reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ja też mam skórę na całym ciele strasznie wysuszoną i nic mi nie pomaga, natomiast policzki całe w wypryskach, nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku za to teraz chyba nadrabiam... Coś strasznego, jak nałożę tonę tapety na twarz to i tak wszystko widać.
pij wapno:-p ja zaczełam i skóra przestała wariować:-D do tego żel pod prysznic dave mam, ten mega gesty, nie musze się nawet już produkować i smarować a skora nawilzona, znowu na buzi mam tlusta i muszę wysuszać....

co do magnezu, ja biorę jedną tab dziennie i dopiero teraz mnie skurczyc zaczelo... biorę potaz i kanadyjskie witaminki bo po pl mialam niezle jazdy... i zadnych niedoborow nie mam, na szczescie:-p
co do zgagi, jak byłam umierająca, to btalam tab gaviskonu i przechodzilo ale one paskudne jak dla mnie sa...

reklama
Mamina przecież kawa obniża absorbcje magnezu. I to podobno o około 60 %. Więc twoje 2 tabletki to tak jakbyś niecała jedna brała. Trudno zeby zadziałały

Hehe ja tez bede prała 2 raz. Po świętach. Kupiłam już płyn Dzidziuś (to samo co lovela tylko cena przez pół) ale wyczytałam w necie ze kobitki strasznie chwala białego jelenia. Przeszukałam wszystkie hipermarkety i upolowałam. Proszek w makro a płyn do prania w intemarche.

Ja kupiłam wczoraj cały zestaw na ich stronce...proszki, płyn do prania, płukania, płyn do naczyń bo podobno rewelacja do butelek i smoczków...oraz intymny bo jestem z niego bardzo zadowolona...Sklep Internetowy Pollena Ostrzesz

Witajcie,

Ja też łykam magnez Asmag bo niby wyszedł mi w normie ale podobno w ciązy to i tak mało bo mogą być przedwczesne skurcze :/
Pogoda w Krakowie piękna bo słońce od rana i mało co chmurek nawet jest ale ja jakoś nie mam nastroju dzisiaj :( od wczoraj Mała mało co się rusza :( wiem że takie dni mogą być ale to juz jest 2 dzień dzisiaj :( to do Niej niepodobne :( szturcham, klepie i nic :( ile mozna spać?!?!!?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nową czerwcówkę!

Ide sie położyć na lewym boku, zjem pomarańcze to może Ole obudzę :(

Munka to Ty w koncu Wielkopolska czy Warszawa? :) u mnie leje od rana, a wlasciwie od nocy:/tragedia ...a ja okna umylam 2 dni temu:wściekła/y: no ale i tak jest duzo lepiej niz bylo a tego nie omine mimo wszystko.

dzisiaj nocka pod tytulem :wygonic meneli. tym razem mnie olali kompletnie, jeden to jeszcze pyskowal, drugi uspokajal ze oni juz beda cichi i tylko sobi eprzeciez pija. a mi w chacie smierdzi winem...pod drzwiami mi pili. ale o 4 rano moi sasiedzi wrocili z jakiejs imprzy chyba tez i wywalili za szmaty ich.dlaczego takie rzeczy sie dzieja zawze jak W nie ma w domu. jak jest to jest zazwyczaj spokoj.

my po kontroli. maly juz ok, mam mu syropu nie dawac bo ladnie sa sobie radzi, jeszcze 2 dni antybiotyk moge dac, sobie tez jeszcze 2 dni ale juz zaswiadczenie dostal do przedszkola jakbym chciala, niby jutro mialam do gina isc ale daruje sobie chyba i go po swietach dopiero puszcze do przedszkola bo oslabiony i tak i znowu cos zlapie.

Niezapominajka i inne dziewczyny lapiace schizy z obnizaniem brzucha, stancie przy scianie i zaznaczcie olowkiem pepek, zawsze na wdechu, albo zawsze na wydechu zapamietajcie jak zaznaczycie bo raz tak raz tak to sie pare cm moze roznic, no i tn sam"kawalek" pepka, np gore. w poprzedniej ciazy dziewczyny mi podrzuily ten pomysl i wszystkie tak sprawdzalysmy bo ludzie co chwile gadali ze sie obniza, ze sie nie obniza i mozna bylo zdurniec. mi sie o dobre 5cm obnizyl jakos przed samiutkim porodem, a nie 2 tyg przed jak niby najczesciej jest.

Ja też używam białego jelenia do prania dla maleństwa i jestem zadowolona,jak wyprałam ręczniki to po praniu ciągle w dotyku są jak nowe. U mnie w sklepie są normalnie dostępne i chyba dość tanie za płyn do prania i płukania dałam po 8 zł.

ja przy Ali urzywałam tylko loveli, teraz nie moglam dostac proszku i mam dzidziusia a plyn rozowy loveli, wole zielony:-p

blondi a z tym olowkiem dobry patent:-)

mamina ja też biorę 1500mg magnezu, tak jak zaza. 3x1 tabletka, a raczej tableta i nie daję rady ich łykać w całości bo jak 2 razy stanęła mi w gardle to wolę połamać na 4 części.

a ja całą poobiednią dawką wrzucam do pyska, popijam i połykam bez problemu, a to jest 1tab. Magnezinu, 1tab. żelaza, 1yab. Vita-minera i 1 kapsułka Omega3 :-D

Ja kupiłam wczoraj cały zestaw na ich stronce...proszki, płyn do prania, płukania, płyn do naczyń bo podobno rewelacja do butelek i smoczków...oraz intymny bo jestem z niego bardzo zadowolona...Sklep Internetowy Pollena Ostrzesz

dzięki za linka
wahałam sie pomiędzy Dzidziusiem a Białym Jeleniem a teraz widzę, że to ten sam producent :)

reklama
Do góry