reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

wczoraj powiedziałam koleżance z biura o moim małym awansie, dostałam od szefa zielone światło na podzielenie się z nią tą informacją... chciałam jej powiedzieć zanim pójdzie oficjalne info, bo jakby nie było to ona przede mną w tej firmie juz kilka lat pracowała, jak ten wydział utworzyli to go rozkręcała od podstaw i trochę głupio wyszło, ale ona jest taka, że nie potrafi nikomu złego słowa powiedzieć, a co tu o rozkazywaniu mówić, no i szef wybrał mnie... wczoraj powiedziała, że ona to rozumie, źle by się czuła na takim stanowisku, gdzie trzeba być stanowczym itd., że sama kiedyś powiedziała szefowi z Włoskiego oddziału, że ja się na to stanowisko nadaje, bla bla bla
a dzisiaj się do mnie nie odzywa:confused2:

kochana koleżanka... :sorry:

Nie martw się, daleko mi do Reni ;-)

Sarunia ma juz 550g ... pol kilograma szczescia :D

:-D:-D

reklama
wczoraj powiedziałam koleżance z biura o moim małym awansie, dostałam od szefa zielone światło na podzielenie się z nią tą informacją... chciałam jej powiedzieć zanim pójdzie oficjalne info, bo jakby nie było to ona przede mną w tej firmie juz kilka lat pracowała, jak ten wydział utworzyli to go rozkręcała od podstaw i trochę głupio wyszło, ale ona jest taka, że nie potrafi nikomu złego słowa powiedzieć, a co tu o rozkazywaniu mówić, no i szef wybrał mnie... wczoraj powiedziała, że ona to rozumie, źle by się czuła na takim stanowisku, gdzie trzeba być stanowczym itd., że sama kiedyś powiedziała szefowi z Włoskiego oddziału, że ja się na to stanowisko nadaje, bla bla bla
a dzisiaj się do mnie nie odzywa:confused2:

No i wyszło jaka nasza zaza jest naprawdę :-D:-p;-)
A tak serio, to pewnie tak tylko gadała, ze spoko, że luz, ale to zawsze boli. Jakby na to nie patrzeć. Cierpliwość i wyrozumiałość z Twojej strony, oto moja rada ;-) Pewnie to przetrawi i będzie dobrze.

Młodak - no raczej sie nie da zepsuć (trzeba powiedzieć Zazie zeby zrobiła:-D;-)) Teraz dopiero znalazłam dokładny przepis. Ja zrobiłam czekoladowy biszkopt, na to trochę smietany., potem banany, czekolada ( 1 tab. z mlekiem) i smietana posypana wczesniej odcietym skruszonym biszkoptem. Następnym razem zrobie ściśle wg. pzrepisu i bedzie na pewno jeszcze lepsze. :-)

No i przy okazji, zobaczyłam na jakie pysznosci sa przepisy w kulinarnym. Postanowienie - wypróbuje je wszystkie ( oprócz tych z tuńczykiem, bo nie lubię w potrawach)

zaza bo wczoraj zapewne ta informacja ją dobiła i udała nie zdziwioną i nie zaskoczoną jak to powiedziałaś bla bla. Heh, na pewno się ułoży - ważne, że ty rządzisz:p U sąsiadki dziecia wyszły wszystkie zęby (z piątkami) do 22mies.:) No i udanej rocznicy!!!

kasienka
nie czytam od dziś twoich postów!!! Jak to w 10 dni wszystkie, u mnie czwórki już 2 miesiące wychodzą i wyjść do końca nie mogą:/ I to bez kataru? A jak konkretnie nazywa się ten immunoglobinian dla dzieci (to syrop)?

andzia miejscówkę polecam - ostoja spokoju. Obok pasie się mega stado kóz, od których możecie zjeść serek w ziołach lub marynowany z czosnkiem czy też wypić mleczko:) Dokoła konie, lasy, a sam domek położony między brzózkami. Joj, ja tez nie wiem kiedy się z babkami na bb napiję:p W horoskopy nie wierzę, bo kiedyś sama pisałam:-)

iwon gratuluję przespanej nocki! Byłam w Deichmanie i nic nie było - tandeta. W CCC największy wybór i w miarę ładnych bucików, a co dla mnie najważniejsze na wysokie podbicie:) Kupić musiałam zimowe, bo jak pisałam jadę w góry a teście mówią, że w nocy mają przymrozki. Adidasy lub półbuty zapewne uszłyby, ale oba mam za małe, więc nie opłacało mi się ich kupować pod koniec września:/

kasienka
ładniutko:)

muńka
przychodnia w bloku na parterze - cud, miód i maliny! Powodzenia ze szczepieniem, abyście miały już za sobą:)

alijeka przyszedł dywan, za tą cenę to jest extra!

Kurde przez to, że musiałam wam odpisać przyjarałam Polce warzywa na patelni:wściekła/y: Młoda śpi sobie od 11:)

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

melduję się że żyjemy :-D:-D:-D

zapewne tych 20 stron nie nadrobię :-:)-:)-( ale do piątku jestem sama w domu to postaram się być teraz na bieżąco z Wami

ale tak moje chodzenie na vacu legło w gruzach :-(, nie dość że @ nadejszła :-p to do tego kolano mnie boli :-(, mam nadzieję że przez te 9 dni @ kolanko dojdzie do siebie i wrócimy do ćwiczeń, za to codziennie teraz orbitrek w ruchu :-)

kasiek no to się cieszę że dywan się podoba :-)

Kasieńka 550 gr to duża dziewczynka już z niej gratuluję :-)

Muńka ale Ci fajnie z tą przychodnią, ja ostatnio zapitalałam 35 km aby prywatnie iść do pediatry bo w mojej przychodni gdzie jest zapisana Niuśka powiedzieli mi że nie mają już miejsc

zaza gratulacje awansu, a koleżance przejdzie za jakiś czas !!!!!

andzia u nas horoskop dla dzieci też się nie sprawdza :-(

to tyle co na szybko wyłapałam resztę może później uda mi się choć trochę doczytać

kasiek to było już jakieś 3-4 dni temu o tym chłopczyku, znalazła go babcia w domu, ojciec był wtedy w pracy a matka zrobiła to i wyszła z domu zostawiając go samego w łóżeczku, całe szczęście że jest wszystko z nim ok

dziewczyny czy możecie polecić jakieś sanki na zimę ?????
ja znalazłam takie i się nad nimi zastanawiam http://allegro.pl/sanki-oparcie-spiwor-reg-pchacz-16-wzorow-i3558556948.html

Ostatnia edycja:
Ja nie mogę słuchać i oglądać takich wiadomości...:-:)-( wczoraj też mówili o 3 miesięcznej Nadii skatowanej przez matkę...

alijenka - hejo!!

Z tą przychodnią faktycznie fajnie, ale znając życie, jak młoda zachoruje (tfu tfu) to i tak będę pędziła prywatnie, bo miejsc nie będzie. No, ale w razie czego jest pod nosem.

Kasiek sorry, ale nie otworzę tego linka, za bardzo mnie dotykają takie historie. Dzisiaj przypadkiem natrafiłam w kurierze na info o zakatowanej 3-miesięcznej Nadii i 3-letnim Wiktorku, wystarczy mi takich wiadomości :-(

Alijenka
w sprawie sanek nie pomogę, bo my mamy w piwnicy z zeszłego roku, świetnie się sprawdziły, więc nie będe niczego szukać. "Marki" nie podam, bo nie znam, kupwany przez mojego tatę, pewnie w jakiejś sieciówce ;-)

reklama
muńka iwon ja też jestem cała zapłakana i zasmarkana jak zobaczyłam to dzieciątko na rękach chyba u ojca! Brak słów...

alijenka faktycznie, już prawie październik i czas na sanki:ppp Sanki mi się podobają, bo z oparciem i śpiworkiem!

aaaaaaaa zamiast dodać słodką czerwoną paprykę dodałam Polce ostrą...jak ona ma to zjeść, jak lekko pali:/ Martysia Aylin na pewno zjadłaby:p Bosche, może wodą przepłukam na sitku, bo nie ma czasu na gotowanie nowego - jak ja to zrobiłam:crazy:

Ostatnia edycja:
Do góry