reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
No właśnie moja Ala też tak wierzga ręką przy usypianiu i drapie mnie po szyi. Albo właśnie usiłuje mi zdrapać pieprzyka. A co do zębów to my mamy tylko 6. Aktualnie ma katar i chyba zęby idą bo wisiała na cycku w nocy z 10 razy. Też powoli mam dość tego cycka bo ilość karmień zamiast się zmniejszać to się zwiększa a ja mam coraz mniej siły. Ale jak odstawić?? T wcale łatwe nie jest.

https://www.facebook.com/mouseinahouse

hej hej

moja Niuśka sama z siebie się przestawiła na jedną drzemkę już od kilku dni śpi od 10.15 do 12.30, noo raz jej się zdarzyło że zasnęła popołudniu ale to z płaczu chyba

ja oczywiście jak zawsze sama, ale za to mamy słoneczko i to chyba ostatni dzień także trzeba korzystać dziś !!! obiad mam zrobiony więc na długi spacer jak Niuśka wstanie mogę się wybrać

josie ja to swoją puszczam na ogród i sama biega także nie mam jak narazie problemów z uciekaniem, no czasami ma takie odbicia że trzeba ja prowadzać, a jak idziemy do sklepu to jej z wózka nie wyciągam, a Jaśko z tą ręką na głowie to musi śmiesznie wyglądać :happy::happy::happy:

asik szybkiego powrotu do zdrowia !!!!

kasiek boooszzze jak Ty gotujesz ja tak nie umiem ja tylko takie proste rzeczy !!!! a zresztą u mnie blender nie ma racji bytu bo mała dostaje spazmy jak go tylko wyciągam i tak panicznie się go boi że szoook
a co buntu jedzeniowego to jakoś ostatnio często rzucają mi się w oczy wpisy mam które karmią cycem i mają problem z innymi posiłkami dla dzieci noooo wykluczając z tej listy Antosia :-):-):-)

golden jestem pod mega wrażeniem !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aga i Ty tak samo jak kasiek normalnie cuda gotujecie !!!!!! ja nie mam do tego warunków niestety kuchnię mam 2m na 2m nie ma się gdzie ruszyć i nie ma miejsca inne rzeczy, odkręcę dwa gazy na kuchence i można się już ugotować tak gorąco, mam nadzieję że po remoncie będę mogła też wykazać się gotowaniem :-D:-D
Aga co do katarku to może być od zębów a tym bardziej jak wychodzą trójki tylko czy górny czy dolne ???

andzia gratulacje dla Matiego, a powoli powoli się przyzwyczai do rozstawania

zaza ojjjjjjjjj zdrówka dla S !!!! a co do papa to jak jest mój K z małą to Niuśka przy każdym wyjściu nawet do toalety mi robi papa

Hej baby caly czas Was sledze ;-) Tylko weny mi zabraklo.
Wyszly mlodemu w koncu wszystkie czworki - jedna czesciowo, ale maruda zostal dalej ;-) Jojczy, jeczy caly czas chce na rece, a ja caly dzien jestem z nim sama (Alijenka witaj w klubie), bo L zalapal fuche na popoludnie i wraca jak mlody juz spi.

Sunshine gratuluje "pani" studentko :) Ale dziewczyny maja racje - nieladnie sie tak bez flaszki chwalic ;)

Iwon fajnie, ze Julcio bezproblemowo w zlobku. Bedzie mial mase nowych znajomych :D

Alijenka moj tez tylko jedna drzemke, ale nie do konca sie przestawil jeszcze i czasem marudzi zmeczony.

Zaza zdrowka dla Sergiego.

Josie zrob zdjecie mlodemu jak trzyma reke na glowie :)

Aga bardzo jestem ciekawa pokoiku :)

Katrina pochowaj baloniki - kregoslup wazniejszy ;)

Andzia z kazdym dniem bedzie juz coraz lepiej :) Dobrze, ze znalazlas cos sensownego, bo w sumie to tak nagle sie musialas wziac za szukanie.

Wiecej jak zwykle nie pamietam - wybaczcie mi.

Niespodzianka moja też jeszcze nie do końca się przestawiła bo właśnie teraz już wstała i chyba nie ma szans na to aby wytrzymała do 20, a Ty masz dobrze bo chociaż Twój L wraca do domu na noc a mój nie

To wieczorkiem opijamy :-D:tak::-):rofl2: mam nadzieje, ze do sesji dotrwam :-D

Golden- ja tez sie na cos skusze tylko jeszcze nie wiem co :confused2: wszystko mi sie podoba :tak: moze ta bluze co ostatnia wrzucilas.... bedzie na zime jak znalazl :tak::-)

Andzia- przyzwyczaji sie do zlobka szybciej niz Ci sie wydaje tym bardziej, ze chodzi z bratem :tak: a moj Pe tez byl miekki na poczatku :-D

Aga- wyglada na zabki :tak: a Antos ma dobrze z Toba i gotowaniem :tak:

Kasiek- moze to chwilowe z tym jedzonkiem? moze mecza ja zabki? albo uzaleznila sie od cyca :-p

Aylin- nic mi nie mow o butach :wściekła/y: nakupowalam z 5 na ebay'u fakt za grosze aleee...... nie moge wcisnac mlodej stopy do srodka :angry: ma krotka stopke a gruba wiec addidaski, polbuciki (3pary) odpadaja :-( Mialam jedyne sandalki w ktorych chodzila i nozka wchodzila ale zgubilismy na morzem :zawstydzona/y: i teraz chodzi w pram shoe do poki matka nie bujnie sie do Clarksa i nie zmierzy profesjonalnie corci nozki :confused2: I jaka emigracja???????????

Zaza- zdrowka dla Sergiero oby to nic powaznego :tak:

Alijenka- alez z Ciebie obrotna dziewczyna :-D przez kolejne 3 tygodnie ja Ci potowarzysze bo moj Pe w delegacji wiec ja sama z mloda :-p

Ja dzis ledwo na oczy patrze :confused2: mloda przebudzila sie o 5 i postanowila wstac o 6:15:confused2: wzielam ja do siebie z nadzieja, ze jeszcze pospimy i nic z tego, do 8 pokladalam sie gdzie sie da a jak mloda polozylam na drzemke przed 9 poszlam sama spac na 1h i teraz czuje sie jak wywloka :confused2:

O 1 wybieramy sie na PL grupe to moze sie rozerwiemy troszke :-)

byłam wąłsnie w banku i po drodze wstapiłam do sklepu obuwniczego-wyprzedażowego - znalazłam dla nuny cudne balerinki - ale rozmiar 22 wiec nie ma sensu teraz kupować (obecnie tej firmy nosi 20) I Panie mnie uświadomiła że dostały juz zimówke i więcej nie bedzie..... Nosz kurna skad mam wiedzieć jakie bedzie nosiła??? Przecież nie kupie teraz zimowych. Śniegowce za 75-99 zł a kozaczki od 99 do 130.... Skóra.

Eh Sunshine - ja emigracja z powodu wstrętu córy do pełnych bucików :) Jaki rozmiar twoja nosi?? Zawsze mozesz zakupione sprzedać :) Moja ma szczupłą stopę ale to też problem bo nie kazde buciki na nią pasują

Aylin. Spróbuj poszukać w necie albo na allegro. Ja swojej kupiłam ecco Biom Lite za 99 zł w promocji na jakiejś tam stronie już nie pamiętam jakiej. Ale z reguły zawsze znajdę taniej w necie niż w sklepach. Jestem specjalistką od szukania. Dawaj firmę to ci znajdę:-)

https://www.facebook.com/mouseinahouse

Ostatnia edycja:
Emel :) i ja allegro codziennie przeszukuje. Ale na chwilę obecna buciki mam - teraz szukam 21 półbucików. Bo zimowych przeciez nie bedę kupować - nie wiem jaki rozmiar :)

reklama
Alijenka co prawda to prawda - wraca na noc i chrapie ;-)

Sunshine wlazlam na stronke clarksa z ciekawosci - zeby zobaczyc co maja dla dziewczynek i kipie z zazdrosci ;) Ladniejsze te butki niz dla facetow First shoes for babies in the pre-walking / crawling stage

Aylin ciezko przewidziec rozmiar na zime. Ja bym nie wiedziala jakie kupic, tym bardziej, ze kazdemu dzieciaczkowi rosnie nozka w innym tempie. Np. mojej znajomej cora (starsza o pol roku) ma dopiero druga pare butow (1,5 miesiaca zajelo zanim jej stopa urosla o pol nr), a moj juz trzecia zdziera. A no i polecam Clarksa (jesli jest w Pl), bo mierza stopke wszerz i maja 4 rozmiary szerokosci. Tylko ceny mi sie mniej podobaja :/

Golden szkoda, ze nie mam fejsa :/ Jak inaczej moge te zachwalane cuda obejrzec?

Kurde drugi dzien air show dzis i sie normalnie czuje jak podczas nalotu :baffled: Hucza mi nad glowa, mlody spi, ale cos czuje, ze nie potrwa to dlugo jesli tak dalej beda latac.

Do góry