reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

McMickey ja nie wiem czy mi się dobrze kojarzy,ale chyba Sicilka miała właśnie wód mało,to jej kazali dużo pić.Ale nie jestem pewna,czy czegoś nie pomyliłam! A hipotrofią naprawdę się nie przejmuj,bo może dzidziek jest po prostu drobnej budowy.Mati jak się urodził to też mu wpisali hipotrofię (miał 2450 i 60 cm)a teraz jest chłop jak dąb, i w ogóle szybko nadrobił to co niby mu brakowało.
Dziewczyny ogarnęłam chatę i już chyba tylko okna mi zostały:-D a skurcze jakie były,takie są:wściekła/y::wściekła/y:
Ja na twoim miejscu zamiast sprzatać chate lezała bym do góry doopą i nawet palcem nie kiwneła przy skurczach...;-)

Co do wczesnego kładzenia się spać mnie 2gą noc z rzędu męczy bezsenność... chciała bym paść o 22 ale nie umiem usnąć, za dużo myśli... a jeszcze niedawno padałam o 21, 22 i wstawałam o 7,8 przy czym musiałam się przespać około 13, 14:-p

reklama
Aha no i nie napisałam, że Mała ułożona miednicowo więc mam nadzieję, że się jeszcze odkręci bo jak nie to cc:(
P mówi: a co będzie do góry nogami jeszcze tyle czasu chodzić? Głupia nie jest... ;):cool2:

Komentarz tatusia:-D

Ale jestem wykończona, kuba niedawno poszedł spać:szok:
W dzien spal do 18, musialam Go budzic, byl na basenie prawie 3 godziny wiec pewnie to Go tak wykończyło
yes2.gif

Super, ze dzisiejsze wizyty udane:tak:

MsMickey komentarz tatusia super:-D w sumie racja jakby nie było;-)

Kamila zyczę dużo zdrówka:tak:

miki no to rzeczywiscie podwojnie dzwigasz i super, ze tak długo;-)
Jeszcze trochę i chlopakow juz bedziesz miała koło siebie.

Ruda a Tobie gdzie się tak śpieszy??;-)

nic lece się kąpać bo padam po prostu, ale pewnie tradycyjnie zasne kolo 1 badz 2:eek:

dobranoc

na ilości wód kompletnie się nie znam. Ale widzę że Sicil się w tej kwestii wypowiedziała :tak:

MsMickey - fajny komentarz :-D

Miki - dzielna z Ciebie mamusia :cool2:

Ja też już zmykam. Miałam kiepski dzień :sorry:. Mam nadzieję, że jutro będę czuła się lepiej.
Dobranoc.

No i efekt położenia się spać o 22 jest, znów nie śpię od 5. Najnowszy odcinek Chirurgów zaliczony tym sposobem.

MsMickey - świetny komentarz. Ja zawsze na odwrót słyszę bo synuś cały czas główkowo ułożony, wiec K. stwierdził że chłopak nadgorliwy będzie tym bardziej że i tak pomogą mu wyjść :)

Witam się w ten szary dzien, nadal chora obolała słaba i zmęczona:(

Snil mi sie dzisiaj moj syn - byl sliczny :)

Milego dnia zycze!

Hej, witam sie z wami w kolejny deszczowy dzień. Pedze na wizyte do gina - zaglądne pewnie do was wieczorkiem dopiero, bo musze wpaść do pracy, kupic kilka rzeczy dla maloty. A wieczorkiem wycieczka na trakt porodowy. Więc miłego dnia i trzymam & za wszystkie wizytki dzisiejsze oraz zeby mi sie tu zadna nie rozpakowała w miedzyczasie :)

Paaaaa

Witam i ja z rana.
Koncowka ciazy jest dla mnie meczaca - jak w nocy moglam spac,tak teraz pare razy siku latam. Przy chodzeniu lapie mnie klujacy bol brzucha, no i ogolnie bol przy chodzeniu tam na dole - wizyta w czwartek - ciekawe czy rozwarcie sie powiekszylo. Co ide do toalety,to sprawdzam tylko czy czop nie odchodzi - u mnie by to oznaczalo porod w ciagu 2-3 dni,choc najmniejszego urodzilam w ciagu 12 h.
Czekam tylko w sumie na moja mame - przyjedzie z Polski w sobote i moge rodzic,choc jeszcze z dziecmi mam 16 maja wizyte u lekarza - bilans 5 lata i 2 latka - to moze tak po polowie maja bym wolala urodzic.

Kamila duzo zdrowka.

Pozdrawiam was

witam kochane
ja dziś wyspana od 22 do 6,55(jak budzik zadzwonił):-)
malusia szarżuje w brzuszku:-D
dziś słońce świeci idę nastawić pralkę
miłego dnia i udanych wizyt trzymam &&&&&&&&&& powodzenia

reklama
Witajcie!
Troszkę luknęłam wieści od Sicil ale reszty nie nadrobię :-(

Dziewczyny od soboty byłam w szpitalu. Jak tu pisałam męczyłam się z brzuchem od czwartku (bóle) i po mało przespanej nocy z piątku na sobotę postanowiliśmy z Mężem pojechać na IP. Tam okazało się, że mam skurcze co 2 min. Nie bardzo mocne (czyt, porodowe), ale są, szyjka się skraca i główka wyczuwalna podczas bad ginekologicznego :szok:. Przeszłam natychmiast na oddział na wyciszenie i już po pierwszej dawce Feno przeszło. Do wczoraj (poniedziałku) nie było żadnych skurczy.
Pani ordynator na wizycie i badaniu kazała odstawić leki i puścić do domku z maksymalnie oszczędzającym trybem życia. Ciąże podtrzymuje się obecnie do całych 34 tyg. Od 35 tyg już nie - jeśli nie ma takiej potrzeby - czyli maluch jest zdrowy i ma wagę powyżej 2000 gram. My Mamy więc już koniec leków.
Więc od wczoraj jestem w domku, ale w nocy zaczęły mi się bóle. Od 2.30 do 5 męczyłam się - po no spe forte trochę przeszło i zasnęłam do 7.30. jednak czuję, że znów się zaczyna. Wzięłam już no -spe i zobaczymy!
Wczoraj szybko Mąż wstawił pralkę z rzeczami, które miałam w szpitalu aby móc je ponownie spakować - chyba to nastąpi dziś lub jutro - bo brzuch twardy jak skała i boli!
Nie boję się bo lekarze ocenili, że już mogę rodzić ( wczoraj podjechałam jeszcze do swojego lekarza aby jego zapytać o opinie - mam brać no spe i magnez i jakby co na IP) taki więc idę leżeć i się obserwować.
Jakby coś się wydarzył to dam znać tym do których mam num tel.
Dziewczęta powodzenia :-)

Do góry