reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

niestety ale mamy takie slabsze dni to chyba normalne, nie martw sie goldenlucy bedzie dobrze, ja mialam wczoraj kryzys, dzis Ty i chyba tak codziennie inna z nas :-(

dobra musze isc troszke w kuchni posprzatac bo juz zapasy naczyn sie koncza, juz sie smialam ze trzeba bedzie po tacki papierowe jechac, a niestety nie mam zmywarki :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzień dobry mamuśki.

Witam nowe czerwcóweczki, fajnie że nas tak dużo :-).

Słuchajcie, wczoraj wieczorem jak położyłam się do łóżka nagle tak strasznie opadłam z sił, że leżałam jak nieprzytomna, nawet nie miałam siły sama napić się wody. Pojęcia nie mam co mi było, ale aż sama się siebie wystraszyłam. Mam nadzieję że to się nie powtórzy. Okropność, naprawdę. Moj A musiał mnie podnieść z poduszki żeby dać mi się napić wody :baffled:.

Powiedzcie mi kochane czy wy pijecie kawę? Ja sobie pozwalam na slabiutka z ekspresu świeżo zmielona z duża ilością mleka , ale nie wiem czy powinnam pic, czy raczej zrezygnować. :confused:

witajcie
zajrzałam do was bo ten czas tak szybko leci. W zeszłym roku przeżywałam swoje najgorsze 3 tygodnie oczekiwania. Po pierwszym poronieniu (w styczniu) w październiku okazało sie ze jestem w ciąży ale gin kazał czekać do 8 tyg czy poronie czy utrzymam więc do 3 listopada jak na szpilkach siedziałam. Dlatego weszłam do was zajrzeć jak sie czujecie, bo pamietam ten strach, obawy... to było straszne ale warto było. Teraz mam prawie 5 m-cznego zdrowiutkiego szkraba i kocham go nad życie, czego i Wam życze :-)
Pamiętajcie dużo odpoczywać, robota nie zając a wam odpoczynek potrzebny.
goldenlucy mnie od kawy na początku odrzuciło a potem piłam. Grunt, że ciśnienie będziesz miałą dobre to mozesz pić. Ja i w szpitalu po porodzie sobie zrobiłam taką słabiutką, położne pozwoliły.
Jeszcze raz powodzenia. Jak macie pytania to wpadajcie do nas na czerwiec 2011, na pewno odpowiemy :-)

witam was dziewczyny, ja rowniez po 12 godzinach snu z przerwa na siku. w ogole nigdy w nocy nie wstawalam, a teraz prosze... i jak wracam do lozka to juz nie moge zasnac. ale za to snilo mi sie ze bylismy z naszym cudownym SYNKIEM na spacerze, super sen!!!:)

butterfly tez mam humory i kazda najmniejsza sprzeczka konczy sie u mnie placzem :crazy:

ja przestalam pic kawe, choc ostatnio ogladalam taki filmik o uzywkach w ciazy i gin wypowiadala sie ze 300 mg kofeiny dziennie nie zaszkodzi, a to jest rownowartosc 2 filizanek kawy lub 4 filizanek herbaty !!!

Kofeinę zawiera przede wszystkim kawa. Ile mg kofeiny znajduje się w jednej filiżance? To zależy od tego, jak kawa jest mocna i aromatyczna oraz z jakiego gatunku ziaren pochodzi, zwykle to około 100-150 mg kofeiny w jednym kubku kawy rozpuszczalnej lub małej filiżance kawy z ekspresu.
Uwaga! Kawy podawane w popularnych coffee shopach (np. Coffe Heaven) są zwykle dużo mocniejsze - jedna mała filiżanka może zawierać nawet 200-250 mg kofeiny!
W jakich jeszcze produktach możesz znaleźć kofeinę?
  • Herbata (około 70 mg w jednej szklance; około 40 mg w szklance herbaty zielonej)
  • Coca-cola (około 40 mg w jednej puszce)
  • Napoje energetyczne (około 80 mg w jednej puszce)
  • Czekolada (około 30 mg w tabliczce)

reklama
A ja zaczęłam pić kawę inke:) Nie jest taka zła i co najważniejsze nie biega się po niej co chwilę do łazienki tak jak po normalnej kawie, ja i tak jestem częstym bywalcem wc, więc jak by mi przyszło pić kawę, to już w ogóle nie wychodziłabym z łazienki;p

Do góry