reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Kasienka - Oczywiscie zajrzałam na styczniówki:zawstydzona/y: -ciekawość. Malusi Adrianek to chyba pchał sie na świat już dużo wcześniej??? Dobrze kojarzę??? Jakos mi tak pzrez to imie w pamieć zapadł.
Alijenka - tak starsze rodzeństwo bardzo dużo uczy :-)

reklama
msmickey też dziś będę młoda 'krochmalić', bo ma wysypane plecy z góry w dół i lekko policzki. Winny bakuś albo awokado:/ Podaję wapno 2x2,5ml, a jak ma b.duża wysypkę to podaję 15 kropelek fenistilu:)

andzia aylin
bo jeśli katar spływający to trzeba odciągać, żeby na oskrzela nie zeszło, ale jeśli zalegający (duszący) to broń bosche nie powinno się iż grozi to krwotokiem - takie info od kolegi laryngologa dziecięcego.

alijenka aylin
też interesuje mnie zakup tych sanek z rączką do prowadzenia, śpiworkiem (bo moja na spacerach siedzi grzecznie) i oparciem i kupię te co wkleiła alijenka za 169zł tj. zlecę komuś w rodzinie:D Dzięki!

josie a z czystej ciekawości o co mniej więcej dziewczyny się kłócą?:D

Ja póki co swojej karać nie muszę, bo grzeczna (ma czasem swoje odpały jak ostatnio pokazała u Agi:D), ale nie bije, nie rzuca, słucha itd.:) Ufff, ale irytuje mnie (żeby nie użyć gorszego słowa) jak u dziadków P się zezłości, bo miała w planach coś innego do roboty niż jej zlecono (np. ktoś jej nie rozumiał) i oni od razu z lamentem: jaka ona jest niegrzeczna, jaka piskliwa, jaka rozpieszczona, będziecie mieć z nią problem...bla bla bla. Zapomniał wół jak swoje cielęta chował! A ona serio jest aniołkiem jak patrzę na sąsiadki córę.

Alijenka na szczescie duzy i zdrowy :)

Andzia zgadza sie ... oj juz dawno chcial wyjsc ale go wstrzymywali dlugo ... dlatego super ze tyle wytrwali :) choc obstawialysmy grudzien

Kasiek moi tesciowie zawsze mowia ze Nikos taki grzeczniutki :p a on maly Szogun

kasiek ja śpiworka nie kupuję mam trochę kocy, a jeszcze moja chrzestna teraz nakupowała takich w lumpeksie właśnie z myślą o sankach :-D, a jako siedziska użyję karimaty bo mam leży i nikt jej nie używa to wytnę i wsadzę na sanki :-)

no a moja to znowu jak jest gdzieś to jest aniołkiem tylko w domu pokazuję różki diabełka :-)

Kasienka brzuszek cudny.

Ja nie wyobrażam sobie nie wyczyścić nosa jak mam katar więc i młodemu często odciagam. Oczywiście też nawilzam wodą morską ale ewidentnie to mu pomaga.

Taki domek tekturowy K ma przynieść z pracy. W końcu w tekturach pracuje. Kiedyś już przyniósł to koty w nim się bawiły, teraz będzie dla Sz.

mlodak bo widzisz ja jak mam katar stosuję tabletki akatar lub sudafet i wtedy tak często nie czyszczę nosa nie cierpię wydmuchiwać nosa, tabletki mi pomagają :-), a mi się wydaje że im częściej małej odciągam katar z nosa tym ma go coraz więcej i tak jak pisałam ostatnio zastosowałam metodę z masłem i na szczęście pomogło

kasiek wrzuć prosze przepisy bo mi pomysłu brakuje. Wczoraj ,łaskawie zjadła zupe jarzynową - a raczej wygrzebała z nij marchew (Josie!!) i kalafiora

Z tą grzecznościa naszych dzieci to chyba zależy od tego co kto ma na myśli mówiąc "grzeczne dziecko".
Dziecko jak kazde z nas moze czegos chcieć, potrzebować w danej chwili, a ze nie umie jeszcze dobrze mówić, wyrażac swoje ptrzeby to płacze, piszczy, lub marudzi itp. itd , analogicznie w innych sferach życia. Ja rzadko mówie o Mateuszu ze był niegrzeczny, bo jest jeszcze mały i sam dobrze nie wie czego mu potrzeba. Ale co innego z Adrianem- ten to już sobie dobrze zdaje sprawe z tego co robi. I mysle ze mam pzreciętne ( tzn. normalne) dziecko jezeli chodzi o zachowanie, raz grzeczne raz łobuz.

Kasiek - u mojej teściowej jest odwrotnie, wg. niej Adi jest zawsze grzeczny, słucha sie, a potem wraca do domu( tak jak ostatnio po tyg) i wszytsko próbuje wymusić płaczem, jak czegoś nie dostanie to wrzask. Osatnio powiedziałam,ze nie puszcze go wiecej do nich, bo potem musze naprawiać dziecko przez pare dni ( nie wiem czy mi sie to uda, bo zazwyczaj tam jedzie jak nie mam go z kim zostawić po chorobie)

Mlodak - u nas to najczęsciej czyszczenie noska niewiele dawało ( wrecz po płaczu było gorzej) wiec po co dziecko męczyć. Teraz to Mati bierze chusteczke i sam noska dmucha.

Ostatnia edycja:
alijenka, andzia to Szymek ma nos po mnie chyba bo zdecydowanie widzę poprawę w nastroju jak się mu odciągnie z noska.A pryskanie wodą morską to uwielbia wręcz.
Każde dziecię inne jest i ma inne potrzeb jak widać. A ja pediatry to już chyba słuchać nie będę po ostatnich akcjach, stawiam na intuicję. No nie mówię oczywiście o poważnych chorobach.

reklama
Munka jakiś koncert? :)

Warsztaty Gospel w Poznaniu zakończone koncertem ;-)

Munka, koniecznie pokazuj poprzednie lata:)

Nooo fięc nie ma tego dużo, a jak jest to kiepska jakość, bo jednak nagrywanie takiego koncertu zwykłą kamerką to kiepska sprawa. Na płytach, które mamy świetnie słychać! Nie wiem tylko jak miałabym Wam to tu wrzucić.

To jest jeden z utworów z 2007, kiedy to padła rekordowa ilość uczestników 1020 :-D już się to nie powtórzyło i dobrze, bo tyle to zdecydowanie za dużo, ale mimo wszystko Brian potrafił ogarnąć wszystkie trzy tonacje (alty, tenory i soprany) i nauczyć taki tłum. Wyszło wsio bezbłędnie, dlatego szkoda, że w tych filmikach nie słychać za dobrze.
Czujne oko wypatrzy mnie w 3:25 ;-) Końcówka jest the best,bo słychać te 3 tonacje.

Warsztaty Gospel Poznań 2007 - 1020 osób na scenie! - YouTube

A tutaj taki skrócik, żeby zobaczyć, jaki panuje tam klimat:
Warsztaty Gospel - wideo: Promo mix

Śpiewaliśmy też piękne melancholijne utwory, na których się mega wzruszałyśmy.

Tak w ogóle, to całym rdzeniem tych warsztatów jest chór Gospel Joy, który w tym roku dotarł do półfinału Mam Talent. Śpiewali tez w kościele na ślubie mojej Sis

Kasienka - piękny brzuszek!! taki kształtniutki!

MsMickey tak do ciebie to bylo, nie wiem czemu mi sie zawsze zlewacie w jedna osobe z Munka hihihihhi;-)

tia....my to jedna osoba, tylko dzieci różne :-D:-p

andzia - genialna fota!!!!

Do góry