reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Wstepnie na 17.04. Naprawde to juz 17 tydzien...? Czas leci:) nic dziwnego, ze juz spodnie mnie pija troche, gdy usiade...
Josie ta bezsennosc jest straszna. Gdy obudze sie w nocy to godzine, dwie murowane, ze nie spie...

reklama
Tralalala odebrałam wyniki siku i wszystko wyzerowane:))) Huraaaaaa!!! Ale idzie na bank mega zima - moje dziecko waży prawie 11kg (10,850)!!! Aaaaaaaaaaaaa...a mówiłam, że ostatnio przytyła i nóżki grubaśne:D Ale urosła, piżamy 92/98!

msmickey
buhahahahahahahahaha...a już miałam gorszą wizję!:)))

andzia zdróweczka dla dwójeczki! Nic się nie łam, sezon chorobowy...może jak w końcu przyjdzie mróz to wymrozi te wszystkie zarazki!

josie a wiem o co chodzi, dałam kiedyś P w sklepie, a potem w domu już nie chciała cwaniara:/

aga przyglądał sie grzecznie jak mama kąpała 'lalę'...wow! Heh w końcu się przyzwyczai do kuzyneczki:)

aylin właśnie, pewnie jak zacznie mówić to pełnymi zdaniami. Ostatnio ktoś mi mówił, że tak zazwyczaj to wygląda.

Dziekuję za pocieszenie. W sumie Tysia ma tak ze dopóki czegoś nie opanuje - to nie robi. Jak nie była pewna ze sama bez rączki da radę chodzić - to nie chodziła. To moze z mówieniem tez czeka. Rozumie co sie do niej mówi - więc pewnie kwestia czasu.

Cześć laseczki

Zajęcia z tańca zapowiadają się super:biggrin2: trenerka ma sporo sukcesów na koncie nie tylko w PL ale też za granicą, tańczyła ze swoją grupą ( zabijcie ale nie pamiętam nazwy) na stadionie na euro 2012, teraz będzie w grudniu na miss polonia i w sylwestra we Wrocławiu. Zajęcia 2 razy w tygodniu, koszt miesięczny 50 zł. Oczywiście Oliwia b. chce chodzić:happy: i będzie!

O 11.30 odbieram Oliwkę ze szkoły i do logopedy jedziemy a przy okazji odwiedzimy Damiana chrzestną:-)

Josie może z tym nie jedzeniem warzyw to przejściowe?

Dziewczyny, szukam sposobu na wspoljezdzenie Gosi i Bambino Secundo. Wzbraniam sie przed zakupem podwojnego wozka bo te fajne sa kosmicznie drogie (3 tysie - jedna babka chciala 2 za taki sciuchrany...). Mysle nad takim boardem. Widzialam tez takie z jeszcze wyzszym podnozkiem czyli G moglaby siedziec tam tez. Sa tez takie przyczepiane siedzonka do boku wozka.
Na pewno macie jakies doswiadczenie, pliz podzielcie sie:)
Nastepna sprawa: chusta elastyczna. Mam zwykla ale dla Mini lepsza elastyczna, szybsze zalozenie i wygodniej dla Malucha. Ma moze ktoras jakas na sprzedaz? Moze mozecie jalas polecic?
I jeszcze jedno: poduszka rogal dla ciezarowki. Przy G nie kupowalam, mialam poduszki z innej kanapy. Teraz musze. Macie jakies na sprzedaz/polecic?
niestety nie pomogę - chusty i poduchy nie miałam a wózek to już całkiem inna bajka;-)

Aga takie maleństwo, nie dziwię Ci się, że miałaś stresa przed kąpielą- też bym miała chociaż nie minęło dużo czasu kiedy nasze skarby takie były. Ale tego się nie zapomina:-)

Byłam u kumpla :-) okazało się,że mieszka razem z dziewczyną :-D - zadowolone??? :p:p świetna z niej kobitka i cieszę się,że moze uda mu sie w koncu ustabilizować życiowo.
:-D:-D:-D

Andzia zdrówka dla chłopaków i nie obwiniaj się bo to NIE TWOJA WINA!

Uwaga, bedzie historia. Dzis mnie G zalatwila na tzw ament. Pojechalam z nia do galerii handlowej po ciuchy (dla odmiany dla mnie). Poczatek dobry - G drzemie. Wychodzimy z pierwszego sklepu, G obczaila sklep z zabawkami, musiala wejsc i popokazywac mi co ciekawsze (czyt z melodia). Pod koniec zwiedzania kupne stęki. Ok, lece do pokoju dla matki z dzieckiem. Rozrywam pieluchogacie z dady (!) - pusto. No to chce zalozyc nast - protest z placzem. Mysle sobie, wtf? (tak po cichu sobie pomyslalam;)) G siedziala mi akurat tak z tylkiem pomiedzy nogami, no wiec mowie: daj, zalozymy pampka, bo jeszcze mamie spodnie i buty obsikasz... ale G juz swoj plan miala;) nie siuski tym razem, o nie... za to zrelaksowala sie blyskawicznie i pampek byl na tylku szybciutko bez protestow;) jak wcelowala takim ladunkiem, zeby nie obesrac mi butow, pojecia nie mam. Wdziecznosci mojej to nie umniejsza wcale;) doprowadzilam sie do ladu ale z reszty zakupow juz byly nici - do domu nam bylo trzeba...
Taka historia...

Kasiek super, że wyniki już są dobre:tak:

Hehe asik u mojego z jedzeniem to wszystko jest przejsciowe, jednego dnia uwielbia drugiego nienawidzi. Ale wolalaabym zeby jadl warzywa:/

Pozdrawiam was z mcdonalda. Zjadlam wlasnie dwa placki ziemniaczane, dwa mcgriddles i popijam kawa bo cisnienie niskie i glowa mi peka od niewyspania ehhh

Kasiek dobrze ze wyniki ok:)

Witam, babcia dziecko zabrała, a ja mam sprzątać, a co robię:baffled::-D a ogólnie dobrze, ze poszli, bo mi się trochę ciszy przyda :) Ten tydzień jakiś zalatany mam.
No nic wracam do roboty w czwartek będzie u nas moja przyjaciółka z ber :) już się nie mogę doczekać nie widziałam jej prawie rok.

Uwaga, bedzie historia. Dzis mnie G zalatwila na tzw ament. Pojechalam z nia do galerii handlowej po ciuchy (dla odmiany dla mnie). Poczatek dobry - G drzemie. Wychodzimy z pierwszego sklepu, G obczaila sklep z zabawkami, musiala wejsc i popokazywac mi co ciekawsze (czyt z melodia). Pod koniec zwiedzania kupne stęki. Ok, lece do pokoju dla matki z dzieckiem. Rozrywam pieluchogacie z dady (!) - pusto. No to chce zalozyc nast - protest z placzem. Mysle sobie, wtf? (tak po cichu sobie pomyslalam;)) G siedziala mi akurat tak z tylkiem pomiedzy nogami, no wiec mowie: daj, zalozymy pampka, bo jeszcze mamie spodnie i buty obsikasz... ale G juz swoj plan miala;) nie siuski tym razem, o nie... za to zrelaksowala sie blyskawicznie i pampek byl na tylku szybciutko bez protestow;) jak wcelowala takim ladunkiem, zeby nie obesrac mi butow, pojecia nie mam. Wdziecznosci mojej to nie umniejsza wcale;) doprowadzilam sie do ladu ale z reszty zakupow juz byly nici - do domu nam bylo trzeba...
Taka historia...
Tralalala odebrałam wyniki siku i wszystko wyzerowane:))) Huraaaaaa!!! Ale idzie na bank mega zima - moje dziecko waży prawie 11kg (10,850)!!! Aaaaaaaaaaaaa...a mówiłam, że ostatnio przytyła i nóżki grubaśne:D Ale urosła, piżamy 92/98!.
Super wieści!!! Prawie 11kg, ja się obawiam, ze my 13już nieźle przekroczyliśmy.

Cześć laseczki

Zajęcia z tańca zapowiadają się super:biggrin2: trenerka ma sporo sukcesów na koncie nie tylko w PL ale też za granicą, tańczyła ze swoją grupą ( zabijcie ale nie pamiętam nazwy) na stadionie na euro 2012, teraz będzie w grudniu na miss polonia i w sylwestra we Wrocławiu. Zajęcia 2 razy w tygodniu, koszt miesięczny 50 zł. Oczywiście Oliwia b. chce chodzić:happy: i będzie!
Super :) będziesz miała małą tancereczkę :)

Josie smacznego :D

Goodmorning lejdis :-p

W nocy placz przez sen chyba jeszcze zeby mecza :confused2: musialam spac trzymajac ja za raczke wtedy czula sie bezpieczna i spala spokojnie..... efekt male spoznienie do pracy i oczy na zapalki:confused2:

Ja nie wiem ale ablo wybilam sie z rytmu odpisywania albo moja glowa juz zle pracuje.... przeczytalam od wczoraj co sie dzialo i malo co pamietam :zawstydzona/y::sorry: ale sprobuje ;-)

Aga- wiedzialam, ze dasz rade z kapiela ;-) A pewnie zazdrosny, ze malutka mu wujka chce zabrac ale przyzwyczaji sie z czasem :tak:

Aylin- moja opiekunka twierdzi ze Perla coraz wiecej mowi i ze wczoraj po przebudzeniu wolala Claire (ja po imieniu):eek: tylko szkoda, ze w domu gada po swojemu nio poza prostymi zwrotami to, tak, nie, mama, tata, dziadzia, baba, wraaaa, baaachhh, awwww, allll.... ale tak sobie mysle, ze kazde z nas doszukuje sie slow w swoim jezyku i jak dla mnie malo cos brzmi jak porzadne zdanie po polsku dla niej moze brzmiec jak cos po angielsku :eek::-D
MsMickey- na poczatku mialam chuste ale mloda nie lubila tego calego ubierania :sorry: i kojec z motherhood jak dziewczyny co do wozka to ciezko cos doradzic bo nie mam doswiadczenia ale z obserwacji tutejszych to wziecie ma dostawka zeby dziecko stalo ale to bardziej dla starszego dziecia a dla mniejszych twins wozki ;-)
Munka- w takim razie &&&&& zacisniete! i daj znac jak juz bedzie decyzja :tak: a mozesz zdradzic co to za kurs? tzn domyslam sie, ze zwiazany z reh ;-)
JOsie- moja z kalafiorem i brokulem zawsze byla na bakier, marchewke uwielbia w rosole taka pognieciona i buraczki zmiksowane w zupie to jedyne warzywa jakie zjada chetnie oprocz ziemniaka :-D
Andzia- fajnie, ze macie mozliwosc wyskoczeia gdzies razem a to ze dzieci chore to nie Twoja wina i tym bardziej, ze babcia mogla zostac:tak:
Kasiek- super!!! czyli domowe sposoby dzialaja :happy: kiti buuuu ochhhhh slodziak!
Asik- czyli O bedzie chodzic na tance? super tez zawsze o tym marzylam :tak:
Sylka- ciesz sie, ze tatus chce sie z dziecmi bawic :-p A doczytalam na odpowiednim watku, ze zajmujesz sie analizami finansowymi , ja wlasnie przygotowuje sie do egzaminu poczesci z tego :confused2: i szacun za Ci za to ;-)

I musze sie pozalic/pochwalic, ze moja corcia staje sie coraz bardziej independent women, jogurty, deserki i wiekszosc obiadkow je sama, lyzeczka badz widelcem, kiedy ona tak sie rozwinela?

Witajcie

Sunshine
- Współczuje nocki.
oj tak- rowzijaja sie nam dzieciaki
MsMickey - no historia niezła:)))
Aga- korzystaj z chwili :))
Kasiek - Super ze Polki już czysto
Asik - fajnie ze tance Oli wypaliły i mozę kiedyś bedzie występować razem z grupa na jekiwjs wielkiej imprezie???
A i zapomniałąm osattnio :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Pralko Iwon - witam:-D

Nie moge sie skupic na pisaniu posta, bo moje łobuzy nie dają

Aga - nie dziwie sie ze A zacdrosny. Mati jak tylko widzi ze przytulałam Adriana to podlatuje i go odgania.

MsMickey
- chusty ani poduchy nie miałam. Co do wózka podwójnego - dla mnie troche bez sensu, ewentualnie ta dostawka. Miedzy moimi chlopcami w prawdzei jest trochę wieksza róznica niz bedzie miedzy twoimi dzieciakami, ale jak M sie urodził to A ani razu nie jeździł w wózku, gzrecznie spacerował obok.

reklama
Sunshine współczuję nocki, bo u mnie podobna była :/

Andzia, a jak chłopaki dzisiaj się czują??

Ja dziś na noc ubieram biustonosz pancerny i jakiś kombinezon, bo młody mnie dziś sam w nocy rozbierał :szok::szok::szok:i wszedł pod koszulkę do cyca:baffled::baffled:

Do góry