reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

400-600 to w Warszawe często samo znieczulenie kosztujew panstwowym szpitalu, a jakbys policzyła jeszcze położną, poród rodzinny i np pokój jenosobowy( 2-3 doby) to Ci wyjdzie koło 3- 4 tysięcy:) w Państwowym szpitalu:)

ale kurde biznes mają z tego że kobiety rodzą i troszczą się o to żeby ich dziecko było w dobrych rękach ... każdy wie jak poród boli dla tego tak dużo liczą sobie za znieczulenie... bo jak ktoś cierpi i ma kase to wiadomo że zaplaci kazde pieniądze by sobie ulzyc...

Ja po porodzie leżałam przed tydzień na sali 7 osobowej i przezylam ... 7 zaplakanych mam 7 rozwrzeszczanych dzieci ale wesolo bylo są kontakty do tej pory :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Matko boska 14 tyś???? miałabym łóżko i meble do pokoju dziecięcego....
w Rzeszowie jest jeden prywtny - jezeli nia masz ubezpieczenia to poród 5 tyś.
Ale wiekszość ma więc na NFZ jest darmowy - ewentualne znieczulenie/cesarka to koszt 800 zł.

O ja pierdziu. Myslalam,ze w panstwowym to za darmo. To juz wole w uk rodzic. Tym bardziej, ze moge wybrac porod w wodzie, a za znieczulenie sie nie placi. Kurcze tyle kasy miesiecznie idzie na skladki, a i tak nic z tego nie ma :no:

Cenią sie z tymi porodami w Damianie, ale mamy tam opieke medyczna, wiec poród jest w ramach ubezpieczenia. Myśle ze bede brala jeszcze pod uwage Kasprzaka, bo lekarz przepowiedzial mi , ze teraz tez prawdopodobnie bede miala wczesniaczka. W takiej sytuacji wydajee mi sie ,ze w Centrum Damiana nawet sie tego nie podejma. Ja slyszalam, ze opieka jest tam bardzo dobra. Zobaczymy, jeszcze mamy troche czasu.

Czyli cesarke można tam " kupić" ? W Lublinie nie da się tak.. robią tylko jak jest zagrożenie życia matki lub dziecka chyba że to drugi poród to zależnie od szpitala w niektórych ma sie do wyboru jak chce sie rodzić a w niektórych i tak karzą naturalnie. No chyba ze sie gdzieś trafi na lekarza skorumpowanego i da mu si ew łape to może załatwi cesarke niewiem nie próbowałam i niemam zamiaru próbować bo jestem przeciwniczką korupcji.

Witajcie!!!
Tak na szybko przelecialam to co pisalyscie - gratulacje dla mamus co mialy USG za dobre wiadomosci.
Co do zwiazkow,to swoje z M przeszlam (nie chce pisac tego na forum), ale teraz jest ok - choc i czasem gorsze dni sa,ale kto ich w zwiazku nie ma. Kiedys bylam cicha i zakochana po uszy,a teraz sie nie dam i wkoncu nikt nad nikim nie goruje.

Kamila nie bede pisac co masz zrobic - jedynie chce ci zyczyc duzo szczescia i zdrowych dzieciaczkow.
Co do ozdob choinkowych - moze zrob z Wiktorkiem lancuch z kolorowego papieru,do tego jakies ozdoby zrobcie,a jak nie masz za co choinki kupic , to idz do lasu i utnij pare galazek i je ozdob - zawsze tak choc troche nastroj swiateczny bedzie.

Nie moge sie doczekac 19.12 bo wtedy ide na USG za ktore ekstra place,wiec moze poznam co siedzi w brzuszku. No i maluszek mnie dzis tak delikatnie 4 razy kopnal - takie przeciaganie czulam,ale teraz wyraznie byly to kopniaczki :-) tak na sierodeczku,gdzie maluszek siedzi :-D

Milego wieczoru i jak cos to udanego weekendu.

Kamila to nie jest korupcja - idziesz do prywatnego, umawiasz się na cesarkę, płacisz i masz.
Ale jest ten plus powstania prywatneo, że państwowe zaczeły sie starać. I masz wybór - poród rodzinny, w wodzie, piłeczki, znieczulenie nieodpłatne, sale 2 - osobowe. I to na NFZ. Kocham rynek i konkurencję :) Im poważniejsza tym lepiej dla nas.

Ja gdybym nie miala tam ubezpieczenia, napewno nie rodzilabym w prywatnym szpitalu. Pierwsze dziecko rodzilam w panstwowym i nie byloby tak zle, gdyby nie te babsztyle pielegniarki dajace do zrozumienia ze im przeszkadzamy w odpoczywaniu w pracy.

co do Damian miałam na mysli to,ze ten szpital nie jest przygotowany na żadne złe scenariusze- jak coś sie dzieję to na sygnale wioza gdzie inadziej. A opieka napewno jest dobra, obsługa miła:)JAk w każdym prywatnym szpitalu:)Ciekawe ile kosztuje poród w Medicoverze...hmmm..ja zkoelii tam mam abonament, ale wiem,ze i tak musialabym płacić:)

a opieka poporodowa na Karowej- TRAGEDIA!!!!!Łaskawe Pani pielgnairki- nawet nie chcę sobie tego przypominać. Byłam po cc, z rwa kulszową- ledwo chodziłam i w nicyzm kompletnie w niczym mi nie chciały pomóc- nawet podkąldu przynieść......ach....no, gdyby je to moje serducho to tez bym rodziła w prywatnym.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry