reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dzien dobry

kaseik ja myślałam ze wstawiałaś zdjecia normalnej . duzej kuchni. Wooow
Sunshine ja nie wiem dlaczego Ty w siebie nie wierzysz. jestes boska :)

Ja przy Was to kompletne beztalencie. Tak mi sie marzy duze mieszkanie albo mały domek zebym mogła sobie uzradzić od nowa. Na obecne mieszkanie nie mogę sie patrzec. Jak je uzradzałam 8 lat temu to mi sie w miare podobało, a teraz nic od lat nie zmieniane, oprócz łozek , a tylko gratów nastawiane . Łeeee

Aga nie smutaj sie. jestes najwspanialszą mama na świecie. Dacie sobie radę. To ze teraz nie mozesz pojechac na wakacje w ciepłe kraje to nie oznacza ze za parę lat nie bedzecie jeździć pare razy w roku. Wiem ze nie chodzi Ci o wakacje, ale to tylko przykałd.
I jak Kaseik pisze : ciesz sie z tego co masz, takie myślenie duzo daje.

Sunshine wynoszenie zabawek do przedszkola nie działa :(( A od poniedziałku maz znowu bedzie miał masakrę. :((

Zapomniałam wam napisać,ze ja od poniedziałku mieszkam u mamy. Mąż rano w poniedziąłek przeżył horror jak musiał o 7 zebrac tych dwóch łobuzów i tak mi sie go żal zrobiło ze zostałam u mamy z chłopakami. ,
Dziś wracam do domu :)

reklama
Mlodak ja nie uciekałam z nimi :pP ja poprostu poszłam na rękę mojemu M. Chlopcy i tak byliby u mamy,a tak sobie dłuzej pośpia ,a M nie musi dochodzic do siebie przez pół dnia.
Wyobraź sobie ,ze masz zebrać dwoch nieposłusznych chłopców, którym wcale sie nie chce wstawać, gdziekkolwiek wychodzić, a jeden z nich do tego od pobudki tylko płacze. No a Ty masz tylko dwie ręce i musisz być na 8 w pracy.

Andzia ja mam maluski domek:) Smieszny z zewnątrz-wąski. Dlatego musialam wygospodarowac taki kącik P zeby miala gdzie sie bawic bo jej pokoj za maly. Ale przynajmniej oplaty male za ogrzewanie. A kuchnia to ta z ikea co wam pisalam ze babca kupila mlodej:) No ja sobie juz wyobrazam twojego biednego meza. Przynajmniej doswiadczyl co ty codziennie rano przechodzisz. Co do porannego placzu-uwaga! M siosty syn (kim ona dla mnie bo nie szwagierką?) Ma 8lat i drze sie dzien w dzien pol godz.jak ma wstac do szkoly (1klasa).

Ps. POMOCY poszukuje czajnika! Od 2 dni i nic nie wiem a ja zawsze opinie czytam. Nie Zelmer Crystal (czy jakos tak) bo mi i mamie przeciekl wiec odpada. I nie Philips bo w pracy musielismy miec tylko tej firmy i zawsze cos je trafialo. Co kupic do max.130zl? Najlepiej do 100?

Ostatnia edycja:
kasiek mialam zelmera i tez przeciekal, teraz mam Philipsa i glośno chodzi. z innymi nie ma doświadczenia.
M przechodzi to codziennie bo to on budzi, ubiera i wywozi Mateusza, wiec teraz mu doszedł Adrian, i mimo, ze jest samodzielny to tez potrafi ruszyć nerwy :pP
a tego 8 latka juz dawno bym przez okno wyrzuciła :-)

Sunshine to sie Pe zrehabilitowal :) A rolety mozesz pewnie zamowic w specjalnej firmie co montuje (ale wiadomo koszt wiekszy) albo dociac sama (kolega docinal wiec mozna - ale szczegolow nie znam ;) )
Wspolczuje polamania - co to bylo? Zawialo Cie czy co?

Andzia no nie wspominalas, ze u mamy siedzicie. Wyjscie z domu z dwojka maluchow pelnych energii to nie lada wyzwanie :)

Aga moze i Antek by mial swoj pokoj, ale by nie mial babci i reszty rodziny na wyciagniecie reki. Ja jestem daleko od swoich i widze jak T "rozkwita" na wakacjach w Pl czy nawet jak slyszy dzwiek skype. Poza tym jesli stwierdzisz, ze lepiej jednak w de to chyba zawsze mozesz wrocic?

Kasiek bardzo mi sie wszystko podoba :) Patrzac na Wasze zdjecia az sie chce robic jakies malowanko czy przemeblowanko ;)
Fajne zdjecie do portfela dostal malz :D Obsluga chlopcow nie jest trudna - do wszystkiego sie da przyzwyczaic ;)

Musze kupic dzis choinke i nie wiem jaka. Buuuu. Pomocy. Lepiej kupic zwykla zielona i udekorowac tradycyjnie?
choinka2.jpg
Czy taka przyproszona sniegiem i udekorowac w bezach i pastelach?
4.png
Nie o takie dekoracje dokladnie mi chodzi, ale wkleilam zebyscie mialy ogoly podglad.
Heeeeelp!

Załączniki

• choinka2.jpg
    choinka2.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 71
  • 4.png
    4.png
    68 KB · Wyświetleń: 64
niespodzianka a która Tobie sie podoba?? albo weź pokaz Tomciowi niech wybierze :p
ja mam zwyklą ( ale kupujemy zawsze żywa tez zwykla _ nie żadne srebrne) a ozdoby złote i czerwone :)

Dziewczyny mam dylemat.
Wczoarj u mamy była moja siostra cioteczna z dziecmi - jeden z chłopców ( lat 7) jest moim chrzesniakiem. Pytam czy napisał list to Mikolaja??? Pokazuje a tam Lego Ninja TMT :OO najbiedniejszy zestaw coś koło 80 zł , a takie juz fajne, ze faktycznie mozna sie pobawic to 250 zł.
No i nie weim co mam zrobić ?? kupić czy nie?? bo ja ta kasę odżałuje ( no moze to złe słowo ) i kupię, ale on coraz lepsze pomysły. Co bezie na komunię.???
Sytuacja rodzinna tego małego jest fatalna ( to temat na eleborat) , matka jak z nimi przychodzi to rzucaja sie na lodówkę. Bida i nędza. To ja ise jej pytam co z tym prezentem , a ona : No , będę mu musiała kupić. Nie umie mu odmówić, powiedziec ze nie ma pieniędzy. Nie kupi jedzenia, nie zapłaci r-ku a lego kupi. Nic do niej nie dociera, zwłaszcza to ze robi dzieciom krzywde ://
Ja wiem ze dla dzieci sie chce najlepiej, ale odmawiac tez tzreba umiec.
To sie rozpisałam.

edek
pomyślałam i w sumie do Maciek napisał list do Mikołaja, w kótrego wierzy i myśli,ze jak był gzreczny ( a niestety był) to dostanie to co chce... ma mamę i skoro mu nie wytłumaczyła ,ze Mikołaj musi dać duzo prezentów itd itp to niech kupuje.
Ehhh im wiecej myśle i szukam za i przeciw tym mi cięzej :(((

Ostatnia edycja:
Andzia ja osobiscie w zyciu nie kupilabym prezentu na mikolaja za 250zl. To przesada troche tyle kasy? Swoim chlopakom pewnie byloby szkoda a chrzesniakowi? Ale to tylko moje zdanie;) Wg mnie cos max 100zl na mikolajki. Ani to urodziny ani komunia:)

Niespodzianka ja jestem zwolennikiem tradycyjnych zielonych:) I mega kolorowych a nie nudnych jednolitych;p Co wolisz moja droga:)

Ja sie czyms strulam. Rzygalam pol godz.!;/ A teraz mlody tak mnie kopie ze nie moge siedziec i glowa zaczela bolec:/

Andzia dla mnie 250 zl to tez przesada. Wiadomo, ze dzieci maja rozne pomysly i o roznych rzeczach marza (ja np. marzylam o samochodziku z akumulatorem, a na poczatku lat 90-tych malo kogo bylo stac na takie cudo). Mysle, ze zestaw lego do 100 zl mozesz mu kupic, albo zlozyc sie z innymi czlonkami rodziny na jeden wiekszy prezent i juz. Nie czuj wyrzutow sumienia, bo nie odmawiasz mu niezbednych rzeczy, ale zbyt drogiej zabawki... a ze mama mu nie potrafi pewnych rzeczy wytlumaczyc... to juz nie jest Twoj problem...

Kasienka oj a cos zjadla, ze Cie tak pogonilo? Lepiej sie juz czujesz? Moze jakis rumianek sobie strzel.

Z choinka to sama nie wiem. Ciezko mi zdecydowac ;) Ale chyba postawie na klasyczna, bo jak mi sie odwidzi w przyszlym roku wersja romantisz to bede musiala znow drzewko kupowac, a tak tylko bombki. Chyba bedzie kolorowe - nietypowe
bombki.jpg
Takie, takie + wlasnorecznie wykonane ozdoby Moze ciasteczka z T upieczemy, albo cos. Musze poszperac w necie :)

Załączniki

• bombki.jpg
    bombki.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Hejka, przeczytałam wczesniej miałam odpisac i .... zapomniałam. Demencja ciazowa do kwadratu. Inaczej nie da sie tego okreslić.

Co do choinki - ja kupuje zywą. Wiec jest tradycyjnie zielona, ozdoby mam co rok te same + systematycznie cos dokupuje. Zobacze w tym roku czy odwaze sie szklane bombki powiesić :) Mam szydełkowe, słomiane, szklane wersja biała i turkus i srebro. I w tym roku kupiłam 6 metlowych + filc :) bedzie albo słomkowo, biało, czerwono turkusowa - albo jak szklane odpadna to bez turkusu :)

Co do drogich prezentów na mikołaja - bez przesady. Na komunie bedziesz musiała wziąc kredyt a na wesele zastawic dzieci... 100 zł to max a i tak za duzo mi sie wydaje. Ja na mikołajki ojej kupiłam rzeczy za 60 zł. Chrzesnicy nic - dostanie cos pod choinkę

Do góry