reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Blond już idę, jadłam sobie jeszcze pomarańcze na drugie śniadanko. Piszę prace na zaliczenie z kilku przedmiotów i jeszcze mam 11 konspektów do napisania ale dam radę. Jestem dopiero na I stopniu i nawet nie piszemy pracy licencjackiej bo zmienili nam formę kończenia studiów i uzyskania dyplomu. Będziemy mieć egzamin praktyczny i teoretyczny i nawet jeszcze nikt za bardzo nie wie jak to będzie wyglądać, już nie wspominając że egzamin ma być w czerwcu więc mogę go zdawać na porodówce.
A mogłam iść od razu po maturze na studia pedagogiczne to mi się jakiejś fizjoterapii zachciało

reklama
Kam...Kluch szaleje...kopie (czuje lekkie dotknięcia), wypina się (wypukła twarda gulka) i się przekręca (chwilowe twardnienie i nawet lekki ból na środku brzucha - znika i mija szybko po przyłożeniu ręki - szczególnie taty)...a więc zabawa na całego. Oo wczorajszych harcach postanowiłam odstawic czekoladę bo chyba nią tak Go rozbudziłam :)

Tialana...fakt, nie pomyślałam...o pęcherz trzeba dbać ;)

moje tez tak po mnie jezdzie ze mnie wszystko co posiadam na dole boli:eek::eek: nie wiem co to za pozycje, ale sie tak smmarkaty prostuje, ze az mam łzy w oczach:eek: ale kocham i to:happy2:

sicil - podzielam zdanie witamin. Co do wielkosci to wolałąbym brac dwie niz taką gulałę:eek: A jak Ty tak codziennie bierzesz i tak duzo tych tablet to moze je nożykiem na pół??? Właśnie !! ślyszałam, ze nie wszystkie tabletki mozna kroic to prawda???
tialala - moze Ci pomozemy z tą praca???;-) Pamiętam jak sie pociłam nad swoja brrrrrrrrrrrrrrrrrrr i na szczescie do szkoly to ja juz wyłącznie na wywiadówki:cool2::cool2:

blond20 - baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wazny temat poruszyłas!!! Mysle ze mogłybysmy te pępki przedyskutowac, bo ja zielona jestem w tej materii (trzecie dziecko w drodze hehe a ja głupia:eek:) i chciałabym wiedziec jak to sie pielegnuje, bo ja bliźniaki do domu to juz niemalże ząbkujące ze szpitala odebrałam:sorry:

To ja opowiem o moim doświadczeniu z pepkiem.
Zalecono mi kąpiel dziecka w tak małej ilości wody by ta nie dostała się w żadnym stopniu do pępuszka.
pieluszki podwijałam by nie uciskały one pępka... hm przemywałam go kilka razy dziennie.. ale czym hm.. a już wiem. W szpitalu jak wychodziłam dali mi recepte na taki roztwór on chyba śmierdział spirytusem.. i musiałam wykupić w aptece to co przpeisali i tym smarować i gazikami jałowymi.

blond20 - baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wazny temat poruszyłas!!! Mysle ze mogłybysmy te pępki przedyskutowac, bo ja zielona jestem w tej materii (trzecie dziecko w drodze hehe a ja głupia:eek:) i chciałabym wiedziec jak to sie pielegnuje, bo ja bliźniaki do domu to juz niemalże ząbkujące ze szpitala odebrałam:sorry:

co do pępka to nam położna kazała normalnie kąpać tylko dobrze go potem wysuszyć, potem psikać środkiem do dezynfekcji octenisept i po jakimś tygodniu sam odpadł :-)

Witajcie,
W szczególnosci witam nowe Dziewczęta:)

a ja dzisiaj obudziłam się o 5 i lezałam i nagle cuzje kop, kop, za chwile znowu kopniak i kolejny i tak przez 5 minut:) i myślę, ale Naatuś z Ciebie bedzie ancymonek. Także skoro tak przyszło mi imię Natalia to bedzie Natalka- to znak:)

no ja tez jak leze, to czuje dzisiaj jak sie buntuje, ze lezymy :eek: wpierw lagodnie do mnie, a teraz chyba z piesciami :eek:

buziak- ja takie normalne to mam male, najgorzej mam z zelazem, ale to paskudztwo jest w tym ampulkach :wściekła/y: a progesteron w tej ochronce rozpuszczalnej- ehhh cwaniary wiedzieli jak uprzykrzyc zycie kobietom :eek:

tu jesli chodzi o kikut to wiem, ze norma jest od 5 do 20dni, ale, ze odpadaja szybko :tak:

no ja tez jak leze, to czuje dzisiaj jak sie buntuje, ze lezymy :eek: wpierw lagodnie do mnie, a teraz chyba z piesciami :eek:

buziak- ja takie normalne to mam male, najgorzej mam z zelazem, ale to paskudztwo jest w tym ampulkach :wściekła/y: a progesteron w tej ochronce rozpuszczalnej- ehhh cwaniary wiedzieli jak uprzykrzyc zycie kobietom :eek:

tu jesli chodzi o kikut to wiem, ze norma jest od 5 do 20dni, ale, ze odpadaja szybko :tak:

ahahaha mamuśka niegrzeczna jesteś skoro bobo już do Ciebie z pięściami :)

a mój dzidziol to też chyba po czekoladzie jest bardziej aktywny...siedze sobie grzecznie w pracy, nie tyram za bardzo a on mnie non stop nawala
wrrr...no żeby z pięściami na mamusię :-D

reklama
juz widac charakterek ojca :eek:
nie o piesci chodzi hihihih, ale o pozne wstawanie, rano moge lezec i lezec i nic, wieczorem zas (wyzalalam sie ze go nie czuje, to wczoraj mi dal koncert, ze przez sen go czulam) pokutuje

Do góry