reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak ty mnie nie strasz, ja mam kręgosłup wygięty w chińskie "S" - dobrze że to nie była oznaka wczesnego porodu. Może odpoczywaj więcej.
A propo Maiumi witaj w naszym gronie. Jak troszkę pośledzisz nasze wpisy to zobaczysz że niektóre w nocy spać nie mogą tak więc różnicą czasu się nie przejmuj. Po prostu pisz do nas na pewno przeczytamy.

Niestety Buziak obawiam się że możesz mieć wiele racji. Wiesz w każdej plotce zasiane jest ziarenko prawdy.

reklama
ja jeszcze mialam nadzieje ze zyje....
szok...
[*]
psa bym tak nie potraktowala a ona zakopała własne dziecko i jeszcze wymysliła porwanie. Ktoś musiał jej pomagać.
Mąż wcześniej zeznał że pomagał żonie znieść wózek z dzieckiem...nie wiedział ze znosi martwe dziecko????to sie kupy nie trzyma. Oni oboje kłamią....według mnie zabili dziecko

Witam się :)
Mam tydzień do nadrobienia... nie wiem jak ja tego dokonam - tyle napisałyście...
Do tego jeszcze sobota u nas jest dniem sanitarnym, czyli pranie, sprzątanie, zakupy i gotowanie. Pewnie wieczorem coś skrobnę. Przemknęło mi przed oczami, że doszły nowe dziewczyny mamusie, więc witam gorąco :happy:. Reszta wieczorem :happy:. Temat Madzi z Sosnowca... szok i sama nie wiem komu współczuć, kogo ganić. Sprawa była dziwna od początku, ale do wczoraj miałam nadzieję, że matka sama sprzedała malutką. W obliczu takich informacji jakie mamy teraz o niebo lepiej by było gdyby faktycznie ją sprzedała...

Witam! :-)

Gratuluję nowo poznanych płci dzieciaczków! :tak:

My dziś wieczorem idziemy na potańcówkę. Ale się najem ;-)

Tak sie zastanawiam.......mi też glukoza smakowała i dziwiłam się, że inne dziewczyny tak narzekały. I co się okazało? MIałam cukrzycę ciążową. Może glikoza smakuje tylko dziewczynom z cukrzycą :laugh2:

verita nawet mnie nie strasz.... MI ona też smakowała. Ale dowiem się w poniedziałek dopiero - u mnie w laboratorium wyniki przekazaują od razu do lakarza zlecającego. Chyba ze wychodza bardzo duże nieprawidlowości to wtedy dzwonią.

Hey dziewczyny!
Jesli mozna sie dolaczyc to ja bym z chciala. Zostane mama w czerwcu a dokladnie 4 przynajmniej tak mi mowia tutaj w Anglii bo znowu w Polsce gin podal date na 31 Maja i teraz nie wiem w kazdym badz razie gdzies pomiedzy :-) Ciesze sie ze wkoncu zdecydowalam sie przylaczyc do Was bo chyba mi brakuje babskich pogaduszek :happy: Pozdrowinia dla wszystkich mamusiek!!!

Witaj,

Dziewczynka jak nic huraaaa

Gratuluje. Czyli szaleństwo zakupowe możesz rozpocząc.

Witajcie dziewczyny:-)
Ja również zostanę po raz kolejny mamą w czerwcu, termin mam na ok. 16.06, to moja piąta ciąża, dwie pierwsze niestety straciłam z dwóch kolejnych mam dwie córeczki, teraz wg grudniowego usg zrobionego w Polsce będzie ponoć synek a tak naprawdę zapewne okaże się po porodzie bo tu płci na usg nie mogą lekarze podawać pacjentką.
Obecnie mieszkam w Chinach… w tym lub przyszłym tygodniu pojadę na usg „połówkowe" muszę najpierw zorganizować sobie tłumaczkę z chińskiego na angielski :cool:
Mam nadzieję, że uda mi się z Wami popisać troszkę mam utrudnione zadanie przez siedmiogodzinne przesuniecie czasu, co przyznam szczerze nie ułatwia mi kontaktu z Polską…
Pozdrawiam z daleka!!!

Witam, i zazdroszcze. Azja strasznie mi podróżowo - jedzeniowo - klimatycznie odpowiada.

Kamilu córeczki urodzone w Polsce starsza w Poznaniu młodsza we Wrocławiu. W Polsce mieszkamy w okolicach Wrocławia właśnie. W Chinach jestem z córkami od czerwca zeszłego roku mąż troszkę wcześniej jesteśmy tu z powodu pracy mąż dostał kontrakt na rok i tak wyszło. Trzecie dziecko również chce urodzić w Polsce (planuje przylecieć dziewczynkami pod koniec kwietnia) jakoś sobie porodu tu nie wyobrażam no i finansowo nie da rady trzeba zapłacić i to dużo. Co do płci jest zakaz bo często Chińczycy decydowali się na aborcje ze względu na płeć dziecka ( a aborcja jest tu całkiem legalna) ogólnie to jest inna kultura i cały czas mnie tu coś z ich życia zaskakuje i dziwi...

W druga strone to też działa. Do tej pory mój maz wspomina ze czuł sie jak gwiazda filmowa, bo wszyscy chcieli mniec z nim zdjecie tylko dlatego ze jest wysoki (186)

A ja sie melduje. Mam chyba kaca po parapetówce. Cos mnie głowa pobolewa. A impreza skończyła sie po 2.
A dzis jeszcze niedobitki przychodzą.

Dzieciok - dane szersze w wątku odpowiednim. A tak to nasze dziecko z bardzo duzym prawdopodobieństwem nie bedzie rozpaczało z powodu sukienek gdyz chyba jest dziewczynką :) Aczkolwiek dodał ze przy stwierdzaniu płci jedynym lekarzem który nigdy sie nie myli jest ten który poród odbiera :)
Więc proszę o dpisanie w odpowiednim wątku naszej Martynki.
Lekarz w trakcie pogadanki jak uskyszał ze ciuszki juz zaczynam kupować to zasugerował od rozmiaru 62... Bo ze swojego doswiadczenia wie ze to 56 strasznie krótko slużą z w dłuzszych zawsze rękawki mozna podwinąc.

A i mama mnie spacyfikowała. Kupiła 50 szt ciuszków niemowlecych.

Aylin no to ulga nie? te dziesiatki slicznych rozowych ciuszkow sie jednak przydadza:) gratuluje!!
ja tez glownie kupuje 62 i 68, z 56 to mam moze z 5 sztuk

macku no no , to milej zabawy:)

ja leniu****e i przeczytalam juz pol rozdzialu o porodzie murkoff... najbardziej sie boje tego rozciagania krocza, to musi byc masakra. ona tam pisze zeby sobie masowac przed porodem od wewnatrz , ale taki masaz to chyba wiadomo do czego prowadzi a skurcze niewskazane? :eek::eek: o tym nic nie pisze:crazy:

reklama
Maiumi witaj w gronie mamusiek :-)

Mlodak, ale nas wystraszylas kobitko. Idz jak najszybciej do ortopedy, moze on cos zaradzi.

Kamila cudownie jest uslyszec "kocham Cie" od takiego malego dzieciaczka - tym bardziej, ze to Twoje ukochane sloneczko - Twoj syn.

Buziak az mnie ciarki przeszly, jak napisalas o tych satanistach - w glowie sie nie miesci. Jesli to prawda, to udusilabym rodzicow.

Macku milej potancowki, oby jedzonko bylo smaczne, bo co innego nam zostalo - tylko jedzenie :sorry:

Josie ja sobie wole nic nie masowac, bo nie wiem jak to robic. A jak mi zaszkodzi, a jak szyjka sie zacznie skracac. Nie kombinuje, bo sie nie znam.

Ja jeszcze leze, nie chce mi sie wstac. L. jednak poszedl do pracy - powinien wrocic niedlugo. Jak pojdzie jutro, to sie zalamie chyba, albo zwariuje i zaczne gadac sama do siebie.
Wieczorem wychodzimy do znajomego na urodziny, ale cos czuje, ze dlugo tam nie posiedze. Ostatnia impreza wygladala tak, ze siedzialam sama z jedna dziewczyna i moim facetem, a reszta w kuchni, bo tam mozna palic. Rozumiem palace towarzystwo, bo sama palilam, ale z drugiej strony mozna wypalic i wrocic, a nie siedziec tam caly czas. No zobaczymy - jedziemy autkiem wiec zawsze mozna sie zabrac i miec w powazaniu :-p

Do góry