• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Wkurzyłam się dzisiaj - Monika w ciągu dnia tak się uderzyła o barierkę łóżeczka, że płakała strasznie a ja w strachu o ząbki, nie wiem czy jej się ociupinka jedyneczki dolnej nie wyszczerbiła minimalnie, bo nie daje sobie zajrzeć za bardzo...
Tak się wkurzyłam, że kazałam mężowi ściągnąć turystyczne i je porządnie wyprałam - a że ja jak jestem wkurzona to mam dużo siły, to jest czyściutkie! Wyschło, pomogłam suszarką, rozkręciłam drewniane i Monika śpi w turystycznym, o! Drewniane czeka aż mąż wróci, bo pojechał na spotkanie do biura i po zakupy.
DSCF8165.jpgDSCF8172.jpgDSCF8173.jpgDSCF8174.jpgDSCF8177.jpg

Josie - my każdy wydatek większy niż 50 zł uzgadniamy razem. Wiesz, co innego jakbyśmy mieli sporo kasy, ale że nam w połowie miesiąca potrafi zostać 500 zł albo i czasem 300 zł to naprawdę ciężko o większy wydatek... To nie jest tak, że on mi żałuje, sobie na buty zimowe zbierał od czerwca z napiwków - i kupił pod koniec grudnia bo ciągle musiał napiwki do budżetu domowego dokłądać... i szukał po przecenach tych butów. Więc wiesz, dla nas te 350 zł to bardzo dużo a czeka nas kupno fotelika - na fotelik czekają odłożone pieniążki jeszcze z chrzcin!

kasia.natka - wiesz, dzieci coraz większe i zmieniają się prorytety funkcji spacerówki, lekkość i wygoda, prostota - to by mi się przydało. Chociaż ja tam jestem zadowolona, ale wózki uwielbiam kupować, a że kasy brak to się nie mogę wyżyć ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica tez mamy babydesign ale czerwone z lwem :) sliczne sa te lozeczka! w ogole podoba mi sie ta firma, jako jedyni w polsce robia te rzeczy takie oryginalne i z bajerem, a nie takie mdle jak cala reszta. nasze lozeczko akurat spakowalam tydzien temu bo w sumie maly w salonie i tak w nim nie siedzial ani nie spal i tylko przeszkadzalo. moze jak zacznie uciekac/chodzic to bede musiala je reaktywowac, a tak to jest na wyjazdy gotowe

Kasia.natka ja mam 3w1 ale chce taka mala spacerowke parasolke na wyjazdy autem. no i szok ze jeszcze w gondoli sie misia miesci , przeciez on a z tych wysokich :)

Ostatnia edycja:
Josie - też ładne :D No ja akurat wózków Baby design nie lubię, ale łóżeczka są super! Chociaż teraz bym to fioletowe kupiła :P No ale to jeszcze po Szymku :P

no fioletowe by jej super teraz pasowalo :)

a z ta kasa to rozumiem, tylko myslalam ze skoro piszesz chcesz kupic to masz odlozone juz na ten cel
u nas tez kasa z chrzcin na fotelik idzie. musze sie w tym tygodniu wybrac poogladac bo zupelnie jestem zielona w temacie

Josie - nie nie mam, dopiero jak hatszept i Iwon zaczęły pisać o wózku, to mnie wzięło na wspominki i "jaki ten mój wózeczek był wspaniały" i zapragnęłam mieć go znowu :-p :-D a to fioletowe super by pasowało, wręcz idealnie!!! ale no nie kupię nowego dla koloru ;D

Aga super, że już w domku! A powiedz mi Antoś miał zachłystowe zapalenie płuc? Jak szybko pojawiły się objawy? I jakie były?
W poniedziałek o 21ej dawałam Antkowi wapno i się zachłysną to była najstraszniejsza chwila w moim życiu :( i w sumie potem było ok.. ale w nocy zaczął coraz ciężej oddychać więc całą spędził na moich rękach, rano poszliśmy do lekarza i po zbadaniu pani doktor stwierdziła, ze jak się zachłysnął to w ciągu paru godzin może być gorzej i kazała jechać do szpitala. O 15tej w szpitalu już miał obustronne zapalenie płuc- prześwietlenie to potwierdziło.

Iwon, Rysica, ależ pomocna ta dzisiejsza Wasza wymiana postów w sprawie wózków! :tak: gracias! W tym moim Tutku Grander mozna zamontowac siedzisko przodem i tyłem do kierunku jazdy. Czy w ktoryms z modeli, które opisywałyscie jest taka mozliwosc? Czy to przydatna funkcja? Zastanawiałam sie tez, czy wózek nie powinien byc ciut bardziej zabudowany po bokach, zeby osłonic dziecko np. przed wiatrem/zimnem w zimie? I chyba tez podnozek jest istotny, zeby dziecko mogło wygodnie oprzec nogi.
A Monisia chyba zadowolona z nowego łóżeczka :tak:

Kasia.Natka, mamy własnie 2w1 Tutka Grandera i szczerze mówiąc wiecej nie kupiłabym takiego zestawu, bo jak kupowalismy to nie wiedziałam jeszcze, co bedzie miało dla mnie znaczenie w spacerówce. Wolałabym teraz wybierac wózek, a nie w maju 2012 ;) decyzja byłaby trafniejsza.
zaglosowane!

Pamka, dzięki za info w sprawie Kamili. Rany...jakie dziwne, ze wszystkich wykasowała...a bb na fb żyje w ogóle?

Aga, super, ze jestescie juz w domku! Wyobrazam sobie, ze mogłas sie przerazic zachłyśnieciem...:/ ale to chyba ryzyko nie do zupełnego wyeliminowania niestety...:/ najwazniejsze, ze juz teraz wszystko ok! :tak::-)

A co u Mlodak, MsMickey i Munki??? Munka tylko raz sie dzis odezwała, a dziewczyny w ogóle chyba :cool2: hmmmmmm........czyzby jakis tajny zlot czarownic i najazd księżniczek na Szymka miał miejsce w dniu dzisiejszym??? :-p;-):-D

Sunshine, we'll miss you!!!

Josie, a to spryciarz z Jaśka! ;-) ale rzeczywiscie trzeba chyba być twardym bo nauczy sie, ze płaczem mozna wszystko osiągnąć...:sorry2:

Uciekam, bo pewnie ciezka noc przed nami...as always...:/

Josie teraz sobie dopiero o zdjęciach przypomniałam:zawstydzona/y:
Wojtek za bardzo nie chciał pozować więc Go nie męczyłam bo był marudny. Wklejam dwie fotki z Nim, jak się w wózku prezentuje:-D (jeszcze nie uregulowane szelki(pasy) w wózku bo nie zdążyłam:)), a dwa pozostałe zdjęcia to wózek po zdjęciu przedniej części śpiworka, nie chciało mi się już wyciągać z szelek i obracać na drugą stronę ale trochę odwinęłam, żebyś widziała, że tą stronę z kropkami obraca się jak już nie używa się śpiworka no i podnóżek :tak:

Załączniki

• SAM_5930.jpg
    SAM_5930.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 62
  • SAM_5932.jpg
    SAM_5932.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 56
  • SAM_5937.jpg
    SAM_5937.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 50
  • SAM_5935.jpg
    SAM_5935.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 58
hatszept - powiem Ci szczerze, że ja teraz mam przodem Monikę do mnie, ale Szymka miałam przodem do kierunku jazdy w tym Coneco i nawet nie pomyślałam, że lepiej by było przodem do mnie, jakoś tak... kompletnie mi to obojętne :P Monika i tak nie patrzy na mnie tylko naokoło :P Co do zabudowania po bokach - nie jest tak źle! A podnóżek - Szymek szybko zaczął jeździć ze złożonym, z nogami postawionymi na tym podnóżku plastikowym.

Polaa - aaaaa boski ten wózek :D słodkie te kolorki! a można też chyba całkiem bez tej wkładki jeździć? :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry