, że "nie jest sobą" jeszcze w 100% i widać po niej, że jest chora jeszcze.

w turystycznym łóżeczku wcale nie łatwiej się wspinać, łatwiej się dziecku szczebelków chwytać, o siatkę się tylko opze a szczebelki mocno chwyci.

X-lander XA - jeszcze bardziej Ci będzie zjeżdżać. Nie patrz już teraz na duże wózki, poczekaj ten miesiąc i kup spacerówkę lub parasolkę. wieczorkiem więcej napiszę, miło by było jakbyś napisała na czym Ci zależy aby wózek miał. Czy duże kółka, czy duży daszek, czy koła pompowane czy piankowe, czy rączka jedna czy dwie, i do jakiej kwoty. Dla mnie wzorem wózka dla takiego dziecka jak nasze wzwyż, jest Maclaren XLR lub XT, ale on jest szalenie drogi, ew Cosatto czy Coneco Traffic, Baby Design ma sporo fajnych modeli, a z takich większych spacerówek - Bebetto chyba Flip czy coś w tym stylu, na stronie producenta albo na Fbk znajdziesz :)

Ja kupuję kaszki mleczno ryżowe i robię pół na pół z mlekiem, zastępując miarkę mleka ŁYŻKĄ STOŁOWĄ kaszki. Jak robiłam mleko z kaszką ryżową to dawałam 3 MIARKI. i smok trójprzepływowy AVENT.

Na noce pomysłu nie mam

Zaza - współczuję marudka! oby katar szybko ustąpił a ząbek wyszedł :) u nas górna dwójka wychodziła 5 dni od pierwszej dziurki w dziąsełku do wyjścia całej szerokości ząbka

aaaa Przebija nam się (już zrobiła maciupeńką dziurkę w dziąśle) JEDYNKA GÓRNA LEWA! To już 6ty ząbek :) ale pewnie czeka mnie kilka ciężkich nocy zanim się przebije na wylot..... Ale pochwalę się jak już wyjdzie ;) oby lżej poszło niż z dwójką...

Ostatnia edycja:
Hatszept no wiem, wiem, ale jak pomyślę, że mamy na swojej liście już nefrologa, kardiologa, okulistę i laryngologa, to wiesz.. ;-) A.. i w sprawie mowy Leni mówi tylko mama i baba i to z niezbyt wielką częstotliwością. A kuzyn mojego męża do 3lat nie mówił nic i bali się się, że będzie niemowa i latali po lekarzach, a on nic.. aż w końcu któregoś słonecznego dnia jadąc autobusem powiedział swoje pierwsze zdanie: 'kufa czy on musi tak szarpać!' także don't worry! :-D

1) Na wózkach się nie znam, więc nie pomogę :)
2) Ja dosypuję 1-2miarki kaszki do mleka, ale ostatnio okazało się, że dwie miarki zbożowej to za dużo i nie chciało lecieć przez smoka, wiec staram się też sprawdzić jakoś czy będzie ok czy za dużo...:sorry2:
3) Moja też się różnie budzi, ostatnio dwie noce odpukać lepiej, ale to chyba u nas kwestia powrotu do kąpieli w oilatum. Okazuje się, że mała prawdopodobnie nie tolerowała kąpieli w nivei baby ani w balneum. Bo teraz od razu zasypia i śpi w miarę spokojnie (tzn czasem obudzi ją kaszel, ale już się tak nie rzuca jak wcześniej). Dodatkowo mogę Cię pocieszyć, że ostatnio w gazecie wyczytałam, ze generalnie w lutym źle się śpi :-D, więc kto wie, może w marcu będzie lepiej? :-p A tak serio to nie wiem, sama jak mała nie chciała spać to nie miałam na nią pomysłów, więc albo ją nosiłam trochę, albo woziłam, albo głaskałam delikatnie, albo wtulałam ją w swój brzuch (tzn odwracałam plecami do siebie).. Ale pewnie już wszystkiego tego próbowałaś :tak:

zaza ja mam wrażenie, że im bardziej czekam na te ząbki to one dłużej wychodzą :sorry2: ale u nas to jest ząbkowanie i marudzenie cały czas, więc wiem co przechodzisz..

sunshine gratuluję wstawania ;-)

Bąblik mój śpi, a my czekamy na wizytę teściów.. :sorry2:

reklama
cześć dziewczynki :-)

josie Jasiu super z tym językiem i widać że on ogólnie jest bardzo wesoły :tak:
gratuluję ząbków (Pamka,mlodak)
MsMickey super że basen zaliczony i że dzieciakom się podobało :tak:
hatszept 1. my wciąż w gondoli więc nie pomogę 2. ja nie podaję kaszki z butelki tylko na gęsto łyżeczką a z butelki samo mleko a na wieczór z kleikiem 3. wydaję mi się że musisz próbować bo czasem coś co pomaga jednego dnia już drugiego niekoniecznie jest skuteczne no i pamiętaj że w końcu to minie i będziesz miała same przespane nocki :-)

u nas - raczkowanie na całego, po całym domku w mega tempie :happy2: do tego stawanie na czterech wyprostowanych :sorry2: klękanie gdzie tylko się uda, kręcenie gałką od głośności w kinie domowym :dry: a dziś pierwsze próby stawania :szok:

no i wciąż prosimy o głosy! https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/5181

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry