reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Uusypiam młodego od 30 minut, jeszcze nigdy to tyle nie trwało bo zawsze usypia w 5 minut max. No chyba ze sie cos zadzieje np jest zmeczony bo go przeciagnelismy. Ale dzisiaj to sam przeprecil sie na bok i probuje zasnac. Ubaw mam po pachy bo przebiera nogami i rekami, zamyka oczy zaraz je otwiera..... a snu nie ma :) Nie sadze zeby tak usnal, ostatni raz spal na boku jak mial 3 tygodnie. Wtedy przewalil sie na plecy i juz nigdy nie dal sie ulozyc na boku. Co mu dzisiaj odwalilo to nie mam pojecia.

edek: zasnął na boku!!!!!!!

Ostatnia edycja:
My po szczepieniu Mały ma 6500 g. i 65 cm, i nawet dobrze zniósł to wszystko, teraz leży i gada sobie do przytulanki.

mlodaK mój jak miał miesiąc to ostatni raz spał na boku, teraz tylko plecki a tak chciałabym żeby spał na boku ehh :-p

No i zapomniałam co miałam napisać ahh ta skleroza moja...

Witam się i ja
No dziś o wiele lepszy dzień niż ostatnio, moja Niuśka dziś była przykładnym dzieckiem ale to chyba zasługa tego że pół dnia spędziłyśmy na dworze :-).
Ja oczywiście znowu sama :-( i do tego mój K wróci dopiero może w piątek :-(, dobrze że mam tą Niuśkę bo chociaż z nią już pogadać trochę mogę ;-)
Co do wody to ja daję żywca przegotowanego, ale gotuję wcześniej większą ilość tak aby mi na 3-4 karmienia starczyło

Kurde na stare lata se dziecko zrobić MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zmienilismy ilosci jedzenia :) i ciesze sie bo caly dzien nic a nic nie ulal :) co mnie bardzo dziwi i cieszy ... zoaczymy co na to powie lekarka ... a mlody padl dzisiaj jak mucha bo byl zmeczony... w dzien dwa razy przespal po 2,5 godzinki ale trzeci raz nie chcialam go chustowac bo jechalismy samochodem wiec w fotelik ... zasnal w trymiga ale 30 minut i oczy na osciez i juz nie mogl zasnac a chcial ehhhh chcialabym zeby spal tak jak kiedys w tym foteliku ... no i potem od 18 nie spal nic do 20:20 jeszcze dal rade ale potem to maaaaasakra i w kapieli plakal :( a nie zdarza mu sie ... przy butli juz zaczal przysypiac a po wchlonieciu 150 padl ...no i dzisiaj bylo 5 karmien 170 150 150 150 150,
bo lacznie daje to 770, czy to nie za malo?

mooni23 gkvip piekna waga :D

mlodak tez bym miala joka :D ale widocznie nawet dzieciom przyzwyczajeia sie zmieniaja :D

Ostatnia edycja:
kurde właśnie, dziewczyny ile takie dziecko powinno zjeść dziennie mililitrów mleka modyfikowanego ?? bo moja je 5*150 i nie wiem czy to dobrze
tak patrzyłam na przybieranie wagi to przez pierwsze 3 tyg przybrala 900 gram ważyła 3780 później jak miała 6 tygodni to ważyła już 1100 - 4815 więcej a teraz po 6 tygodniach przybrała 1100 - 5950

a mój brzuch wygląda jakbym była w 4 miesiącu ciąży:-( a czasu i sił na ćwiczenia brak:dry:
Mój na 6miesiąc :/
A my wlasnie z wazenia wrocilysmy i Mia juz 6150 wazy wiec przybrala 600g przez 2,5tyg a to znaczy ze wsio ok. Juz sie nie martwie ze ma dni gdzie je tylko 4 razy bo waga rosnie prawidlowo. A poza tym lekarka powiedziala ze dzieciaczki tak maja i ze czesto same redukuja ilosc posilkow w ciagu dnia. Takze juz stresa nie mam:tak:
No to ładnie przybrała :)
My dziś byliśmy w przychodni się zważyć i mały przybrał w 2tyg 250gr :) czyli w końcu pierwszy raz w normie :) ja dalej nogę za sobą ciągnę :( nie wiem co to kiedyś miałam podobnie jak miałam rwe kulszową teraz mniejszy ból, ale do lekarza nie idę, bo i tak leków nie mogę.

mój synuś pobił dziś samego siebie - zasnął o 17.30 (wtedy ma drzemki przed kąpielą) ale obudził się dopiero o 20.50, więc poszedł spac brudny, egoistycznie stwierdziłam, że nie chce mi się uspokajać jego histerii kolejny wieczór z rzędu:-pa tak to zjadł i spi znowu:-D

ja jak rodzilam corke to najpierw tydzien spedzilam na patologii i tam poznalam fajne laski ktore pozniej rodzily w ten sam dzien co ja lub dzien pozniej och jak ja zalowalam i zaluje ze nie wymienilysmy sie telefonami zawsze mowilysmy pozniej pozniej a pozniej sie urodzily dzieci i o telefonach sie zapomnialo....a chcialabym sie spotkac pogadac no a przede wszystkim zobaczyc dzieciaki...dokladnie dzisiaj weronika konczy 2,5 roku
przy rafale obiecalam sobie ze wymienie sie numerami i jak zwykle zapomnialam a fajnie jest spotykac sie pozniej z dzieciakami.
Ja mam w klatce dwa pietra wyzej kolezanke co rodzila synka q czerwcu 10 dni po mnie ....fajnie nam sie gada

jak ja urodziłam Sergiusza to w izolatce leżała dziewczyna , która rodziła dzień po mnie przez CC, nie widziałyśmy się na korytarzu ani raz, a potem mój m poszedł do nowej pracy i poznał jej faceta i teraz się kumplujemy całą szóstką:-D

dziewczyny trochę to pocieszające, że nie jestem sama z moim brzuchowym problemem, choć wcale wam nie życzę bębenków ;-)

nie wiem gdzie to znalazłam, może nawet któraś z was tutaj to wstawiała - mam zamiar zacząć taki trening
Mel B 10 minutowy trening brzucha - YouTube
a jak młody podrośnie to A6W, bo mięśni środkowych brzucha nie mam prawie wcale, jak się odginam do tyłu to mi się taka dziura po środku robi:-D

reklama
Ja ćwiczyć nie mogę, bo przez ponad dwa miesiące rana po cc mi się otwierała, więc lekarka zabroniła mi pół roku ćwiczeń.
Ja mam kontakt z 3 dziewczynami, ze szpitala i teraz planujemy wspólne spotkanko :)
Dziewczyny czy Wy samie mierzycie dzieciaki czy w przychodni Wam mierzą? bo u mnie powiedzieli, ze na roczek dopiero zmierza :/

Do góry