reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

no w szoku jestem cala ta sytuacja...co za ludzie lo matko...gkvip nie denerwuj sie, dobrze ze wszystko tak sie skonczylo i beda wyciagniete konsekwencje a dla mlodego szybkiej regeneracji...
ja po wizycie dopiero teraz mialam usg, na tym etapie maly nie wazy duzo bo 2300g gin powiedzial ze do porodu do 3 kilo powinien wazyc, ogolnie wszystko okej, ulozony jest glowkowo juz ladnie, dostalam tez fajny filmik jak maly ssie pepowine...:-D:-D

reklama
Dzień Dobry ;)

ninuszka - Od początku ciąży przytyłam 3,8kg bo jestem na diecie cukrzycowej (wyszła mi nietolerancja glukozy i zatrzymałam cukrzycę własnie dietą), więc swego czasu zamiast tyć po prostu chudłam. Zresztą wszystkie "słodkie mamusie" potwierdzą taki efekt u siebie.

No właśnie ja też mam wrażenie, że moje buty wszystkie za małe są chociaż patrząc na stopy wielkich zmian w wyglądzie nie widzę. Tyle, że mniej żylaste teraz są :-).
Mam nadzieję, że szybko po porodzie wrócą do swojej formy bo 23 czerwca na wesele nie będę miała jakich butów włożyć.
Zaczynam żałować że nie mam diety cukrzycowej:/ do tej pory jakoś nie chciało mi sie za bardzo jeść a teraz na okrągło by to robiła:/ nie wiem co jest grane:/ a Ola mała nie jest i jak tak dalej pójdzie to urodze 5kg dziecko!

ja mam takie ktore mozna postawic i tak sobie stoi a ja czynie swoja powinnosc ;D tez troszke sie bolje ale wydaje mi sie ze instynkt macierzynski zrobi swoje :)

oby, oby ;)

Ja to na Dzień Mamy chcę już Małego tulić!!!
A gdzie się podziały niektóre Panie np. Snoopy? Cisza... pogoda ciekawsza niż My tu i ani słowa tyle dni? :cool:
Ja to jednak na czerwiec poczekam jeszcze ;)
Też ostatnio myślałam o Snoopy bo nic sie nie odzywa:/ moze z tym kredytem załatwia?:/

Witam was z poranka tzn. mojego wieczorka leje zimno wieje.......
widziałyście już jest styczeń 2013 ........:eek::baffled:
Zaraz kolacja u MNIE Kurczaczek z rożna i mizeria......Miłego dzionka.

o kurde! styczeń 2013.... to dopiero co w ciąże zaszły ;) jak dobrze ze My już na finiszu :D

Gkvip - no to miałaś niezłą przeprawe z dyrektorem ;) i jesteś mistrzynią kamuflażu:D dobrze ze tak się skończyło to wszystko:) życzę zdrowia dla syna:)

I za wszystkie wizytujące trzymam kciuki!

Poszłabym na spacer bo pogoda piękna (w weekend słyszałam ze ma być 30 stopni!!) ale nogi mnie bola w każdych butach:/ po tym jak mnie obtarły to inne te strupki zdzierają i sie nie da wytrzymać:/ a plastry się sciągaja - do doopy klej mają czy jak?:/ a w japonkach teraz to tak głupio troche :p

przeciez to jest chore, tym bardziej ze chodzi tu o czlowieka niby wykształconego ,inteligentnego, kulturalnego, dającego przyklad dzieciom. Powinien jako dyrektor byc autorytetem godnym do nasladowania.. a tu takie cos?? mną poważnie wstrząsnęła ta Twoja wczorajsza sytuacja.
Wiesz Kamila tu gdzie mieszkamy jest nas zaledwie 6 Polakow i mlody jest jedynym dzieckiem a ze jest to niewielka miejscowosc taka tradycyjna szkocka miescina to i rasizm tu jest. W jego szkole tylko on jest z innego kraju i juz nie jednokrotnie mial z tego tytulu nieprzyjemnosci, dokuczali mu, wyzywali go od polskich swin itp, ale pobity zostal pierwszy raz:wściekła/y:. Zreszta nie tylko on mial tego typu problemy, ja rowniez w pracy kilkukrotnie uslyszalam rasistoskie teksty:no:. Jedynie moj M nie mial tych problemow ale to tylko dlatego ze sie go tu boja:-D:-D:-D
Na poczatku to bylismy dla nich jak takie malpki z Zoo - przychodzili pod oknai patrzeli, pytali co jemy, jak sie bzykamy itp. Prawda jest taka ze ich wiedza konczy sie na nich samych, wielu z nich nawet nie wie gdzie jest Polska, a jeden gosciu jak sie mnie pytal skad jestem i mu powiedzialam ze z Polski to on do mnie
,,....a to wiem skad tam to niedzwiedzie po ulicach biegaja....''

Ostatnia edycja:
osz jak jeden telefon może dobić powracające dobre samopoczucie :wściekła/y:

właśnie m dzwonił ,że kurier dziś nie przyjedzie bo go nawet nie wysłali :wściekła/y: i remont znów przedłuży się :-(
na dodatek są już informacje od mechanika w sprawie mego samochodu , no i okazało się że 1,5 tyś nie moje :wściekła/y: eh trzeba znów przekalkulować wszystkie najbliższe wydatki :-(

idę coś zrobić żeby rozładować złość

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i trzymam &&&&&&&&&&&&.

gkvip - współczuję chorej sytuacji w szkole dziecka.

kifsi - nie zazdroszczę, wiem co to znaczy przeciągający się remont....

.....Poszłabym na spacer bo pogoda piękna (w weekend słyszałam ze ma być 30 stopni!!) ale nogi mnie bola w każdych butach:/ po tym jak mnie obtarły to inne te strupki zdzierają i sie nie da wytrzymać:/ a plastry się sciągaja - do doopy klej mają czy jak?:/ a w japonkach teraz to tak głupio troche :p

Na takie otarcia pięt polecam te plasterki:
komfort2.png
Mają zdecydowanie lepszy klej, więc dobrze się trzymają skóry i co najważniejsze opatrunek jest gruby i miękki, więc nie czujesz bólu starych ran.

A na szybsze zaleczenie nowego pęcherza te z żelem:
minizel2.png

Dziewczyny ale się cieszę !!
Wiktor dostał się do przedszkola !!
Co prawda do przedszkola które było ostatnie na naszej liście i jest kawałek drogi od nas ale to nie ważne !! Ważne, że się dostał :) Od września zaczyna edukację przedszkolną.

Poza tym kupiłam rożek usztywniany tak jak chciałam i pieluchę flanelową :))

Zaraz wybywamy dalej:) Tylko trzeba coś przekąsić.

Dzięki! :) muszę właśnie pobuszować w szafie za jakimiś takimi bez pięt albo te plastry sobie kupię bo zanim mi się to zagoi to majowy tydzień się skończy ;) a w domu nie chce siedzieć :no: oj nieee :no:

Kamila - gratuluję :)

reklama
Wiesz Kamila tu gdzie mieszkamy jest nas zaledwie 6 Polakow i mlody jest jedynym dzieckiem a ze jest to niewielka miejscowosc taka tradycyjna szkocka miescina to i rasizm tu jest. W jego szkole tylko on jest z innego kraju i juz nie jednokrotnie mial z tego tytulu nieprzyjemnosci, dokuczali mu, wyzywali go od polskich swin itp, ale pobity zostal pierwszy raz:wściekła/y:. Zreszta nie tylko on mial tego typu problemy, ja rowniez w pracy kilkukrotnie uslyszalam rasistoskie teksty:no:. Jedynie moj M nie mial tych problemow ale to tylko dlatego ze sie go tu boja:-D:-D:-D
Na poczatku to bylismy dla nich jak takie malpki z Zoo - przychodzili pod oknai patrzeli, pytali co jemy, jak sie bzykamy itp. Prawda jest taka ze ich wiedza konczy sie na nich samych, wielu z nich nawet nie wie gdzie jest Polska, a jeden gosciu jak sie mnie pytal skad jestem i mu powiedzialam ze z Polski to on do mnie
,,....a to wiem skad tam to niedzwiedzie po ulicach biegaja....''

To muszą być strasznie zacofanymi ludźmi. A dobrze, że sie boją Twojego męża, może jakby "koledzy" ze szkoły syna widzieli jak wygląda jego tata to też by się bali ? No bo po zdjęciach widać, że niezły "koksik" :D

Do góry