reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aylin robie dyniową. I mam dosc z miodem. Mleka kokosowego nie kupilam. Co myslisz o smietance migdalowej bo znalazlam w szafce? Pytam bo masz gusta w tym klimacie:p
NIe wiem czy nie za późno.
Hmm nie próbowałam na smietance migdałowej (nawet nie wiem jak zmakuje :p) ale kiedys z braku natchnienia na mascarpone robiłam. I wyszła fajna. Ale wiesz co - ja do dyni dawałam podprazone płatki migdałowe - i pasowały.

Aylin właśnie jej zapodałam malinę bo miodu się boję, mówi że ją buzia boli, a wydaje mi się że to gardło, zerkłam i ma czerwone i nie wiem czy nie ma białych kropek bo cos tak mi tam prześwitywało, a miód na ropnie to nie powinno się dawać. Smaruję jej plecki depulolem i oklepuję kilka razy dziennie. Podałam jej flegaminę i Noesine

A 5 jej wyszły?
ale jak dasz łyżeczke miodu na szklankę letniej wody - odstawisz na kilka godzin to ma działanie antybakteryjne więc jak najbardziej mozesz dać.

reklama
Aylin dzieki. Zero czegokolwiek w domu wiec dodalam tą migdalową. I ok. Tak jak z kokosowym mlekiem ale zamiast kokosa posmak migdalow. Nawet chyba lepszy:)

Alijenka zdrowka dla Nataszki. Kurde jak biale kropki to jakies zapalenie. Ja sie nie znam bo mloda tylko raz miala lekko czerwone gardlo to tantum i sinecod na kaszel.

Kurdę nasza pediatra dzis ma wolne mam przyjechać jutro :-(

Ale podaję małej flegaminę i tą neosine i tak jakby było lepiej, ale juto pojadę niech ją osłucha chociaż

andzia
no mam nadzieję że i moja obędzie się bez antybiotyku

Aylin spróbuję z tym miodem choć sok z malin pije cały dzień i ciągle woła że ona chce zwykłe piciu czyli wodę, a piątki to ona juz ma od dawna :-):-):-) już nawet nie pamiętam kiedy jej wyszły

kasiek no moja też raz miała gardełko czerwone zawsze to katar ją męczy

Ja myślałam, myślałam i wymyśliłam. Spakowalam torbę i jedziemy z Matim szynobusem do Adrianka. M jutro po pracy dojedzie. Mati z podróży zadowolony.

Udanego weekendu dziewczyny.

Witajcie,

dzisiaj wróciliśmy do domu :) było swietnie, bardzo mi sie podobało i odpoczęłam. Paryż piękny!! Nie czytałam Was w ogóle bo jestem w trakcie rozpakowywania ale od jutra bede na bierząco :) mam nadzieje ze u wszystkich wszystko w porządku.

Kasiek ja rownież zycze wszystkiego najlepszego :) z ostatniej strony domyślam sie ze rocznica ale nie jestem pewna hehe :) ale mimo wszystko wszystkiego naj :)

Wszystkim życzę zdrówka.
Andzia fajnie, ze wycieczkę sobie zrobiliście :)

Ja dziś rano miałam telefon od siostrzenicy córci (3latka) mówi "ciocia Gaga kiedy mi przywieziesz te rolki co pokazałaś mi i ukryłaś w szafie" jej mama mi sprostowała, ze dziecko rano się obudziło i była tak przejęta, ze Gaga kupiła jej najpiękniejsze rolki na świecie i ukryła do szafy, po południu dzwoniła jeszcze raz i ponoć na początku się cieszyła i mówiła, ze nie może uwierzyć, ze ma tak piękne rolki, a potem płakała, ze jej nie chcę oddać :szok::szok::szok::szok: :szok::szok::szok:a najlepsze jest to, ze nie można jej wytłumaczyć ze to był sen.

hej dziewczyny

my dzis od 7 na nogach, mała wczoraj zasnęła po 17 potem wybudziła się tylko na przebranie i mleko i poszła dalej spać

jak zawsze weekend i jak zawsze mojego K nie ma w nocy pojechał do niemcowni, a ja dziś na 12 jadę do pediatry z małą

Aga bidulka ta mała bo faktycznie jak dziecku wytłumaczyć że to sen :-:)-:)szok::szok:

polaaa jak to szybko zleciało !!!!!!

reklama
Wiecie ze dzis mamy 50tka a ja nie mam prezentu? M wroci o 14.00 i dopiero pojedziemy cos kupic...aaaa! Wczoraj do 21.00 latalam po sklepach i nic:/
P poszla spac po 23.00! I wstala dzis po 11.00. Normalnie cieszylabym sie i jej drzemki nie zrobila ale planujeny posiedziec dlugo u mamy bo to nasza wspolna impreza i ona nie wytrzyma tak dlugo wiec pewnie dopiero o 16-17.00 padnie...grrry. Ale dzis czas przestawiamy to w sumie lepiej.

Aga sama sie na początku wkrecilam ze kupilas te rolki i trzymasz na Mikolaja czy cos:p To udanej imprezy dzis i aby A sprawnie zasnąl!

Alijenka daj znac co tam u lekarza. Biedna, dobrze ze dlugo pospala:)

Polaa super ze wyprawa udana i witaj z powrotem!

Do góry