reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

sunshine psu wyciągam non stop, sobie wyciągnęłam trzy sama (na obozie w podstawówce:p), więc i M zaliczony:)

iwon miałam dawać max. 7 dni dicortineff.

sunshine iwon grzybkami się nie podzielę, bo mam tylko 3 słoiki - wiadra zawieźliśmy mojej mamie do wyczyszczenia i wysuszenia:)

aylin zdrówka! No i byle do czwartku!

aga damski Bob Budowniczy:D Ściana pikuś, gips, wyszlifować i pomalować (jeśli masz dobrą farbę to tylko ten kawałek, ja tak zrobiłam i nie ma śladu). Gorzej z kafelkiem (ja trzymam po dwie sztuki każdej serii na czarną godzinę), ale jak nie masz to też daj tą gładź w pęknięcie i nie będzie tak się w oczy rzucało, bo są jasne. No, ale właśnie doczytałam o obniżeniu szafek:p Co do koleżanki..brak słów! Ja też byłam na prawdziwej wsi, i nie ma to jak wszędobylskie świerszcze, łąki, sady, zwierzaki...A Antoś miał trzy laski:p

kasienka
oby na kataru się skończyło. U nas przez zęby mieliśmy dwa razy katar i nic więcej:)

alijenka bo ja zauważyłam, że jak smerfetki zostają z tatusiami to są aniołkami i zazwyczaj śpią:p Kolor jest świetny!!!

andzia ja chciałabym mieć trójkę, sama mam dwójkę rodzeństwa i jest git:p Dobrze, że w Mati radzi sobie w żłobku:)

Ostatnia edycja:
reklama
agaundpestka - uszy do gory, i tak zdlolna z Ciebie babka a nawet mistrzom sie zdarza zle przewiercic sciane. Moj maz w wywiercil w swoim zyciu chyba z kilkaset dziur (no i wiadomo, ze facet ma wiecej sily do walki z wiertlem i betonem) a i tak nam sie w lazience przebil na przedpokoj :-p

kasiekz - rybko, cos Ci mialam napisac jak wrocisz z wojazy, co by Cie moglo zainteresowac ale zapomnialam co :no: A moze Ty masz jakis pomysl, co to moglo byc? ;-)

sunshine - my tak karmimy sie (=samodzielnie jedzenie do raczki) od ponad pol roku. W zasadzie od niedawna bejbiszonek akceptuje lyzke, wczesniej zaciskal buzie na jej widok. Takze u nas kolejnosc odwrotna ;-)W kazdym razie zapewniam ze to prosty sposob karmienia dziecia, szybko sie przestawisz :tak:

Munka - u nas to samo ze spacerami. Tez wychodzilismy po 15, czasem i po 17 (jak m konczy prace, wszyscy razem) a teraz trzeba bedzie przed poludniem :dry:Ja kleszcze mialam wielokrotnie. A raz nawe wielki, bolesny obrzek, z ktorym az poszlam na pogotowie a oni kazali mi to... olac :baffled:

alijenka - alez nasz dziec jezdzi wciaz do tylu :tak:Kupilismy mu nowy fotelik do jazdy przodem ale on ma ten stolik (czy jak go tam zwal) i dziec dostaje w nim potowek :wściekła/y:Bejbiszonek wrocil wiec do fotelika 0+ a po tej historii z sarna (opisywalam?) tak sie zestrachalam, ze wolalabym aby fotelik do tylu byl na dluzej :sorry2:

cdn, dziec miauczy :sorry2:

Sunshine hmmmmmmmmm nie wiem czy rozjaśniać, zobaczymy jak się kolor będzie spierać jak to będzie wyglądać bo ona najpierw mi kolor ściągała a potem nakładała ten i mówiła że on będzie się spierał, że zawsze na ściągnięte włosy z koloru poprzedniego najlepiej łapie farba jest najciemniejsza, a później już blednie

Muńka ja też się muszę przestawić na poranne wychodzenie na dwór choć już zimno jest rano, my wychodzimy zawsze po drzemce tak około 13 - 13.30 to jeszcze najcieplej jest

Aga no to mamcia oszczędziła Ciebie :-p:-p:-p, wiedziałam że tak będzie, Twoja mama nie wygląda na taką co by mogła zakatrupić własne dziecko za coś takiego :-D:-D:-D
My zaś jak jesteśmy u mojego ojca na wsi to mała z kaczkami by chyba mogła spać !!!!!!

kasiek a mi taka wieś się nudzi dla mnie nie ma tam nic pięknego !!!!!!!!!!!! w życiu bym nie chciała mieszkać na takiej wsi !!!

aronia ja swoją przesadziłam do fotelika normalnego jak miała 8 miesięcy :-D:-D:-D, nie było żadnego problemu

cd
kasiekz, agaundpestka - ciesze sie, ze wypady na wies sie udaly :tak:Aga - nasz tez jest zafascynowany traktorami :sorry2:

Aylin - zdrowiej szybciutko! A plomba to moze wypadla na zdrowie. Mnie bowiem nie wypadla i zrobil sie pod nia taki bigos, ze zaliczylam 6 kanalowych, operacje a na koniec i tak wyrwanie :wściekła/y:Takze jak Ci odswieza tego zeba to moze i lepiej dla Ciebie! :tak:

Sunshine - ja naszej psowatej wyciagnelam juz... kilkaset kleszczy :tak:Mamy specjalne cazki i wychodza pico bello :-p

Andzia - u nas ogrzewanie chodzi od okolo tygodnia, katary i reumatyzmy przeszly ;-)Ale fakt, ze gdy jest zbyt sucho to tez nie za dobrze. Moze powies prastarym sposobem pojemniki z woda na kaloryfery?

alijenka
- mam podobnie :no: Szafa pelna rzeczy, ktore sa cud miod ale po ciazy za male a nowych nie chcialam kupowac liczac naiwnie na schudniecie :no: Ale specjaliscie bym sie nie oddala, bo bym sie wstydzila :-p
Nie boisz sie Niusce dawac orzechow? (ze wzgledu na ryzyko zakrztuszenia)
W naszym samochodzie nie da sie zamontowac fotelika po srodku :no:

Rozmawialam z sasiadka (mama 3 dzieci, najmlodsze 3 msc starsze od mojego) i mowilam, ze oni choinki miec nie beda - kilka galazek w wazonie dla starszych dzieci (5 i 10 lat), bo z doswiadczenia wie, ze choinka nie postalaby nawet pol godziny ;-)

Alijenka- to zobacz jak beda wloski wygladac jak kolor zacznie sie spierac i wtedy zdecydujesz czy chcesz bardziej rudy czy ten wystarczy, bo ten w slonku fajnie wyglada :tak:
Moja orzechy bierze do buzi i wyluwa bo pogrysc nie moze :-p
Aronia- moja od poczatku pieknie ladla, buzka na maxa otwarta bez roznicy co mamcia podala a teraz wybredna sie zrobila i baaaardzooooo samodzielna co ma pewnie wplyw na jedzenie :dry: U nas czesto byly dwa dania zupka i drugie wiec teraz bedzie tylko drugie;-) tylko boje sie, ze za malo zje.....

U nas jest nowy program "Trzy dniowa niania" i w jednym z odcinkow bylo, ze 3 letnie dziecko potrzebuje zjesc tyle co jego piastka (weglowodanow, warzyw, owocow) to moja je zdecydowanie wiecej:shocked2: a jest mlodsza....... myslicie, ze tyle starczy maluchowi????? moze nie potrzebnie walcze z tym jedzenie:dry:

Munka musze te muffiny jesc w ukryciu bo mlody nie daje nikomu ich jesc tylko sam chce!!! :szok: juz zjadl dzis dwa:-D

dzien mi w pracy minal nawet sie nie zorientowalam, i sie spoznilam do domu :baffled:

gardlo mnie znow/jeszcze? boli... a juz myslalam ze jestem zdrowa...

Pierwsza kupa na nocnik!!!! :-D:-D Posadziłam ją na nocnik, bo widziałam, że chyba coś się szykuje. Siedziała chwilę i nic, więc pomyślałam, że wyjdę. Jak wyszłam, to zaczęła robić (zawsze się chowa do pokoju jak robi), jak zaglądałam to mówiła NIE!! więc poczekałam i dopiero jak zrobiła pozwoliła mi wejść :-D:-D

U nas jest nowy program "Trzy dniowa niania" i w jednym z odcinkow bylo, ze 3 letnie dziecko potrzebuje zjesc tyle co jego piastka (weglowodanow, warzyw, owocow) to moja je zdecydowanie wiecej:shocked2: a jest mlodsza....... myslicie, ze tyle starczy maluchowi????? moze nie potrzebnie walcze z tym jedzenie:dry:

moja zjada dużo więcej niż moja piącha :-D a przybiera mała ładnie na wadze?? Bo jeśli tak, to nie ma co szaleć z jedzeniem. Dzieciaki raczej się nie zagłodzą.

Munka musze te muffiny jesc w ukryciu bo mlody nie daje nikomu ich jesc tylko sam chce!!! :szok: juz zjadl dzis dwa:-D

hehehehehehe skąd ja to znam!!!

Znalazłam w domu sokowirówkę, tylko nie ma popychacza do owoców :angry::wściekła/y:

reklama
aronia 'rybko' wow:D:D:D Niestety nie wiem o czym chciałaś mi napisać:p

aronia aylin moja również orzechy wciąga sama. Ja daję tylko włoskie, ale tydzień temu dorwała mieszankę studencką:szok:

sunshine Pola je tyle co kot napłakał a dobrze wygląda:p Wg mnie dzieci wiedzą ile potrzebują zjeść, bo mają uczucie sytości;) Albo ma taki przejściowy okres skoro wcześniej pięknie jadł:/

josie spóźnić się do domu, no wiesz:D Nie choruj, psiknij sobie tantum:)

muńka
gartulejszyn kupsztala! Soków nie lubię żadnych, bleee:p

Do góry