reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam :-)

Fajnie, ze mialyscie udane weekendy :tak: U nas tez spoko, pogoda dopisała. W piątek jedziemy do legolandu, Kubie taki prezent na zakończenie roku robimy :) w środę ma rozdanie dyplomów. Doczekać sie nie może, w czwartek jeszcze idzie a w piątek juz rano wczas jedziemy i w końcu i u nas wakacje :-)

Asik ale fajne zdjęcie :tak:

Aga wlasnie jak Antoś?

No i w końcu sie pozbyliśmy smoka do spania, pierwsza noc bez niego za nami, trochę było lamentu wieczorem ale noc jak zwykle cała przespana i rano humor świetny. Zobaczymy co będzie jak pójdzie na drzemkę popołudniu, mam nadzieje, ze tez dobrze,

"Nie ma nuciu, mój kociany ' - nie ma smoka, mój kochany :) takimi słowami mnie rano przywitał :-D

reklama
My rano wstawiłyśmy zupę, w między czasie wypad do marketu na zakupy póki chłodno. Teraz wkopałam jarzębinę, a P latała golutka pod wężem ogrodowym - oczywiście z dżdżownicami. Teraz idziemy lulu;)

asik
P ma identyczne zdjęcie na dino jak Damianek ;)

polaa gratki za smoka!

aylin
bo Tysia to jak ryba w wodzie więc co tam nurki pod wodę:D

aronia M przejrzał wczoraj neta i wierzba na obecnym etapie nie do uratowania. Nie rośnie na naszej działce, ale jej 1/4 gałęzi wisi na naszą stronę, daje cień, zasłania budynki i jest kochana, ogromna. Ponadto nazwa mojej ulicy się właśnie od niej wzięła - Wierzbowa. Dopiero niedawno to odkryliśmy, bo to z tyłu pnia się stało. Smutne. Może tak żyć kilkanaście lat. No i na tym etapie maści i uszczelniacze nic nie dadzą. Mogą jedynie odrobinę spowolnić proces.

I kupiłam malinki:D Teraz zastanawiam się między tartą z malinami a kruchym z malinami:D

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny, Antoś rano miał 38,4 i po podanie leku póki co jeszcze nie wrosła, a jak zwykle mam dylematy czy jednak nie powinnam iść do lekarza.

Asik super weekend :) widziałam na fb, ze dzieci (i nie tylko) bardzo zadowolone :p

Aylin oj daj nam relacje co tam w żłobku ciekawego Ci powiedzieli :D

Kasiek ciasto mniemmm :D

Pola oj to będzie Kuba szczęśliwy z wycieczki :) i kciuki za nucia!!

Mój weekend był bardzo fajny piątek i sobota z przyjaciółką, a niedziela rodzinna na działce :)

Damian coś marudzi, że go brzusio boli

Aylin super, że Tyśka niezrażona podtopieniami. Młody w sobotę też zaliczył nurka nad jeziorem ale dalej uparcie się kąpał:-)

Polaa gratki dla dużego chłopca bez kochanego nucia

Kasiek oj, kobieto robisz smaka;-)

Aga a Antek ma jakieś inne objawy czy tylko tą gorączkę?

Asik no właśnie nic poza temperaturą, a i od gorączki pokazywał, ze go głowa boli :( no nic póki co śpi i gorący nie jest.

A u Was co z brzuszkiem??

kasiekz - to mamy dziś podobny dzień - od rana gotowanie zupy, wyskok do marketu, potem Gabik spać, a ja kończyłam zupę (dokładnie krem z brokułów) :-) Kupiłam maliny i będę robić tartę :-D

polaa - oby już nie było akcji: chcę nuciu!!! :-)

Nadmuchałam basen na balkonie, wlałam wodę i czeka na G, aż się obudzi. Pogoda tylko trochę do d.... się robi.

Gabiśka ostatnio cwaniakuje, bo jak chcę ją pocałować, to odpycha mi twarz rączką i mówi: "mama nie tak blisko" :-D jak jej zwracam uwagę, to przykłada palec do buzi i mówi: " mama ciiiicho, nic nie mów" :-D No i zaczyna tak, jak czasem ja - wołam ją, a ona: "poczekaj, teraz nie mogę, układam klocki" (często tak mówię, jak mnie woła, a ja akurat robię coś od czego nie mogę się oderwać... :) )

Aga może coś go łapie (odpukać) i organizm już zaczął się bronić. Chociaż O . miała jakiś czas temu 2 dni gorączkę, po czym przeszło jak ręką odjął. Kciuki aby i u Was tak było
Młody co jakiś czas wspomina, że brzuch boli. Nie płacze, bawi się tylko co jakiś czas właśnie mówi.

Muńka zgadałyście się z Kasiek?:-D Mała cwaniara Ci rośnie

kasiekz - Ty w ciazy wyrywalas drzewo? A moze kolo starej wierzby posadzic nowa? One lubia swoje towarzystwo

Dostalismy odmowe od przedszkola, gdzie "na pewniaka byly miejsca" ale sie nie martwie, bo zrobilo na mnie marne wrazenie :-p

My sie wczoraj i dzisiaj plazowalismy :-) I sie przez to rozleniwilam internetowo :rolleyes2:

hejka gerlsy ;)

josie bidulek Jasiu... taka trauma... czy już jest lepiej?

aga i jak Antoś?

aylin asik ale fajowe weekendy za wami!
choć w niedzielę zabraliśmy Sergiuszka pierwszy raz na basen, jak zobaczył tyle wody, to zaczął chlapać jak szalony i krzyczeć "wow" w kółko :D

kifsi nie przepracuj się bidulo!!!

co do mowy to u nas jest duży postęp, ale i tak S pozostaje daleko w tyle :( daje mu czas do końca wakacji, a potem logopeda

a test z mówieniem po angielsku brzmi interesująco, ale nie bardzo miałabym z kim pogadać :( może najpierw spróbuję do niego tak mówić :)

reklama
A ja ciągle zapominam pogadać z S po angielsku.... Przypomniało mi się jak byłam z nią sama i zaczęłam do niej mówić, patrzyla na mnie i śmiała się w głos :)

Do góry