reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja jem co chce, spie jak popadnie.....

A twarz mam wysypana bleee nie wiem czy mozna na to stosowac kremy na tradzik wiec uzywam masc cynkowa ktora gowno daje.
Ratunkuuuuu

nioooo właśnie tacy ludzie są najlepsi choć u mnie każdy mów jedz i pij wszystko ale z umiarem, a owoców pestkowych to chyba nie wolno ale podczas karmienia piersią

ja tam podczas karmienia jadłam wszystko - oczywiście z umiarem ;-)

O tych pozycjach to pisza lakonicznie, niby spac jak sie chce, ale nie tak i siak :eek:

Kobieta w ciąży powinna spać tak, jak jej jest wygodnie a nie jak piszą w poradnikach ;-)

Czesc mamuski, mam nadzieje ze swieta udane! z grubsza poczytalam posty, odetchnelam z ulga bo zadnych zlych wiadomosci sie nie dokopalam:)

ja wiekszosc swiat niestety u tesciowej... ale bylo milo nie powiem. jedzenie bylo pyszne, jadlam wszystko oprocz karpia ktorego nienawidze, i oczywiscie espumisan. bez niego nie moglam zasnac w ogole i mialam wrazenie ze pekne...
bilans : + 5kg od poczatku ciazy, nie podoba mi sie to:/ mam wielki walek tluszczu wokol brzucha...
ale na pocieszenie piersi zdecydowanie wieksze po swietach i czuje juz malenstwo:)) sporadycznie, takie pojedyncze ruchy, ale sa:)

Też słyszałam o tym że jak się śpi na prawej stronie to tą żyłę główną sie przyciska:eek: i jakieś niedotlenienia są...:eek:...więc staram sie spać na lewej ale kiepsko predzej na plecach..........

Ja to kiedyś słyszałam z tą główną żyłą ale że jak się śpi na plecach, ale i tak poza tym to i tak nie teraz tylko jak dziecko już waży parę kilo ;-).

Jeśli będzie Ci uciskać to będziesz to czuła bo będziesz się gorzej czuła i zmienisz po prostu pozycję.

Ja tam całą ciążę spałam więcej na prawej stronie niż na lewej, na plecach mi było źle i niewygodnie więc nie spałam ;-)

Mi jedyne co przeszkadza w spaniu to zatykający sie nos. Teraz jak ziaba nie siedzi juz na pęcherzu to przesypiam całe noce:-)

mi tez przeszkadza właśne zatykajacy się nos nie potrafie spac i oddychac przez buzie
co do pozycji to ja uwielbiam spac na plecach i zarowno w 1 ciazy jak i teraz mam z tym problem bo w nocy nieswiadomie przewracam sie na plecy w 1 ciazy zwrocil mi na to uwage moj gin zeby spac na lewym boku pod koniec ciazy to i tak zadna pozycja jest niewygodna bo wszystko przeszkadza

Mnie ciśnie, bo mam materac ktory dostosowuje sie do ciala :(
Dlatego mnie jakby otula i w konsekwencji na dole ciśnie...
Chyba przeniose sie na podloge :eek:

Murkoff:
brzuch plecy- po prostu nie za wygodne, na dodatek na plecach rosnaca macica moze uciskac kregoslup, jelita i dwa glowne naczyni krwionosne- aorcie oraz zyle glownej dolnej.
moze to stac sie przyczyna bolu plecow i hermoroidow, sprawic, ze uklad trawienny bedzie mniej wydajny, przeszkadzac w oddychaniu i krazeniu krwo, a nawet wywolywac niskie cisnienie krwi.
Mowi tez ze nie znaczy to, ze musimy spac na stojaco (jak ja dzis ihhhi)
Zwijanie sie w klebek lub prostowanie na boku (najlepiej lewym) z zalozeniem jednej nogi na druga lub z poduszka miedzy nimi jest najlepsze dla matki jak i plodu.
Nie tylko ulatwia przeplyw krwi ze skladnikami odzywczymi do lozyska lecz wspomagana jest takze praca nerek, co oznacza skuteczniejsze usuwanie niepotrzebnych produktow przemiany materii i nadmiaru plynow oraz zmniejszenie obrzeku kostek nog stop i rak.
Ale pisze tez, ze nic sie nie stanie jak sie obudzimy w naszej starej pozycji, do nowej pozycji cialo sie przyzwyczaja pare dni.
Pisze tez o poduszce dlugiej na 150cm ktora pomoze utrzymac pozycje, lub paru poduszkach :tak:

No właśnie - nie dajmy się zwariować!
Przecież kobiety przez całe wieki chodziły w ciąży i rodziły zdrowe dzieci bez tych wszystkich udziwnień i też było oki (czego dowodem jesteśmy np my - ich dzieci).
Moja mam np dziwi się strasznie po co łykam witaminy, skoro dobrze się odżywiam. I wkurzają mnie niektóre babki w pracy - tego nie rób, tego nie dotykaj itd. No bez przesadyzmu...

Ja mam w pracy to samo...nie przechodź przez kable...zmień komin na szalik bo dziecko będzie pępowina okręcone...masakra...

reklama
Ja mam w pracy to samo...nie przechodź przez kable...zmień komin na szalik bo dziecko będzie pępowina okręcone...masakra...
zmien komin na szalik to juz nawet sa takie nowoczesne przesady :D? niezle jaja. ja mam gdzies wszystkie przesady, i bylam chyba jedyna matka ktora mlodemu nie przywiazala jakiejs (wybaczcie)debilnej kokardki w wozku. wszyscy pretensje o nia mieli i kazdy sie czepial ze dziecko musi miec ta kokardke. a ja sie uparlam ze nie przywiaze bo jak zaczne wierzyc ze zdrowie i zyciemojego dziecka zalezy od jakiejs kokardki w wozku to juz mozna mnie do psychiatryka wsadzic. ja wogole jestm bardzo anty na takie rzeczy i mnie trafia po prostu i rovbie na odwrot:/ i dalej nie kumam po co ta kokardka hehehe
Wy dzisiaj dojadacie swiateczne rzeczy czy juz od nowa bo szcz4erze mowiac to juz nie moge patrzec na swateczne jedzenie :D tyle sie czekalo a teraz mnie odrzuca :D

Do góry