reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, ratunku!!!

Byłam dziś u dentystki, plombowała mi 8. Teraz tak mnie boli, że się skręcam i dostałam gorączki i bólu brzucha. Dzwoniłam więc ponownie do doktor, a ona powiedziała, że ząb jest do wyrwania, a to taka 8, że trzeba ją dłutować i szwy zakładać, a mam unikać stresu, bo mam wtedy skurcze i ląduję w szpitalu. Strasznie boli, strasznie się boję.

W ciąży nie można dostać takiego znieczulenia, które złagodzi ból wyrywanego zęba prawda? A potem powinno się brać antybiotyki, a czy ja będę mogła?

Nie powinno się wyrywać zębów w I trymestrze. Znieczulenie dostaniesz dobre. Ale idź do innego dentysty lepiej. I idź szybko, bo do jutra bardzo spuchniesz.

Sama to przechodziłam

reklama
MŁODAK - nie rozumiem tak napisałas...:zawstydzona/y: co maja te stałe godziny do tej przełozonej wizyty??? W ktorym tyg zaczelo jej skakac to cisnienie? Czemu lezała 1,5tyg???:szok:

i ile wazyły dzieciaki???? blond - dopegyt- to lek na nadcisnienie, dla ciezarnych (ja brałam 3razy dziennie i nic nie dawał:baffled:) isoptin to tez od serca i cisnienia a fenoterol na podtrzymanie ciazy, szyjke:happy: Brałam:tak:

mona - gratuluje!!;-)

Podobno po południu ma się najlepsze ciśnienie - tak jej potem wytłumaczono w szpitalu i dlatego tak późno zdiagnozowali to zatrucie. A ona chodziła cały czas na tę samą godzinę i dopiero jak raz poszła na inną (nie wiem czy to było rano czy wieczorem) to okazało się, że ma podwyższone sporo, a do tej pory nie miała szans na wykrycie tego. Mam nadzieję, że trochę jasniej to napisalam. Nie wiem który to był dokładnie tydzień, mi powiedziała, że koniec 7 miesiąca.

A musiała leżeć 1,5 tygodnia z racji tego zatrucia. Leżały w sali we dwie z drugą dziewczyną też z zatruciem. Tak podobno trzeba. Nie bardzo chciałam ją wypytywać bo normalnie jak opowiadała to łzy w oczach miała.

Buziak o wlasnie tak jak piszesz:) tez posprawdzalam i ten cyclo 3 fort byl na obrzeki a to ostatnie to po prostu zelazo bylo. a Ty zatrucie mialas? ta reszta lekow to zauwazylam ze dosc popularna byla wsrod mamusiek na pazdzierniku pod koniec ciazy, wiele z nas je bralo, szczegolnie ten fenoterol. pamietam ze po tym fenoterolu i isoptinie kijowo sie czulam i nie chcialam go brac ale o co dokladnie chodzilo to juz nie pamietam na szczescie:)na razie mam cisnienieo.
Mlodak ja wlasnie tez nie rozumiem tej czesci z tym przelozeniem godziny wizyty :D:D:D .

miałam zatrucie i to konkretne - nikomu nie zycze!!!!! okropna choroba:zawstydzona/y: a samopoczucie Ci przypomne - skaczaca pikawa pod gardłem i trzesawica rak taka, ze zupy zjesc sie nie dało:rofl2:

miałam zatrucie i to konkretne - nikomu nie zycze!!!!! okropna choroba:zawstydzona/y: a samopoczucie Ci przypomne - skaczaca pikawa pod gardłem i trzesawica rak taka, ze zupy zjesc sie nie dało:rofl2:
:rofl2::rofl2::rofl2: a wiesz ze chyba tak bylo wlasnie :D wiem ze mi sie we lbie krecilo i bylo niedobrze ale to moglo byc przez to zelazo przy okazji. zreszta to wszystko tak pomieszane bylo ze jak te leki sobie przygotowalam na caly dzien i podzielilam to moglam sie tym najesc w sumie:baffled: to ja sie nie dziwie ze moglo byc niedobrze jak to tle chemii na raz.
a to bialko tez mialas? wiem ze moja ciotka miala zatrucie ciazowe i urodzila w 32 tyg, tzn cc jej zrobili.

Młodak no juz jasniej hihi. ale wiesz co ja to nie wiedzialam o jakiej porze jest najwyzsze. wiem tylko po sobie ze ja do poludnia mam trupoie takie kolo 90/50 a potem juz kolo 100 mam. dzisiaj przed ginem kawe wypilam iu mialam po kawie 105/65 . aaa co ciekawe dzisiaj polozna mi wysokosc i szerokod brzucha mierzyla znowu( w warszawie ani razu nikt mi tego nie robil przez cala ciaze) juz nie wspomne ze do porody mnie tymi widelkami zmierzyla miesiac temu:confused:
w sumie mi to wsio ryba, mogla mi jeszcze szerokosc doopy zmierzyc zeby bylo do kompletu:rofl2: tylko ciekawe po co to.

uciekam po mlodego

Ostatnia edycja:
no albo chcial mnie wystraszyc ze mam tyle nie zrec :D
:-D:-D:-D

jjm86 na twoim miejscu skonsultowałabym to z innym dentystą, są tacy co nie lubią leczyć ciężarnych i może ta twoja właśnie taka jest, ponoć w ciąży jakiś rodzaj znieczulenia się dostaje bez czegoś tam, ale nie pamiętam czego, a bez znieczulenia się nie powinno, bo stres za duży

MONA Gratulacje!!!

mnie boli brzuszek, zrobił się twardy...to chyba od siedzenia przed kompem :baffled: jeszcze trochę dzidzię pomęczę, a po obronie będziemy sobie w końcu leniuchować:laugh2:

Podobno po południu ma się najlepsze ciśnienie - tak jej potem wytłumaczono w szpitalu i dlatego tak późno zdiagnozowali to zatrucie. A ona chodziła cały czas na tę samą godzinę i dopiero jak raz poszła na inną (nie wiem czy to było rano czy wieczorem) to okazało się, że ma podwyższone sporo, a do tej pory nie miała szans na wykrycie tego. Mam nadzieję, że trochę jasniej to napisalam. Nie wiem który to był dokładnie tydzień, mi powiedziała, że koniec 7 miesiąca.

A musiała leżeć 1,5 tygodnia z racji tego zatrucia. Leżały w sali we dwie z drugą dziewczyną też z zatruciem. Tak podobno trzeba. Nie bardzo chciałam ją wypytywać bo normalnie jak opowiadała to łzy w oczach miała.

Młodak - zeby nie było - nie neguje czyjejs choroby ani cierpienia bo tez to przeszłam i wiem jaki to jest dramat. Ale troszke nie chce mi sie w pewne rzeczy wierzyc.... (nie mowie ze Ty kłamiesz czy ona,ale moze troszke przesadzała z tymi godzinami:baffled:)
Tez miałam nadcisnienie i biorac najwyzsza dawke dopegytu cisnienie miałam wysokie bez wzgledu na godzine /chyba rano po wypoczynku jest najwłasciwsze, ale nie bede sie spierac bo to tak na moje oko ;) Wiec moze wcale ten 1lekarz niczego nie przeoczył tylko dopiero po jakims czasie zaczeło jej skakac to cisnienie /u mnie tez nie od poczatku było wysokie;-)
Po drugie ja przez gestoze po porodzie byłam w stanie krytycznym i jak urodziłam z pt/sob to nie pozwolono mi wstac w sobote ale juz w niedziele KAZANO mi sie podniesc, umyc i oczywiscie bez przesadyzmu ale rozruszac sie..
Czasem z wieczora pielegniarki kazały mi sie kłasc gdy cisnienie wzrastało na noc ale nie było bata, zebym wieczorem nie poszła do szkrabów/ a wierz mi ze w IMiD opieka jest rewelacyjna!
Nie pisze tego zeby cos negowac, ale wiesz jak to czasem jest z kolezankami;-) /chociaz nie umiejszam jej choroby!!!
A powiedz jeszcze ile maluch tej kolezanki wazył w momencie urodzenia???

Blond - Twój Rafał tez???

miałam i bialkomocz - chyba dopiero z rok albo poltora po prodzie przestałam je tracic

Ostatnia edycja:
ja na rozstępy kupiłam sobie pharmaceris foliacti i jestem bardzo zadowolona !!!!! od niedawna smaruję się już 2 razy dziennie, a po oliwce bambino wyskakiwało mi uczulenie jak nigdy i musiałam ją odstawić :-(

Ja też go używam i tego żelu aa na cycki do pielęgnacji wyglądają super...

cześć dziewczyny, ja znowu na chwilkę wpadam i bezczelnie napiszę tylko o sobie, sorki, jak już będę na zwolnieniu mam nadzieję, że będę miałą więcej czasu i będę mogłą pisać regularnie.
Wcześniej pisałam, że mam USG 30.01 ale nie wytrzymałam i przepisałam się na wczoraj -24-01 więc zdaję relację.
dzidzia zdrowa, wszystkie parametry w normie, jest tylko trochę młodsza niż jak wynika z OM.
i będzie >>>>>>>>>>>> DZIEWCZYNKA>>>>>>>>>>>>:-):-):-):-):-):-):-):-)
Gratulacje!!!!!!!!!!!!

Zaoszczędziłam ponad 90 zł bo spodnie h&M Mama kosztowały 100 zł ostatnio w sklepie a Ja znalazłam identyczne za 7 zł bez oznak używania....i jeszcze parę ubranek dla skarbka tak więc pochwalę się łupami w odpowiednim wątku...

reklama
gratuluje coreczki

ja nie wiem dziewczyny ale jakos dziwnie sie czuje pytam juz was kilka razy o te polozenie poprzeczne i przodujace lozysko.....czy ja jestem niewidzialna

Do góry