reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

bry!

młody zrobił dzisiaj kupę po szyję:-D na szczęście ja byłam wtedy na spacerze z psami, więc tata się załapał :-D
a tak w ogóle to młody pospał dzisiaj do 7:szok: ale się wyspałam, pobudki na karmienie były standardowo 2, niestety o 0.30 jak zjadł to strasznie wierzgał nóżkami i nie mógł zasnąć, nie umiałam go odbić i popłakiwał i się wkurzyłam, bo m udawał, że śpi:wściekła/y: więc się na niego wydarłam i on się z młodym męczył:-p

Więc poluję zawsze na promocję pampersów, co nie jest niestety łatwe, bo w naszym kochanym zadupiu nie ma niestety różnorodności jeśli chodzi o markety: mamy inter marche, 3 (!) biedronki i 2 netto :dry:
u nas jest jedna biedronka i netto :-D

nie wiem która dała cynka o promocji w Kauflandzie, ale DZIĘKUJĘ!!! :)

reklama
Dzięki za odpowiedzi dot pralko -suszarki :-)
Wiem, ze osobno suszarka jest super ale nt 2w1 są różne opinie. My teraz wynajmujemy i nie ma miejsca na dwa kombajny no i nie chcemy aż tyle kasy wydać. Bo gdy się pojawi jeszcze jeden człowiek to i tak trzeba będzie na większe zamienić.
Też patrzyłam na te samsungi ale też lg chyba ma fajny model.
Josie zwiększyły się Wam rachunki bardzo?

Viola żyjemy ;-) nie siedzimy, zębów nie mamy więc wszystko powolutku. Milanek silny chłopak i wesoły ;) DSCF7313.jpg

i ja witam sobotnie :-)
u nas wczoraj ciężki wieczór bo Kropka chyba za dużo pospała popołudniu i wieczorem po 20 minutach się obudziła ale w super humorze :baffled: za nic nie mogliśmy jej uśpić za to chichrała się cały czas i tak aż ją wzięłam na cycka o 23 :szok:

kurcze zazdroszczę wam suszarek i pralko-suszarek bo jakoś nie przyszło mi do głowy takie rozwiązanie jak kupowaliśmy i oczywiście suszarka stojąca jest prawie non stop rozłożona :dry: a kupowaliśmy 6 m-cy temu niestety :-(

Ja w dzien używam wielorazówek, na noc i na wyjścia używam już Dady 4. Dla nas nie są za duże. Do spania w sam raz :-D ale ja mam małego grubaska, na szczepieniu jakieś 2 tyg temu ważył 7850 :szok:

Co do prania to ja mam 1600 obrotów i jak wyciągnę to prawie suche jest. Wieszam i na drugi dzień (zimą) już suche, a w domu nie grzejemy jeszcze :tak: ...latem to kilka chwil i suche na 100% :-D Jak się używa wielorazówek to ważne żeby szybko schły :-D Też myślalam o pralko-suszarce ale stanęło na samej pralce i jest ok :-)

Aga nie wiem co ci podpowiedzieć w sprawie oczka, może rumiankiem przemywaj? I mam pytanie do ciebie czy składałaś do zusu o te dodatkowe 4 tygodnie macierzyńskiego?

Fajnie że wspomniałyście o tych pralko-suszarkach, jak bedę ( mam nadzieję niebawem) na swoim na pewno się za taka rozejrzę :tak:

Dzień Dobry :

To ja mam pralkę z obrotami 2100 i jest też prawie suche jak się wyjmuje, szybko schnie. Ale jest wtedy mocno pogniecione - ja wolę prać codziennie, ale na mniejsze obroty, powyciągać przy wieszaniu i później tylko złożyć i do szafek, bo prasować wtedy nie trzeba :-D na 1200 obr wiruję, ścierki, ręczniki, pościel. Ubrania na małych obrotach.

Monika spała do 6:50... nie wyspałam się :dry: bo poszłam spać po 1... moja wina :dry:
Potem usnęła o 8:30 i już się dwa razy obudziła, ale dałam smoka i przysnęła... Sąsiedzi stukają, pukają, nie jest to głośne i nie wiercą, ale pech chciał, że ich mieszkanie jest zaraz za ścianą pokoju Moniki, na którym ma łóżeczko... grrrrr

Gkvip super ale na suszarke osobna trzeba jeszcze miec miejsce :) Niezle sie strachu najadlas przez ten monitor!!!! A ile razy w ogole on sie odpalil od porodu?

U mnie druga z rzedu przespana noc. 19-7 bez karmienia przez sen:) oby juz ttak zostalo!!!
Teraz lezymy sobie w lozku a mlody wcina metke od maskotki:)
Na szczescie to byla pierwsza taka akcja. Ja tam sobie zycia bez monitora nie wyobrazam :tak:chyba bym z pokoju mlodej wogole nie wychodzila, daje mi ogromne poczucie bezpieczenstwa i spokojny sen:tak:

Witam i ja u nas dzis sloneczko przez chmurki sie przebija wiec szansa na spacerek, a po za tym mezus obiad robi wiec dzisiaj laba, a wieczorkiem piwko z soczkiem.
Mloda wstala o 8ej jak zawsze, zjadla kaszke i teraz bajke oglada a ja ide kawusie sobie walnac i zakurzyc:-( bo nie wiem czy pisalam ale w pl zaczelam palic niestety :-:)-:)-( no ale zostala mi juz ostatnia paczka z tych co przywiozlam, a nie zamierzam kupowac, wiec mam nadzieje ze uda mi sie przestac bezproblemowo.

reklama
czesc :)

ja na temat pralko suszarek sie nie wypowiem bo mam sama pralke i suszarke na korej trzeba powiesic ale dajemy rade :)

Agaundpestka co do ropiejacego oczka jesli mlodzieniec to najlepiej sola fizjologiczna no i w poniedzialek do lekarza chyba ze w srodku zobaczysz czerwone to do lekarza jak najszybciej

Gkvip wspolczuje takiej akcji

my uzywamy 3 dady i fajna ta dada :)

moj mlodzieniec wlasnie mi zrobil kupe na kolanach :|

no i nocka ooooooookropna, nie wiem przez co ale wstawal 4 razy... zasnal i 21 i potem placz o 23 o 1 o 3 o 5, nie wiem czy to zeby czy co ale ja nie chce takich nocek ... kupilam dentinox i bede patrzec na reakcje ...
no chyba ze to po wrazeniach wczorajszego dnia po spotkaniu z krakowskimi dzieciaczkami :D oby dzisiaj bylo lepiej

Do góry