reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam deszczowo :confused2: i dopiero po sniadanku;-) ale nie to zebym dopiero wstala :-p tak jakos wyszlo....

Rysica- nieustanne &&& za Twojego tate i oby dalo sie cos wymysles z ta operacja. Dobrze, ze nie cierpi i ma sie dobrze to pomaga w leczeniu :tak:
Munka- :szok: dzien w dzien przez caly rok WOW super pamiatka! Ja mam pierwsze 3 tyg zapisywalam kiedy jadla, kiedy spala i kiedy kupki i z sentymentem tam zagladam a co dopiero do takiej ksiegi wspomnien SUPER!!!

Aga- jak to sie z nia umowilas? Przeciez Antek nie jest takim rozrabiakiem :eek:

Iwona- dobrze slyszec, ze juz zdrowieje ten Twoj chlopak :tak: a co do karmienia to cos w tym jest karmieniu piersia bo Aura i Zuzia zlapaly chorobe bostonska a Olek dalej na piersi i pil tak samo z jednego kubka i nic mu sie bylo....:sorry:

Kasiek- STO LAT!!!! :-)

Asik- no i fajnie, ze Damianek juz wraca do normy :-D

Andzia- dzielny chlopak!!! musi mu sie tam podobac :tak:

Alijenka- czasem maluchy wymuszaja placzem nasza obecnosc ja tez nie zawsze wstaje bo wiem ze jak wstane to moze byc jeszcze gorzej a tak sama sie uspokaja i zasypia :tak: Zapomnialam o tym malowankach flamastrem hmmmm musze chyba mlodej zakupic bo ona uwielbia malowac :tak: zawsze kladzie sie na brzuchu na podlodze z kartka i kredkami i tworzyc :-D super to wyglada :-D

ide pranie rozwiesic i musze troszke sie pouczyc bo egzamin nie dlugo...... a w piatek przylatuje moja siostra!!! :rofl2::happy:

reklama
Iwon dwa tygodnie Nikos nie pojdzie do zlobka. dopiero po wszystkich swietych ale to tez we wtorek (bo w poniedzialek chodza jeszcze wszystkie chore dzieci zanim rodzice po poludniu po pracy pojda do lekarza :p) zdrowka i dla WAS

Alijenka moze to nie jest ta kurza klatka ... najpierw niech lekarz sprawdzi, a z ta siostrzenica to nie wiem ... moze jakas dietka taka wlasnie wysokoblonnikowa zeby latwiej jej kupki szly i przestanie sie bac jak zobaczy ze nie boli

Kasiek sto latek :) juz nic nie mowie o zebach ... teraz nam uszy daja popalic

Asik z tymi kupkami u mojego chrzesniaka to dluuuga historia ... takie pojedyncze opoznienie to nic sie nie dzieje

Andzia pieknie :D

podsumowanie przed drzemka, dziec nie zjadl obiadu wielce obrazony poszedl do lozeczka... a ja za to ze nie zjadl nie dalam mu smoczka ... tak powiedzialam tak zrobilam ... nie mogl zasnac niecale 10 minut ... wiec nie jest zle ... obcielam zatem smoka i zaczynamy odsmokowanie ... bo mnie z tym smoczkiem doprowadza do szewskiej paaaasji ... i obstawiam ze stad pobudki tez w nocy ... wyrodna matka ze mnie nie ma co

Ostatnia edycja:
asik - super, ze D juz wrócił do formy. taka ilosc kawy mu nie zaszkodzi.
alijenka- w pracy nie widze co to za flamastry, ale chyba myslałam o tekich ostatnio.
Sunshine- ucz sie ucz, zeby wstydu nam nie narobić;-):-D Super musi to wygladać.
Mati jakos szczególnie nie jest zainteresowany malowaniem, adi w sumie tez, ale musze ich jakoś zachęcic.
Pani w przedszkolu ostatnio mówiła, ze Adi to słaby jest w rysowaniu szlaczków itp., za szybko sie nudzi:-(

Kasienka- no to powodzenia w oduczaniu smoka &&& i nie nazywaj sie tak nie ładnie, a przede wszystkim nie myśl tak o sobie.
Jak dla mnie jesteś supermama

Witam, ale cudownie mi się dzień zaczął :D o 9tej postanowiłam, ze w siadam z młodym na rower i ruszamy na działkę kończyć porządki. Naszykowaliśmy się wyniosłam rower sadzam młodego i co okazało się, ze tak urósł, ze musiałam powiększać paski w kasku, foteliku z denerwującym się dzieckiem:baffled: kiedy już to zrobiłam okazało się, ze powietrza jest ledwo ledwo :baffled:więc prowadziłam rower do serwisu rowerowego i co zamknięte, a była godzina 9:35 więc pomyślałam poczekam do tej 10tej i na pompuję ten rower :) czekała- czekałam było już po 10tej, a sklep dalej zamknięty więc spojrzałam na napis i było od 11tej:baffled: i tyle było z naszej wycieczki :D

Teraz dzieciaki spią.

Ja pamiętnik prowadziłam przez większość ciąży, ale tak nie do końca jest wszystko opisane, bo wiadomo w jakim wtedy byłam stanie (psychicznym) i nie chciałam by kiedyś Antek to przeczytał. Jak jadę po panu dawcy.

Jeszcze raz zdróweczka dla Wszystkich!!
Z tym karmieniem i chorowaniem jest pewnie różnie, A jest na cycu nadal i w tym roku (w całym życiu) była raz chory, ale to od tego zakrztuszenia się.

Sunshine hehe no Antek jeszcze super niani nie wymaga, a ze było z nią spotkanie we wrocku to myślałam, ze warto iść posłuchać.

aga alijenka to co kiedy się spotykamy i u której, bo mam chęć poplotkować? Ja również zapraszam do siebie, z komunikacją krucho więc mogę po was Aguś podjechać tylko trzeba byłoby skombinować drugi fotelik do auta.
Dzięki Kasiek, co prawda fotelik mam, ale szkoda byś tyle musiała jechać w dwie strony, dla nas nie problem bus czy pociąg :)
kasiek, Aga ja tak myślę że trzeba by było zorganizować spotkanie z Edytą i Nanu bo już chyba są dostępne
Z nimi zawsze można, ale my możemy sami swoją drogą.

edek:
widziałyście?
Urodziła w pociągu. Sama sobie odebrała poród - TVN24

Tak ciepełko na dworku a my w domu......:-(

Alijenka fajny ten wodny flamaster:tak:

Sunshine ucz się teraz bo jak siostra będzit to na pewno nie będziesz miała czasu na naukę:-p

Kasienka powodzenia w odsmokowaniu

Andzia przecież szlaczki są takie nudne...Adi ma ciekawsze zajęcia w p-lu;-)

Aga aleś zaczęła dzień:-)
Podziw dla tej babeczki, a konduktor musiał być w niezłym szoku jak ją taką zobaczył

Hej hej!!

Piękna pogoda, więc dziś długo w parku szalałyśmy. Przyczepił się do mnie chłopiec w wieku Gabi i ciągle musiałam robić mu babki :-) jak jego mama chciała go zabrać i sama mu je robić, to był ryk :-D a jak nawijał po swojemu, to myślałam, że padnę ze śmiechu!!!! gadał ze mną w stylu: a bydzie bydzie bydzie bydzie bydzie:-)

Tylko coś od siebie - MATI ZNOW NIE PŁAKAŁ, POWIEM WIEĆEJ WCHODZIŁ DO ŻŁOBKA Z UŚMIECHEM:-):-). Mi tez ktoś dziecia podmienił (josie)

tak, to z reguły jest, że w końcu chodzenie do żłobka/przedszkola maluchy traktują jako codzienność. Musi mu być tam dobrze ;-)

dziewczyny to wygląda jak taka dziurka w mostku :szok: boję się że to może być zaczątek "kurzej klatki", będę na szczepieniu muszę to koniecznie skonsultować z lekarzem

to faktycznie pokaż to lekarzowi.

Muńka witaj po przerwie :) Wyspałaś się chociaż? :wink: Pomiary jak u mnie - 162 i 36/37 :)

można powiedzieć, że się wyspałam, choć cały czas jakaś przymulona się czuję.... jesień?? ;-) widzę, że mogłybyśmy się butami i ciuchami wymieniać ;-)

kupiłam wczoraj małej takie coś
WESOŁE PODWÓRKO. FLAMASTER WODNY - NOWA (3625848543) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

asik dobrze że z Damiankiem już ok :-), spokojnie nie bój się przecież każdy z nas przechodził takie stany kupkowe

fajna sprawa ten flamaster. Szukam właśnie czegoś dla G, bo też bardzo lubi malować. Myślałam o tej tablicy, na której można wsio zmazać, ale nie mogęfajnej upolować.

Munka- :szok: dzien w dzien przez caly rok WOW super pamiatka! Ja mam pierwsze 3 tyg zapisywalam kiedy jadla, kiedy spala i kiedy kupki i z sentymentem tam zagladam a co dopiero do takiej ksiegi wspomnien SUPER!:rofl2::happy:

z ciekawości zajrzałam na październik i dokładnie rok temu po raz pierwszy spotkałyśmy się z hatszept i MsMickey :-D

podsumowanie przed drzemka, dziec nie zjadl obiadu wielce obrazony poszedl do lozeczka... a ja za to ze nie zjadl nie dalam mu smoczka ... tak powiedzialam tak zrobilam ... nie mogl zasnac niecale 10 minut ... wiec nie jest zle ... obcielam zatem smoka i zaczynamy odsmokowanie ... bo mnie z tym smoczkiem doprowadza do szewskiej paaaasji ... i obstawiam ze stad pobudki tez w nocy ... wyrodna matka ze mnie nie ma co

widzę, że u Was podobny problem ze smokiem, jak u nas. Też będę musiała w końcu konsekwentnie wziąć się za odsmoczenie. Póki co ograniczam w dzień.

Dziewczyny z Wawki mam do Was pytanie znacie jakiegoś dobrego lekarza od tarczycy ?????? Te może co się leczą by jakieś namiary podały :confused::confused::confused::confused:

może napisz bezpośrednio do hatszept, bo z tego co wiem, to ona ma/miała problemy.

Witam, ale cudownie mi się dzień zaczął :D o 9tej postanowiłam, ze w siadam z młodym na rower i ruszamy na działkę kończyć porządki. Naszykowaliśmy się wyniosłam rower sadzam młodego i co okazało się, ze tak urósł, ze musiałam powiększać paski w kasku, foteliku z denerwującym się dzieckiem:baffled: kiedy już to zrobiłam okazało się, ze powietrza jest ledwo ledwo :baffled:więc prowadziłam rower do serwisu rowerowego i co zamknięte, a była godzina 9:35 więc pomyślałam poczekam do tej 10tej i na pompuję ten rower :) czekała- czekałam było już po 10tej, a sklep dalej zamknięty więc spojrzałam na napis i było od 11tej:baffled: i tyle było z naszej wycieczki :D

edek:
widziałyście?
Urodziła w pociągu. Sama sobie odebrała poród - TVN24

To Ci się wyprawa "udała"....
:szok::szok: nieźle z tym porodem!!!!

Miałyście czasem wylewy podskórne?? zdejmowałam obrączkę i poczułam opór, myślałam, że po prostu spuchł mi palec, ale jak zdjęłam to poczułam ból, patrzę a tam sine... chyba mi jakieś naczynko pękło...:confused:

Ostatnia edycja:
Aga wycieczka pierwsza klasa :p czasem jak na zlosc tak bywa

Andzia u nas tez nie maluje :) juz nic nie pisze ... pierszy raz dalam rade :D

Asik lacze sie w bolu... my tez caly dzien w domu ... wyyyysiade :|

Muńka u nas na szczescie smoczek w dzien nie funkcjonuje tylko do spania i podczas spania zabieram ... ttakze budzi sie bez ... ale samo zasniecie bez smoka dzisiaj na drzemke maaaasakra ... a Ty super mama jestes ;D

natomiast na noc obylo sie bez smoka ... przylozyl glowke do materaca dostal slonika i nie prosil o smoka :) wyszlam zgasilam swiatlo i ani nie zajeczal ... az w szoku bylam ... ciekawe jak bedzie jutro na drzemke ...

reklama
dziołchy jak ja za wami tęsknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
podczytuję was czasami, ale tak po płotkach i teraz też nadrobiłam tylko trochę:zawstydzona/y: pracy mam tyle, że szok, szef mnie strasznie kontroluje i nie mam jak was poczytać w pracy, często w domu jestem dopiero o 18, a w domu istny szał - S daje czadu, bo ma lęk separacyjny na tatusia :/ a ja ostatnio jakaś senna jestem... poza tym weekend spędziłam poza domem bez małża i dziecka i się opiłam z cioteczkami:-D

kasienka iwon zdrówka dla maluchów!!!
mlodak jak Szymek, zeszło już? i jak Grubcio?

MsMickey kongratulejszyn!!!:-D

kasiek wszystkiego naj naj naj!

ja rozmiarowo wyglądam tak: 163 i 37, a D: 175 i 42/43 :)

Do góry