reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Magnificent wez to skroc jakos bo my tu po veritaserum i gkvip mamy dosc :D moja pamiec sie konczy :D

oho, widać jak na dłoni, że już się mózgi kurczą, mówiłam :p no juuuuuuż, juuuuuuuż, skróciłam, mam nadzieję, że teraz nie za trudne ;d

W powietrzu czuć moje L4...spałam do 8.30!!! Witam...i wprowadzam cent, serum i vip...jako skróty jeśli już wiecie o co kaman to zgadzać się i wybaczać ;D

zamiast cent, wybrałam magni, jeśli można :D

dla mnie wymioty to rzecz najgorsza na swiecie

Dla mnie też! Dlatego drżę, czy jeszcze mnie nie nawiedzą, chociaż na razie od początku ciąży nic się nie wydarzyło... Buziak, słyszałaś o emetofobii? Ja na nią cierpię od kilku lat. To strach przed wymiotowaniem swoim i wszystkich wokół Ciebie. U mnie przybrało to przez lata całkiem duże rozmiary, pamiętam właściwie wszystkie epizody, których byłam świadkiem, po zobaczeniu/usłyszeniu jak ktoś haftuje, serce mało nie wyskoczy mi z piersi, robi mi się niedobrze i to potrafi bardzo długo trwać. Efekt jest taki, że unikam imprez alkoholowych, sama nigdy się nie upijam i uważam na to, co jem, żeby mi nie zaszkodziło, a jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to pierwsze, o czym pomyślałam, to było: o nie, i będę wymiotować!??!! To okropna fobia, mam nadzieję, że Ty jej nie masz, dla mnie jest często ogromnym utrudnieniem w życiu (nie sądzę np., żebym kiedykolwiek jeszcze popłynęła statkiem po rejsie z Helsinek do Tallina w czasie sztormu, kiedy sama nie miałam choroby morskiej, ale jedna laska miała i rzygała co kilka minut). No i oczywiście często jest mi wstyd, kiedy muszę ludziom tłumaczyć, na czym polega mój problem.

I właśnie gdy myślałam, że to mnie nie dotyczy - znaczy sie przytulanko z porcelaną - bo to już 4 miesiąc no i tylko raz mi się zdarzyło do tej pory... zdążyłam dobiec do toalety chyba tylko dlatego, że mam ją blisko:(

no to teraz się zestresowałam... :( i oczywiście bardzo współczuję!!!

reklama
verit ja kwas zaczęłam brać prawie rok przed poczęciem :-D tak nam się jakoś przeciągnęło
chodzi mi głównie kiedy należy go odstawić bo wciąż go mam i wciąż biorę bo co mam wyrzucić ;-)

Jeśli stwierdziłaś, że jesteś w ciąży, powinnaś natychmiast rozpocząć zażywanie kwasu foliowy w dawce nie mniejszej niż 0,4 mg dziennie i kontynuować terapię aż do końca 12 tygodnia ciąży. Nie martw się, jeśli jesteś w bardziej zaawansowanej ciąży niż 12 tydzień i nie zażywałaś wcześniej kwasu foliowego. Pamiętaj, że większość dzieci rodzi się zdrowa.

Ja skończyłam branie w 14 tyg ciazy:-)

Ja odstawiłam Folik w 12 tygodniu ale dlatego że w Pregna Plus on występuje.

Niech będzie, więc Magni :)
Nie łykam już samego kwasu bo mają go w składzie witaminy Femibion.

Szkodzić? Chyba nie...(uniknęłam jeżyka-uffffffffffffffffffffff)

Ja tez folik lykam od czerwca non stop... do tego femibion ten dla planujacych ciaze i na poczatek ciazy (tam jest kilka,ja lykam ten pierwszy),do tego tran i rutinoscorbin i kieliszeczek doppel hertz:) robie co moge by byc zdrowa,silna i przygotowana:)

a myślicie że dalsze branie go może zaszkodzić?

Na ulotce mojego kwasu foliowego agitowali, żeby kobiety łykały go nawet przez całe życie, bo to zdrowe, potrzebne i w ogóle cacy, więc na pewno nie zaszkodzi. Ale oczywiście jeśli w witaminach dla ciężarnych w składzie jest, tak jak mówi carla81, to nie ma sensu łykać samego.

reklama
Do góry