• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Witamy z domku :) jesteśmy jeszcze na antybiotyku, ale już w domu, bo w szpitalu mógł znowu coś złapać. Fakt trochę się boję, bo zmiany i furczenia jeszcze ma.

Spóźnione życzenia dla wszystkich 8miesięczniaków jeszcze trochę (pierwsze za niecałe 1,5mies) i będą roczniaki.

My na szczęście wózka nie musimy kupować mamy w sumie trzy spacerówki każda świetna, ale i tak w większości będziemy jeździć w tej od głębokiego, bo Antka mam przodem do siebie.

reklama
sunshine no to rzeczywiscie zgryz z ta niania, pewnie bedzie trudno znalezc na 2,5 miesiaca. a czemu na tak krotko chcesz? to nie latwiej wlasnie zlobka poszukac? ona przeciez i tak wsrod dzieci duzo przebywa z tego co piszesz

moj kochany synek spal dzis u siebie do 7.20. chyba czesciej powinnam sie na niego skarzyc :tak::confused:

Do zlobka idzie od 1 lipca, chcialam, zeby troszke podrosla i chociaz chodzila - probowala, i dopiero ja oddac, bo wciaz wydaje mi sie malutka, wiem, ze dala by rade bo uwielbia towarzystwo dzieci a nowe osoby to dla niej rozrywka, ale jednak chce sie wstrzymac i dlatego tylko na 2,5 miesiace a w czerwu lecimy do PL na 2tyg.
Jak nie znajde zadnej to rozejrze sie za polskimi opiekunkami...

I gratki dla dzielnego Janka :-)

Polaa- ten szczesliwy dzien zbliza sie wielkimi krokami :-D:tak:

Aga- super, ze juz w domku, zawsze to lepiej na swoim a w szpitalu roznie bywa, ZDROWKA dla Antosia :-):tak:

Iwon- to zaszalalas, wieczor brzmi ciekawie, i dobrze bo tego Ci bylo trzeba :tak:

Rysica to jeszcze ja Cię "wykorzystam" w temacie wózka :-p

Moje preferencje:
- spacerówka, ale nie typowa parasolka (parasolkę mam i czeka jak mały będzie starszy)
- łatwe składanie (często jeździmy autem, praktycznie kilka razy w tygodniu)
- dosyć pojemny kosz na zakupy z nieuciążliwym dostępem do niego (w obecnym wózku muszę się schylać i wciskać torby, bo siedzisko jest nisko.) Fajnie gdyby kosz był na tyle stabilny, że nie odczuwa się aż tak bardzo ciężaru zakupów. Mówiąc o zakupach nie mam na myśli jakichś dużych w markecie, tylko w osiedlowych sklepach (mięso, pieczywo, warzywa :-p)
- regulowane oparcie (do pozycji leżącej lub prawie leżącej) i podnóżek
- tacka lub uchwyt na butelkę (nieważne w którym miejscu wózka, bo to ja mam mieć do tego dostęp, dziecko nie koniecznie)
- solidna konstrukcja i koła (głównie do jazdy po: parku, osiedlowych drogach, czasem po lasach - ścieżki, dróżki. W mieście bardzo rzadko używamy wózka)
- żeby daszek brzydko nie "zwisał" kiedy spacerówka jest w pozycji pionowej. Wiem, że zawsze coś tam będzie wystawało, ale nie podobają mi się takie totalne "flaczki" dyndające w tę i nazad :sorry2:
- regulowana rączka (ja mam 162, mój M. jest wysoki) - nie chcę, aby obijał się butami o hamulec czy coś takiego
- oczywiście okienko w budce do podglądania dziecka
- żeby dziecko się nie zsuwało, chocaż nie musi to być koniecznie siedzisko kubełkowe
- możliwość blokady kół, koła skrętne
- cena do 600 zł

To, co nie ma dla mnie aż takiego znaczenia, to:
- przekładana rączka
- rodzaj materiału
- marka

:-)

Wiesz Iwon, to powiem Ci, że idealnie opisałaś ten Coneco traper co miałam :P no może poza regulowaną rączką, ale mój mąż ma prawi 190 cm i nie miał problemów, bo wózek jest tak wyregulowany, że ta rączka jest mocno z tyłu w porównaniu z kołami. Kosz ma GENIALNY - kochałam ten kosz. Jedynie trochę ciężki jest do niego dostęp jak oparcie jest na płasko, ale to chyba w większości tak jest. Dobrze się podbija, nie trzeba nogą kopać. Koła ma dosyć spore jak na spacerówkę. Ma tackę na górze przy rączce i to fajną pojemną! Jak oparcie jest w pozycji siedzącej, to robi się taka fajna "kieszonka" z materiału za oparciem, gdzie można wrzucić picie, czapkę, bluzę - ciągle z tego korzystałam. Jest dość miękki, ale sztywny - zobaczy oparcie i siedzenie ma gąbkę, ale sztywną konstrukcję. Szymek się nie zsuwał, chyba że się odpychał specjalnie :P Ma bardzo porządny pałąk, taki że dziecko z niego nie wypadnie i cały się "otwiera" jak drzwi jak się z jednej strony odepnie. Z podobnych wózkó jest jeszcze na przykłąd Baby Design Sprint - ma jeszcze większe koła ale nie podobała mi się jego konstrucja bo miałam wrażenie, że jest rozklekotany, a ten Coneco co miałam był bardzo stabilny. Szymek w nim jeździł od 8 m-ca do 2 rż, wtedy przerzuciliśmy się do tego co wczoraj wklejałam. Ogólnie to musisz szukać o podobnej konstrukcji. Chyba jeszcze Graco Quatro Tour jest podobny ale masywniejszy. Kurcze będę namawiać męża na ten Coneco... Śliwkowy :)
pojemny kosz :
DSCF0100.jpg
No i nic się z nim nie działo - nic się nie podzurawiło, nie podarło, nie odpadło, kupiliśmy za 320 zł sprzedaliśmy za 200 i nie było żadnych "ale" bo naprawdę świetny był
składał się fajnie, jedną ręką!!! i łatwo go było do samochodu do bagażnika wsadzić, bo był "kwadratem" a nie długi - naprawdę lepiej się wpasowywał do bagażnika , i stał sam w domu:
DSCF0005.JPG

Dzięki kochana! No ten coneco faktycznie jak na razie u mnie na jednym z pierwszych miejsc. A co sądzisz o Baby design walker?

Sunshine
no to powodzenia!! :)

Aga jak dobrze, że w domku. Dużo zdrówka dla Antosia, niech szybko dochodzi do siebie :)

Ostatnia edycja:
Iwon, wiesz co - jak ja kupowałam spacerówkę te 4 lata temu to miał bardzo brzydki design i to mnie od razu zniechęciło :P więc na bardzo mu się nie przyglądałam, ale wydaje się być podobny, lżejszy ciut, chyba o kilogram, ale kosz też mniejszy. Widzę, że nie ma folii na podnóżku, a to się super sprawdzało, bo szybko można było przemyć i było czyste, a najlepiej to się na jesieni sprawdzało.
Aaaa na tym Koszu na zakupy Coneco pisze max 2 kg - bzdura, nieraz tam wpakowywałam 3x2L Coli plus na to jeszcze inne zakupy :P albo 5l baniak z wodą :P

Faktycznie jak porównuję coneco, sprinta i walkera, to ten trzeci wypada blado. Waham się między dwoma pierwszymi :blink:

Baby design sprint

sprint blue.jpg

Coneco traper

coneco.jpg

Oczywiście kolorystyka jeszcze do przemyślenia, na razie porównuję oba modele.

Iwon to moja spacerowka by ci sie przydala ale nie chce sprzedac :) nie ma tylko okienka w budce a tak to jest super :) i ma rewelacyjny kosz na zakupy. tylko cena wyzsza

http://www.bobowozki.com.pl/images/jane-muum-spac.jpg

baby design ogladalam w smyku i sa fajne, jedyne do czego mozna sie przyczepic to taka dosc plastikowa tapicerka - latem to chyba niezbyt przyjemne... ale ja ogladalam parasolki, moze ten co podlinkowalas ma inny material

reklama
Iwon - jedź i obejrzyj obydwa modele na żywo, wsadź w niego Julka, zobacz jaki jest dostęp do kosza, porównaj materiały i będziesz wiedziała :D Coneco jest chyba mniejszy po złożeniu i sam stoi, Sprinter chyba nie, ale już nie pamiętam. Ja będę męczyć męża o ten :
2cd319985367c22b.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry