reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Niespodzianka dziękuję Ci dobra kobieto :D Język niemowląt też mam, i siostra ode mnie, jeszcze przed urodzeniem dziecka przeczytała ;) ale teraz młoda woli wstawać w łóżeczku cały czas zamiast leżeć i usypiać ;) ale to ostatnie też poproszę, przyda się na pewno! :D

Edit :D Aleś Ty szybka :D Dziękuję :D

Ostatnia edycja:
reklama
asik moje fotki są w galerii, strona 25 i 27. Na 26 moja fotka z młodości (z chrztu), jakby Cię interesowało jak wtedy wyglądałam :)))))

zaza - torcik pierwsza klasa. Chyba nam tu ściemniasz, że same zakalce strzelasz. Jakbyś chciała potrenować to podeślę przepis na ten tort orzechowy co go wczoraj robiłam (robi się banalnie prosto i szybko nie licząc łupania orzechów). Ponoć wyszedł super, jubilaci dzwonili, dziękowali i chwalili. Stwierdzili, że mocno podniosłam sobie samej poprzeczkę tym dziełem. I już zamówili tort na za rok - 40 rocznica ślubu. Już się boje normalnie....

Hello:-)
Piszę z doskoku z koma. G wychodzi czwórka i muchy z nosa - tak podejrzewam - więc jest zabawnie. Wczoraj przy zasypianiu płakała w głos i pokazywała na buzię. Dopiero nurofen pomógł. Rano to samo. Ghhhhhh...

Iwon ja z zawodu to nie będę mówić bo to JA zadaję pytania;-) i surowo oceniam odpowiedzi :p

Mlodak jak plecy? Czy tylko ja zauważyłam taką zależność, że jednego wieczora Mlodak pisze jak to czeka na K, a następnego już ją plecy bolą...? jak Wy to robicie, droga moja Mlodaczko :-D

G przechodzi jakieś apogeum lęku separacyjnego - mamy już serdecznie dość. Normalnie czasem w pokoju nie można się odwrócić no jest ryk... masakra.

Sciskam:-)

A koleżanka to wygłodniała jakaś jest czy co, że jej takie brudne myśli po głowie chodzą???? :-D:-D:-D

Współczuje much w nosie i wychodzących czwórek u G.

z chęcią bym przyjechała i Was objadła :-)
A Ty znów bidulko walczysz z plecami... powinnaś pomyśleć o reha, bo cały czas faszerować się p/bólami to też nie jest rozwiązanie... Może da Ci jakiś lekarz skierowanie.

mnie też :sorry2:

zaza - tort czadowy!!!!

dziękuję za zaproszenie :tak:
to ja poproszę maila i wyślę swoją facjatkę.

Ja dziś od rana śmigałam po bazarku. Mieliśmy jechać wszyscy na zakupy spożywkowe, ale wiecie jak to jest....jak wybyłam na bazar to trochę mnie nie było, bo w weekendy tłumy, potem trza było czekać aż wyłączy się pralka i zmywarka i przyszła godzina drzemki G. Oczywiście jak na złość zasnąć nie chce. Także S pojedzie sam, a po obiedzie skoczymy gdzieś razem i może kupimy G buty cieplejsze. Nic ciekawego :-)

U nas też dziś rybka na obiad (Iwon) ;-)

Aha! oduczamy G smoka w ciągu dnia i nawet się to udaje. Jak woła "dydy", to mówię, że ptaszki zabrały i poleciały fryyyyyyy i G pokazuje rączkami do góry. Także jest nadzieja, bo ostatnio była masakra ze smokiem, non stop go chciała. Teraz będę starała się dawać jej tylko na noce, a za jakiś czas może i w nocy uda się go zabrać.

Możesz przyjechać i zjeść nawet wszystkie jak dasz radę. Ewentualnie zabierzesz ze sobą to co zostanie. Bedzie na później :-D.
Dziś zebrałam kolejne 3 łubianki. Obierania mam dość po wczorajszym. Na szczęście w rękawiczkach działałam to chociaż ręce mam czyste.

Trzymam kciuki za oduczanie smoka. Fajno, że w dzień się udaje.

Idę na spacer bo zaraz oszaleję. K jakoś dzisiaj działa mi na nerwy.......

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
cos was ostatnio zaniedbalam ale koszmarny tydzien w pracy, musialam siedziec nadgodziny zeby sie wyrobic :crazy: no ale sie wyrobilam, a wczoraj wieczorem jeszcze impreza z moim nowym zespolem, przy czym janek chory z niania zostal bo ojciec w gorach z kumplami... no wiec wesolo. wyskoczylam na chwile, maly sie niestety obudzil ale niania jakos dala rade go uspic.

w tym tyg mam nadzieje ze juz bedzie luzniej bo nie wyrabiam, chata tak zasyfiona, a ja tu z wami zamiast sprzatac :-D:-D

uwaga, odpowiadam na posty sprzed dwoch dni!:-D

mlodak dzieki za przepis na omleta, jutro sprobuje. dzis mu zrobilam nalesniki, ale nawet nie tknal :szok::no::wściekła/y: myslalam ze wszystkie dzieci uwielbiaja nalesniki....

Kasiek jutro sie do almy wybieram to moze rzeczywiscie te przepiorcze sprobuje.... one sa takie malutkie nie? nigdy nie jadlam:confused:

Iwon moj pije rano ok 120 mleka. 11 - kaszka 150, 17 - mleko 120 ale to nie zawsze, zalezy czy dojadl obiad... 20 - kaszka 150 z butelki. ogolenie mleko pije z butelki, jak daje mu w kubku/niekapku itp to wezmie 3 lyki i ma dosc....jakos nie umie z nich jednym ciagiem wypic....

jesli chodzi o malowanie, to ja sie strasznie zaniedbalam od kiedy mam dziecko, max co mluje to rzesy, i tez czasem nawet zapomne, ale w pracy mam tusz awaryjny w szufladzie. podkladow nigdy nie uzywalam, ale kiedys blyszczyk i cien do powiek to byla norma, a teraz to nawet nie wiem gdzie mam blyszczyk a cieni to juz od daaawna nie uzywam... podobnie z bizuteria, kolczyki wiecznie te same, zadnych bransoletek kolorowych. jakos nie mam weny. w sumie to mi nawet smutno z tego powodu:sorry2:

alijenka spodnie nieprzemakalne teraz w tchibo byly

aylin ja tych muffinow w koncu nie upieklam bo jakos nie moglam sie zebrac ale moze jutro, bo banany tez na wyjsciu juz...

andzia pokaz sie na google! kurcze u mnie nawet mojego auta akurat nie ma pod domem :/

zaza odnosnie talentow kulinarnych to ja dzis, w wieku 31 lat, nauczylam sie w koncu robic nalesniki. takie cienutkie i ladnie wysmazone. bo jak dotad to zawsze byly grube i w czarne kropki , plus szaro w kuchni od dymu :-D:-D:-D wiec i dla ciebie jest nadzieja z tym zakalcem!

dziewczyny dzieki za te stronki z przepisami dla dzieci, no po prostu WOW!!!! :szok: moze jak bede mojemu tak gotowac to zacznie w koncu jesc???

Ostatnia edycja:
mlodak - jakbyś mieszkała bliżej, to naprawdę bym wpadła po te orzechy!! :tak:

josie - ja kolczyków i innych zawieszek też nie noszę, bo G by mi nie dała spokoju :-)

Kupiliśmy G kozaczki jesienne i powiem Wam, że ciężko dostać fajne i w miarę miękkie... nawet z emelków jakoś nic mi nie podchodziło (choć dużego wyboru nie było).

Muńka mogę przekazać przez koleżankę. Jutro się z nią będę widziała a po południu wraca do stolicy bo tam mieszka aktualnie. A że wraca z bratem autem to jedna torba więcej różnicy jej nie zrobi.ba dodam że dałam jej mega wielką dynie ok 15kg waży :)

Spicie?????

Niespodzianka - bidulko. Zdrówka
Josie - zdrówka dla Jasia. Nie bardzo się da pokazać, bo nie mogę wstawić linka(jest niedokłądny), ale jestem w dwoch ujęciach :-D
Munka - i jakie kupiłas? Ciasto pycha, juz prawie nie ma. Dzieki za odp. w sprawie @, Chociaz Ty zawsze odp., bo reszta to chyba @ jeszcze nie ma:-D;-):-p
Ja tez zlatałam dzis całą galerię i nic ciekawego niewidziałam i w końcu kupiłam w CCC z lasockiego, bo na m-c drozszych sie nie opłaca.Kupiłąm tez kurtkę w Smyku i jak wróciłąm do domu to sie okazało,ze moja siostra pzrywiozła mi stara po Adrianie (oddałam jej przez pomyłke i zastanawiałam sie gdzie jest).
Mlodak - a gdzie Ty wychodowałas takiego kolosa?

ja nie śpię, zrobiłam mężowi kąpiel z pianą i na niego czekam :-D:-D:-D

Andzia ja nie miałam tak jak piszesz, ja miałam normalnie zawsze, @ kilka dni, potem przerwa ok 3,5 tyg, znów kilka dni @, regularne i tej samej prawie długości, więc nie poradzę...

Rysica tylko uważaj na plecy:p:p:p

Mlodak jakie brudne - czyste jak najbardziej :-) nie zanieczyszczone inną myślą a ukierunkowane na jeden temat:p

Andzia ją miałam po 7 miesiącach bez taki średni dla mnie czyli tydzień około, potem po dwóch a następny już normalnie po jednym. Długość i intensywność standardowa dla mnie -ok tygodnia plus masakra pierwsze dwa dni...

Mlodak nie za dobrze z tymi orzechami ...

Ja za to ostatnio powidla poczynilam sliwczane ;-) i soczki z winogron:-) lubimy:-):-):-)

Josie chata nie zając nie ucieknie;-) jak się Janek czuje? No i gratki za naleśniory :-)

Muńka dawaj fotę tych jesiennych kozaczkow :-)

Mlodak może uda się do Ciebie podjechać z Muńka w końcu zanim śniegi Was odetną znów:p trochę bardziej mobilna jestem już:p

Oczywiście, że usnelam przy usypianiu G i obudzialam się o 12.40...

Dziś kumpela powiedziała mi, jak oduczyla swoje dwie córki cyca (1,5 roku karmiła każdą). Obandazowala się i mówiła, że cycusie są chore. Zamiast cyca dostawały kaszkę. I przeszło. Mam zamiar spróbować bo aktualnie mam serdecznie dość uu. Drazliwosc piersi ciazowa też mi nie pomaga... na razie oduczam bez problemów czyli płaczu G od mietolenia cyca nr 2 (jeden ciągnie, drugi gniecie). Wk... mnie to ostatnio na maxa bo nie dała sobie obciąć pazurow ... powiedziałam, że cycus śpi. I po paru powtórzeniach przestala. Może wersja na chore cyce też zadziała.
Macie może jakieś jeszcze zasłyszane lub sprawdzone sposoby? Oprócz wyjedź na tydzień...

reklama
Do góry