reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

moje dziecko pierwszy raz ma kontakt ze śniegiem ( tzn 3 kontakt ale pierwszy raz coś z tego czai ) teraz ma taką radochę cały czas chce chodzić po śniegu. Ciekawe czy się ta pogoda utrzyma do świąt ?!?!? 111220_135249.jpg111220_135315.jpg
W sumie dobrze by było bo obiecałam mu sanki ;p

reklama
Dzień doberek :)

U nas też zaśnieżyło i już zdąrzyłam oberwać śniegiem od mojego łobuza w drodze do przedszkola ;-)

Z tym Vatem ciuszkowym to szaleństwo, w dodatku rząd coś przebąkuje że mają w przyszłym roku znieść ulgę na dziecko przy rozliczeniu podatkowym i wprowadzić ograniczenia w becikowym (nie będzie się należało rodzinom osiągającym określony dochód). Polska lipa na całego :confused2:

Dziewczyny czy któraś ma przepisane witaminki Pregna DHA? Jak często bierzecie? Mój lekarz powiedział, że mam powoli wprowadzać biorąc jeszcze folik. Co znaczy powoli? Co drugi dzień? Trzeci? :sorry:

Ja Ci polecam fajną książkę (poniżej foto) - to jedyna lektura którą czytałam w czasie pierwszej ciąży

[Zobacz załącznik 418331
Słyszałam, ze książka jedna z lepszych, dostała nawet duzo nagród na swiecie, wiec moze sobie tez sprawie./QUOTE]

Hmm naplusowalam tyle rzeczy i nic wiecej nie ma:/

Buziak witaj na nowo.

Ja sie obudziłam z palącym gardlem :( chyba siostrzeniec mi cos sprzedal, bo jego tez coś złapalo dziś.

w sprawie witamin - mi gin pogratulował wyników i powiedział żeby w tej chwili nic nie brać.
Żadnych suplementów, kwasów itd.

agaundpestka - szklanka ciepłej wody (max 40 stopni) rozpuść w niej łyżkę miodu i wypij.
Naturalny antybiotyk. Polecany w szczególności w przeziebieniach. Smakuje a kluskow w niczym nie zaszkodzi :)
I tak codziennie

Ostatnia edycja:
A ja od rana znowu mdłości i bezsilność, ubieramy się i spacer, świeże powietrze jest potrzebne. A jak wasze wietrzenie fasolek? Jest codzienny spacerek na świeżym powietrzu??
Czy śpicie jeszcze na brzuchu? Ja staram się nie ale i tak ciągle ląduję w pozycji "4".

A ja od rana znowu mdłości i bezsilność, ubieramy się i spacer, świeże powietrze jest potrzebne. A jak wasze wietrzenie fasolek? Jest codzienny spacerek na świeżym powietrzu??
Czy śpicie jeszcze na brzuchu? Ja staram się nie ale i tak ciągle ląduję w pozycji "4".
Mdłości i mi ostatnio dokuczaja.. chyba to na myśl o śledziach na święta.. kocham jeść śledzie ale odkąd jestem w ciaży to ich nienawidzę :)
Codziennie chodzimy na spacerki bo codziennie chodzimy do sklepu i kupujemy po troszku składniki na jedzonko świąteczne... robie to codziennie aby nie dźwigać więc po troszku po troszku i jest wszystko :) No jeszcze dzisiaj ostatnia partia zakupowa i zostaje tylko gotowanie :) Sama przyjemność ;p

reklama
Mój osobisty też mnie ostatnio zagrzał...wiecie taka dzidzia wyczekana...dwie porażki...teraz póki co sukces...cud...chciałabym żeby wszystko kręciło się wokół mojego brzucha a On sobie zmianę pracy wymyślił...i że niby to dla nas...i dla Kluska...ale gada tylko o tym...nie pamiętał nawet, że dziś usg...do tego wszystkiego zje...nam się piecyk...i trzeba było kupić nowy...bagatela taki wydatek przed świętami...ktoś walną w mój samochód na parkingu...leci AC...A dziś rano wyszło manko na kasie firmowej...wrrrrrrr...co jeszcze?!?!?! Wrrrr.....

Oj, kochana, rok się kończy. W nowym będzie lepiej :-)

no to piekny masz:)ja takiego nie mam nawet poza ciążą- maks 1,9:)

:-)

A mi za oknem pięknie prószy śnieg :laugh2::-D

Do góry