reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
kurcze jak mi si włączyło na marzenia:)
Jedyne co widzialam to Lublin bo tu mieszkam i góry raz w życiu w Zakopanem dwa lata temu :) Nawet nad polskim morzem nie byłam ahh marzy mi się podróż do PAryża.. do Włoch .. do Hiszpanii i na jakąś wyspę jeszcze :) Z palmami i błękitnym morzem :) Oh jak ja kocham moją wyobraźnię :) Bez niej chyba bym zginęła:p

Tez mam jakiegoś fioła na wpisywaniu w google wyspa plaża błękit niema albo wschód/zachód słońca:) Kurcze jakie to wszystko piękne :p mogę tak oglądać i oglądać zdjęcia.. caly czas bez przerwy :)

Od tamtej pory co kilka dni temu pisalam ze dzidziusia czuje to on teraz daje znac kilka razy dziennie o sobie po parenascie minut. Czasem czuje strasznie mocne ruchy i potrafie odroznic ruch kończyny od tułowia głowy czy pupu .. czuje wyrażnie coś długiego i cienkiego jak sie przeczuwa albor az jakąś kulkę czyli zapewne głowę lub pupę:p pod ręką nic nie czuć za duzo tluszczyku przeszkadza niestety

zapomniałam wam powiedzieć jeszcze, że w tym szpitalu leżałam ostatecznie w sali należącej do porodówki, sala do której idzie mama już po porodzie z dzidziusiem

pełna szwabska kulturka, ładne kolorowe, 2 osobowe pokoiki z łazienką, na ścianach piękne artystyczne zdjęcia noworodków, komoda z przewijakiem, wszystko przygotowane typu pieluchy, mokre chusteczki

w uk po porodzie wylądowałam w 4 osobowej sali ale można było się odgrodzić kotarami ale niestety wszystko było słychać no i kibel na korytarzu choć wcale nie wydawało mi się, żeby warunki były złe
nie wiem jak z tym w Polsce jest

A no i w szpitalu wszyscy mnie pamiętali, lekarze i pielęgniarki więc jak tam znowu wyląduję, mam nadzieję dopiero w czerwcu to będę się czuła jak u siebie w domu, to jedyny plus moich szpitalnych przygód

PaulinaMaria i zjedliscie? ja sie boje meduz tutejszych bo one im mniejsze tym bardziej jadowite a i zdarzaja sie te czarne :eek:
zalezy tez od wiatru i brzegu, tu, gdzie mieszkam sa tylko te wielkie galarety, zas u tesciowej sa te wsciekle brrrr zwyczaowo kazdy sycylijczyk przynajmniej raz w zyciu jest poparzony :confused2: poznac to mozna po lysych plackach na nogach np
minie sie nigdy nie przytrafilo ale pare razy sie otarlam
najgorzej z dziecmi :no: az serducho sie kroi

karamija- moja siostra tez mi wspomnala, ze szpital niemiecki to jednak jest klasa :tak:

Natka wizytę mam na 16.00 :D

co do tycia to ja też sporo utyłam już, jakies 6 kg :( ale to przez to, że ja ciągle czuję głód :(
w pierwszej ciaży przytyłam 20 kg ale zaraz to zrzuciłam, z tym że początkowo chudłam, nie miałam apetytu a teraz odwrotnie ...

cycki też mam wielkie, kiedyś byłam przekonana że mam miseczkę C/D ale jak mnie w jakimś sklepie wymierzyli, to byłam w szoku, ale stanik trzyma cycki dobrze, nie latają jak szalone jak np. biegnę ze schodów :)
aa i teraz rosną i rosną hehe

wiecie co? jestem krótkowidzem, mam niedużą wadę - 1,5, a czuje że nieco wzrok mi się pogorszył, po niedzieli idę do okulisty ....

a co do imion - miałam 2 typy dla synka a na porodówce wymysliłam huberta i tak zostało :D chociaż wcześniej nie brałam tego imienia pod uwagę :)

widziałam że w zestawieniu popularnych imion 2011 są moje typy - Michał, Maja, Zuzanna ....
dobrze że jeszcze trochę czasu mamy :)

gosik zrobione :tak: teraz tylko odliczać...
karamija w Polsce to zależy od szpitala, są lepsze i gorsze, ja np. będę rodzić w takim podobnym jak w twoim opisie-dwuosobowa sala poporodowa z łazienką itd.

moja córeczka ma na imię Lilianna:)Lilianna Helena:) mówimy na nią Lill, Lilli, Lila, Lileń:)

zrobiło się to imię rzeczywiscie bardziej popularne niz jak ja nadawałam imię, ale nadal jest mało Lilek- w Warszawie to imie jest na 32 miejscu:)My nie znamy żadnej dziewczynki o tym imieniu:)

a ja mam do wyboru - jak w opisie - 2osoby na sali, duza ładna łazienka, oddział świezo wyremontowany.. .albo standard troche gorszy a opieka zajebista:zawstydzona/y:

ehhh tak tu o tym jedzeniu i tyciu nagadylyscie ze sernik upieklam:sorry: a mialam uwazac...niech bedzie ze to na swiet:pbo jutro swieto jakby ktos zapomnial i skley pozamykane...

reklama
Do góry